Лидер КНДР Ким Чен Ын.

Kim Jong-un a apărut în public pentru prima dată în ultima lună

102
(reînnoit 18:25 05.06.2021)
Ministerul Unificării din Coreea de Sud a raportat că actuala perioadă de absență a liderului nord-coreean în public a fost cea mai lungă de la începutul anului 2021.

Liderul nord-coreean Kim Jong-un a prezidat prima ședință a Biroului Politic al Comitetului Central al Partidului Muncitor din RPDC din a opta convocare și a decis să organizeze un plen al Comitetului Central al partidului în primele zece zile ale lunii iunie, aceasta a fost prima sa activitate publică din 6 mai, care a fost raportată de Agenția Telegrafică Centrală din Coreea de Nord.

Anterior, Ministerul Unificării din Coreea de Sud a raportat că actuala perioadă de absență a liderului nord-coreean în public a fost cea mai lungă de la începutul anului 2021.

La reuniune au participat membri ai Prezidiumului Biroului Politic al Comitetului Central al Partidului, membri și candidați pentru membri ai Biroului Politic al Comitetului Central al Partidului.

În ședință s-a discutat convocarea unui plen al Comitetului central al Partidului. Kim Jong-un a analizat starea actuală a lucrurilor și a subliniat că plenul Comitetului Central ar trebui convocat pentru a rezuma rezultatele „exacte” din prima jumătate a anului și pentru a clarifica direcțiile de dezvoltare. S-a decis organizarea unui plen în prima decadă a lunii iunie.

„Distinsul secretar general a apreciat în mod pozitiv faptul că, deși datorită condițiilor și mediului subiectiv și obiectiv nefavorabil predominant, dezvoltarea cu succes a proiectelor de stat se confruntă cu multe provocări și limitări, multe proiecte sunt promovate în mod promițător datorită entuziasmului ideologic și spiritului de luptă al sinelui - încrederea întregului partid și a poporului, care au fost consolidate de Congresul al 8-lea al partidului (în ianuarie - ed.)", scrie sursa citată.

Kim Jong-un a menționat că este necesar să se mărească rolul de lider al partidului și să se stimuleze „lupta persistentă” pentru stabilizarea și îmbunătățirea economiei și a vieții oamenilor. De asemenea, se raportează că plenul Comitetului central al partidului va decide asupra restructurării periodice a departamentelor comitetului central al partidului.

Fii la curent cu toate știrile din Moldova și din lume! Abonează-te la canalul nostru din Telegram >>>
Privește Video și ascultă Radio Sputnik Moldova

102
Vaccinul Pfizer

Vaccinul Pfizer poate provoca o afecțiune rară a sângelui - studiu

330
(reînnoit 22:38 23.06.2021)
Cercetătorii israelieni au arătat că vaccinul anti-Covid-19 produs de Pfizer a fost legat de posibilitatea de a dezvolta o afecțiune rară a sângelui, numită medical „purpura trombotică trombocitopenică (TTP)”.

BRUXELLES, 24 iun – Sputnik, Daniela Porovăț. Un studiu din Israel publicat de Jerusalem Post arată că vaccinul Pfizer poate proomsvoca o boală rară de sânge, TTP, care este o afecțiune autoimună ce determină formarea cheagurilor de sânge în diferite organe ale corpului. Potrivit Institutelor Naționale de Sănătate din Israel, aceste cheaguri pot limita sau bloca fluxul de sânge bogat în oxigen către organe cheie precum creierul, rinichii și inima, rezultând probleme grave de sănătate.

Cercetătorii de la Institutul de hematologie de la Shamir Medical Center au declarat că au fost alertați cu privire la această problemă după ce au văzut o creștere bruscă a TTP în țară - patru cazuri detectate într-o lună, comparativ cu două sau trei cazuri pe an.

Echipa medicală a declarat că a găsit o „legătură cronologică” între vaccinarea pacientului și debutul simptomelor bolii. Ei au subliniat că aceștia sunt atât pacienți noi, cât și pacienți a căror boală a apărut după o perioadă lungă de remisie.

În prezent, Ministerul Sănătății evaluează cercetarea și până la finalizarea evaluării, medicii au fost rugați să nu intervină. Un purtător de cuvânt al spitalului a subliniat că acest studiu, care a fost de mare amploare, nu ar trebui în niciun caz să descurajeze oamenii de la vaccinare și a încurajat pe oricine care nu a fost încă vaccinat să primească doza.

Ca rezultat al cercetărilor lor, echipa medicală, condusă de dr. Maya Koren-Michowitz, șefa Laboratorului de hemato-oncologie translațională, a transmis printr-un comunicat că „medicii și pacienții trebuie să fie atenți la simptomele clinice: oboseală slăbită, tulburări neurologice, hemoragii și dureri toracice”.

De asemenea, au solicitat „persoanelor sănătoase” care sunt vaccinate să fie vigilente și să solicite imediat asistență medicală dacă apar simptome.  Diagnosticul precoce și tratamentele moderne au crescut rata de supraviețuire a pacienților cu TTP de la 10% în trecut la 80% astăzi.

Fii la curent cu toate știrile din Moldova și din lume! Abonează-te la canalul nostru din Telegram >>>
Privește Video și ascultă Radio Sputnik Moldova

330
Tagurile:
sânge, boală, Pfizer, vaccin
Tematic
„Sputnik V” protejează împotriva tulpinii sud-africane COVID mai bine decât Pfizer - sursă


Загрузка...

Palestina: Protestatarii au aprins anvelopele la mitingul din Beita

30
(reînnoit 19:30 23.06.2021)
Protestatarii au aprins anvelopele și au purtat torțe în timpul unui miting care a avut loc în orașul Beita din Cisiordania ocupată.

Protestatarii au aprins anvelopele și au purtat torțe în timpul unui miting care a avut loc în orașul Beita din Cisiordania ocupată.

Mitingul face parte din șirul de demonstrații care se desfășoară împotriva activității de așezare a Israelului în zonă.

"Această debandadă nocturnă o vom face non-stop împotriva coloniștilor, armatei și susținătorilor coloniștilor. Vă vom expulza, cu voia lui Dumnezeu", a declarat Mahmoud Hamayel, unul dintre protestatari.

Mai mulți protestatari ar fi fost răniți în confruntări cu soldați israelieni. Manifestanții protestează împotriva construcției așezării Givat Eviatar pe Jabal Sbeih (Muntele Sbeih) din apropiere.

Săptămâna trecută, un grup de coloniști au condus mai mult de 20 de rulote către locație. Protestatarii spun că mișcarea este un prim pas către preluarea întregii zone.

Fii la curent cu toate știrile din Moldova și din lume! Abonează-te la canalul nostru din Telegram >>>
Privește Video și ascultă Radio Sputnik Moldova

30
Tagurile:
protest, Palestina
Tematic
Palestina: Armata israeliană a lovit mai multe ținte în Fâșia Gaza


Загрузка...