Arhiva personala Andrian Fabian

Ruskie Motoțiclistî International din România: Prietenie, credință, cooperare

70
(reînnoit 08:35 03.06.2021)
Coordonatorul Ruskie Motoțiclistî International din România, Andrian Fabian, a vorbit, într-un interviu acordat în exclusivitate pentru Sputnik, despre cum a luat naștere această organizație în România, dar și despre obiectivele și acțiunile derulate de aceasta.

BUCUREȘTI, 3 iun – Sputnik, Georgiana Arsene. Cine sunt Ruskie Motoțiclistî  International din România și ce obiective are această organizație? Iată numai una din întrebările la care a răspuns, într-un interviu acordat în exclusivitatea Agenției de Presă Sputnik, chiar coordonatorul național Ruskie Motoțiclistî  International din România.

Domnule Fabian Andrian, sunteți liderul Ruskie Motoțiclistî , din Gura Humorului. Pentru cei care nu știu prea multe, haideți să vorbim puțin despre începuturile acestei organizații din România. Când a luat naștere, cum a apărut ideea?

Mă numesc Andrian Fabian și sunt coordonatorul național al Ruskie Motoțiclistî International din România, nu numai din Gura Humorului. Într-adevăr, în lumea moto, unde este filiala de început într-o țară se cheamă că e cumva chapterul mamă. De aici a început totul dar, repet, sunt coordonatorul național al Ruskie Motoțiclistî International  din România.

Ruskie Motoțiclistî International este o asociație a iubitorilor de motociclete care face parte din marea familie ”Lupii Nopții”.

Ruskie Motoțiclistî International are membri și filiale în Statele Unite, Canada, Africa de Sud și Europa, bineînțeles. Noi, ca și organizație internațională am luat ființă acum 3 ani. Ideea noastră a fost să formăm o organizație internațională. Suntem motocicliști care credem în religia creștin ortodoxă, credem în prietenia sinceră dintre oameni și națiuni chiar dacă, în momentul actual, aceste deziderate par utopice. Am vrut să adunăm în jurul nostru oameni, motocicliști care cred în aceleași valori.

În viziunea noastră, familia și religia sunt lucrurile în jurul cărora gravitează existența noastră.

Câți membri aveți la momentul de față (în România – nota Georgiana Arsene)?

Nu pot să vă spun cu exactitate numărul de membri pentru că în lumea moto acest lucru este interzis, dar pot să vă spun că în România suntem oameni muncitori, suntem oameni cu familii, avem membri din toate mediile începând de la mediul de afaceri, continuând cu medicina, avem doctori în organizație și, bineînțeles, sunt și veterani, pensionari. Avem din toate mediile. Important este că suntem oameni de calitate, oameni fără probleme cu legea, în sensul că noi niciodată noi nu avem în organizație oameni care au fost condamnați sau oameni care au probleme cu legea. Suntem oameni absolut curați și, zic eu, respectați în comunitățile în care locuim.

Avem o meserie pe care o practicăm. De aici, practic, ne susținem pasiunea.

Care este scopul organizației pe care o conduceți? Am înțeles, dintr-un interviu pe care l-ați acordat, în 2018, că militați pentru o apropiere a celor două țări, România și Rusia?

Proiectul nostru comun este acela de a contribui la crearea unor punți de legătură și cooperare între toți motocicliștii care împărtășesc aceleași valori cu noi, indiferent de locul unde s-au născut sau indiferent de continentul pe care locuiesc. Suntem pe aproape toate continentele. Mă refer la noi, Ruskie Motoțiclistî  International. Din această idee, noi, Ruskie Motoțiclistî  International, împreună cu ”Lupii Nopții”, frații noștri mai mari, organizăm multe evenimente, acțiuni internaționale menite să ajute la consolidarea relațiilor și comunicării atât între motocicliști, a oamenilor, în general, cât și relațiilor interstatale.

Mi-ați anticipat întrebarea. Voiam să vă rog să ne vorbiți despre acțiunile pe care le desfășoară Ruskie Motoțiclistî International.

