imagine din arhivă

NUCLEARA: Legătura dintre Joe Biden și terorismul islamist

119
(reînnoit 11:14 26.05.2021)
Un prim episod al legăturilor dintre Joe Biden, oamenii săi de MAXIMĂ încredere, centre de putere și grupări extrem de periculoase, inclusiv teroriști renumiți! O privire atentă asupra celor care spun că ”păzesc” democrația și pacea lumii!

BUCUREȘTI, 26 mai – Sputnik. Acoperite de sângele a milioane de victime ale războaielor, loviturilor de stat, revoluțiilor, insurgențelor și rebeliunilor din lumea întreagă, administrațiile SUA din ultimele decenii par a avea un demn continuator în echipa lui Joe Biden.

Excepție de la regula agresiunilor militare și susținerii conflictelor de tot felul, administrația Trump a cedat locul unei echipe în care ies în evidență personaje cheie, cum ar fi consilierul  pe probleme de securitate al președintelui Biden, dar și secretarul de stat Antony Blinken.   

Desigur, sunt și alte personaje din structura de putere americană, dar în această primă analiză mă voi referi doar la Jake Sullivan. Da, Jake Sullivan care i-a luat locul lui Michael Flynn, cel pe care l-a atacat nedemn și ilegal, alături de o întreagă grupare de personaje, într-un dintre cele mai mari conspirații din istoria SUA! 

Dar America pare legată la ochi uneori!

De exemplu, numele lui Jake Sullivan apare într-un mega scandal – de care nimeni nu mai vorbește azi – legat chiar de organizația teroristă Al Qaida, în contextul unei acțiuni puse la cale de Administrația Obama contra conducerii legale a Siriei!

Scandalul a fost provocat de un ”wikileaks” – un e-mail publicat în 2017, care o implica pe Hillary Clinton. Și, atenție e vorba de perioada primului mandat Obama, în care Clinton era Secretar de Stat (2009 — 2013).

În e-mail, fostul consilier și director al "Policy Planning" din cadrul Departamentului de Stat, (un nucleu strategic al diplomației americane), Jake Sullivan îi scria șefei sale, Secretar de Stat Hillary Clinton, următoarele:

”AQ (Al Qaeda) este de partea noastră în Siria. În rest, lucrurile s-au petrecut așa cum ne-am așteptat în Siria”, transmitea laconic dar foarte clar actualul consilier pe probleme de securitate al lui Joe Biden!

Legătura dintre între Joe Biden și terorismul islamist
© Screenshot / web.archive.org
Legătura dintre între Joe Biden și terorismul islamist

E-mailul este datat 12 februarie 2012 – data extrem de importantă pentru că, atenție - exact în acea zi, Al-Qaida, prin liderul Ayman Al-Zawahri, a declarat că susţine rebeliunea anti-Assad din Siria!

Concret, la respectiva dată, succesorul celebrului Ossama Bin Laden, Ayman Al-Zawahri, a transmis o înregistrare prin care își exprima susţinerea faţă de rebeliunea din Siria!

Concluzia pare clară: americanii – la nivel de Secretar de stat! - au luat în calcul colaborarea — sau cel puțin coordonarea — cu teroriștii Al Qaeda împotriva președintelui Assad!

 

Mai mult, imediat după acest e-mail și acea dată, un studiu al ”Stratfor”, intitulat ”Oportunități jihadiste în Siria”, descrie un raport care ”citează oficiali fără nume din serviciile secrete americane spunând că nodul irakian al rețelei jihadiste la nivel mondial a efectuat două atacuri împotriva unor facilități ale serviciilor secrete siriene, în timp ce Ministrul de Interne