Noi, în România, avem ca proiect și obiectiv crearea și deschiderea canalelor de colaborare între motocicliștii români și cei din Federația Rusă, în mod special. Dorința noastră de a arăta și celorlalți motocicliști și oamenilor, în general, în special celor suspicioși, că oamenii, indiferent de naționalitate și opinii politice pot avea un dialog deschis și prietenesc, iar în jurul unui foc de tabără se pot lega prietenii pe viață. Noi, împreună cu ”Night Wolves”, cu frații noștri, avem foarte multe acțiuni internaționale, cum ar fi Drumul Victoriei. Are ca temă istorică eliberarea de fascism a Europei. Este un marș pe motociclete care se desfășoară în luna mai, din Moscova la Berlin. Se străbate distanța dintre cele două orașe.

Coloana noastră, care pornește de la Moscova ajunge la Berlin pe data de 9 mai.

Alt eveniment special pe care frații noștri de la ”Lupii Nopții” îl organizează este Bike Show-ul din Crimeea. După părerea mea, este cel mai frumos și mai spectaculos show moto de pe planeta asta, atât prin prisma organizării, a participanților, cât și cea oferită de climă, arhitectură și artă culinară specifică zonei. Recomand cu tărie tuturor motocicliștilor – și nu numai motocicliștilor – tuturor oamenilor, în general, participarea la acest eveniment de excepție.

Chiar și numai pentru a-l privi…

Sigur că da! La show-ul moto din Crimeea, de foarte multe ori – show-ul se ține în luna august a fiecărui an. Anul acesta, se ține în prima jumătate a lunii, în jurul datei de 8 august. Vin până la un milion de oameni, vizitatori de pe toată planeta, americani, canadieni, neozeelandezi… De peste tot vin pentru că este un lucru absolut fantastic.

În ediția de mâine, Sputnik va prezenta a doua parte a interviului cu Andrian Fabian, prilej cu care veți afla o serie de lucruri nespuse în România, despre oameni frumoși și implicați, despre prietenie și despre o lume – a motocliștilor – prea puțin cunoscută publicului larg.

Fii la curent cu toate știrile din Moldova și din lume! Abonează-te la canalul nostru din Telegram >>>
Privește Video și ascultă Radio Sputnik Moldova

70
Tagurile:
motociclete, Rusia, România
O clădire s-a prăbușit în orașul Antwerpen, Belgia

Imagini terifiante! O clădire s-a prăbușit în Belgia: Printre morți și răniți - moldoveni

506
(reînnoit 17:36 19.06.2021)
O clădire din Antwerpen, Belgia, s-a prăbușit. Aceasta se afla în construcție, iar la ea munceau și câțiva moldoveni. Ministerul de Externe anunță că printre cei morți și răniți sunt și concetățeni de-ai noștri. 

CHIȘINĂU, 19 iun - Sputnik. Un moldovean a murit, al doilea este grav rănit, iar cel de-al treilea încă nu a fost găsit. Ministerul Afacerilor Externe și Integrării Europene anunță că a fost informat prin intermediul Ambasadei Republicii Moldova în Regatul Belgiei despre faptul că în orașul Antwerpen s-a prăbușit un bloc școlar, aflat în construcție, la care lucrau și cetățeni din Republica Moldova.

Astfel, echipa ambasadei a mers la locul tragediei și a întreprins demersuri în regim de urgență către autoritățile locale, pentru a obține informații privind cetățenia, identitatea și starea de sănătate a persoanelor afectate în accident.

„Conform informațiilor preliminare, la moment, a fost recuperat de sub dărâmături corpul unui cetățean din Republica Moldova. Printre cei răniți transferați în regim prioritar la mai multe spitale din Antwerpen, a fost identificat un alt cetățean moldovean, grav rănit în zona capului, internat la spitalul din localitate”, menționează Ministerul Afacerilor Externe. 

Autoritățile diplomatice au precizat că operațiunea de căutare este în desfășurare, iar cel de-al treilea cetățean moldovean cu dubla cetățenie (portugheză) nu a fost încă găsit, se presupune că ar fi prins sub dărâmături.

Fii la curent cu toate știrile din Moldova și din lume! Abonează-te la canalul nostru din Telegram >>>
Privește Video și ascultă Radio Sputnik Moldova

506
Tagurile:
Ministerul de Externe, Belgia, bloc, prăbușire


Загрузка...
Orbán Viktor

Viktor Orban respinge reglementările fiscale impuse din exterior

46
(reînnoit 12:18 19.06.2021)
Premierul Ungariei Viktor Orban spune că este în interesul naţional al Ungariei să nu accepte reglementările fiscale impuse din exterior, respingând astfel propunerea unui impozit global minim.

BRUXELLES, 19 iun – Sputnik. Premierul Viktor Orban apără cu strășnicie independența Ungariei inclusiv din punct de vedere economic și spune că impozitele mai ridicate ar fi "toxice" pentru economia acestei țări care este orientate spre export.

El a respins de aceea propunerea unui impozit minim pe profitul companiilor valabil la nivel global, arătând că un sistem fiscal care face Ungaria competitivă reprezintă "punctul de plecare" pentru succesul economic al ţării.

Orban a spus că, din punct de vedere economic, anul viitor trebuie să fie folosit "pentru restabilirea solidităţii familiilor" şi pentru reduceri de taxe pentru tineri, urmând ca, după ce ritmul de creştere al economiei ajunge la 5,5%, să fie luate în considerare reducerile fiscale.

Luna aceasta, miniştrii Finanţelor din Grupul ţărilor puternic industrializate (G7) au ajuns la un acord istoric cu privire la introducerea unui impozit minim global de 15% pe profitul companiilor, un acord care ar putea servi drept bază pentru un acord valabil la nivel mondial.

Dar Viktor Orban a arătat că Budapesta se opune acestei iniţiative deoarece ea contravine eforturilor autorităţilor maghiare de a atrage investiţii străine prin intermediul taxelor reduse.

Impozitul pe profitul companiilor de 9% practicat în Ungaria este unul din cele mai mici din Uniunea Europeană şi a fost folosit de Budapesta pentru a atrage unele mari investiţii în sectorul construcţiilor de automobile.

"Consider că este absurd ca orice organizaţie să îşi aroge dreptul de a spune ce taxe poate aplica Ungaria", a arătat Viktor Orban, consolidându-și astfel statura de lider independent și care face politica țării sale, nu a instituțiilor internaționale.

La rândul său, ministrul ungar al Finanţelor, Mihaly Varga a spus că un impozit minim global pe profitul companiilor ar urma să afecteze între 2.000 şi 3.000 de companii importante din Ungaria.

Irlanda, o altă ţară membră UE cu un nivel mic al impozitului pe profitul companiilor, se opune şi ea ideii unui impozit minim global pe profitul companiilor iar autorităţile de la Dublin au demarat o campanie prin care speră că va putea să îşi păstreze o parte din beneficiile oferite de regimul fiscal atractiv practicat de mai mute decenii.

Fii la curent cu toate știrile din Moldova și din lume! Abonează-te la canalul nostru din Telegram >>>
Privește Video și ascultă Radio Sputnik Moldovaok

46
Tagurile:
Ungaria, Victor Orban
Tematic
Viktor Orban: Dacă Ungaria nu ar fi comandat vaccinuri din Est, am fi avut mari probleme
Viktor Orban dă lovitura: își face partid european naționalist cu polonezii și cu Salvini


Загрузка...
Zinaida Gribincea

Momentele dificile pot fi depășite: Sfaturile psihologilor

0
(reînnoit 18:20 19.06.2021)
În ultima perioadă a crescut numărul persoanelor care apelează pentru ajutor la Linia Verde pentru prevenirea suicidului. Specialiștii sunt îngrijorați că fenomenul a luat asemenea amploare și susțin că statisticile sunt mai mari decât cele prezentate oficial.
Stresul, panica și anxietatea: Cum să gestionăm stările emoționale

În cadrul emisiunii "Sputnik Matinal", psihologul Zinai Gribincea a remarcat că pandemia a afectat practic toate laturile vieții cotidiene. Anume în acest timp au ieșit la iveală mai multe stări cu care se confruntă oamenii. Specifice perioadei sunt tulburările emoționale – anxietatea, stresul, panica și stările depresive.

Adesea, atunci când omul nu-și mai poate controla emoțiile apar diverse gânduri negative. Cele mai vulnerabili sunt persoanele predispuse la stări depresive și cei care nu se pot adapta ușor situațiilor.

"Chiar și cazurile de suicid despre care tot mai frecvent se discută în ultima perioadă sunt cauzate de diverși factori precum expunerea constantă la stres, anxietatea, depresia, panica ș.a. Atunci când apare o situație neprevăzută este important să privim momentul cu distănțare și să analizăm la rece și cu mult calm evenimentele prin care trecem", a declarat Zinaida Gribincea.

Potrivit unei medii statistice din ultimii câțiva ani, aproape 500 de persoane se sinucid anual în Republica Moldova. Suicidul este provocat de mai mulți factori ce interacționează între ei, iar când apare o situație de stres mai complexă, omul decide să recurgă la gestul extrem. 

"Este demonstrat că persoanele comit această faptă din diferite motive: probleme personale, probleme de serviciu, probleme financiare, singurătatea, depresia ș.a. Zilnic ne confruntăm cu diferite probleme, dar anume factorul de sănătate mintală și capacitatea de a răspunde la aceste probleme ne ajută să le soluționăm fără a avea tentații de a ne auto-anula", a explicat psihologul.
Liuba Ceban
© Sputnik / Osmatesco
Liuba Ceban

Fondatoarea Liniei Verzi pentru prevenirea suicidului, Liuba Ceban, susține că numărul real al celor care s-au sinucis anul trecut în țara noastră este semnificativ mai mare decât cel prezentat oficial. Deși au fost raportate peste 300 de cazuri de suicid, de fapt și-ar fi pus capăt zilelor de cinci ori mai multe persoane.

"Când este vorba de tentativă de suicid, OMS recomandă să înmulțim cifra oficială cu 25. Ceea ce înseamnă că la noi în țară anual avem 10 mii de tentative de suicid. Eu am împărțit cifra asta pe fiecare zi și iese că aproximativ 30 de cazuri pe zi, câte unul în fiecare raion. Adevărata fața a numărului de suicid nu o cunoaște nimeni", a precizat fondatoarea Liniei Verzi.

Specialista susține că rareori oamenii sunt determinați de alte persoane sau de mass-media să-și pună capăt zilelor. Singurul lucru pe care îl pot prelua este metoda, adică felul în care să recurgă la suicid.

"Oamenii pot să fie influențați cu privire la modul prin care alții încercă să-și pună capăt zilelor. Oamenii se uită la știri, la filme sau citesc și așa pot să copie o metodă de suicid. În acest sens există pericolul de a copia comportamentul, dar nu vorbim de faptul că e la modă, dar de faptul că omul deja e vulnerabil. Nu poate fi că la om e totul bine și a apărut doar o mică problemă și el recurge la acest gest. Oamenii trec prin durere sufletească enormă care a fost adunată și alimentată cu mai multe traume pe parcursul vieții", a menționat Ceban.

Psihologii afirmă că alimentația corectă și echilibrată, practicarea unui hobby care aduce satisfacție și fericire, sportul, plimbările la aer curat, gândirea pozitivă, comunicarea cu prietenii – toate acestea vă pot ajuta să depășiți cu ușurință situațiile neplăcute din viața cotidiană.

De asemenea, în situațiile mai complicate este importantă susținerea celor apropiați, iar în cazul în care oamenii nu reușesc să facă față stărilor distructive, să apeleze la ajutorul specialiștilor.

Mai multe informații aflați din interviul audio atașat.

Fii la curent cu toate știrile din Moldova și din lume! Abonează-te la canalul nostru din Telegram >>>
Privește Video și ascultă Radio Sputnik Moldova

0
Tagurile:
suicid, psiholog
Tematic
Psiholog, despre utilizarea în exces a gadgeturilor: Urmează o catastrofă socială


Загрузка...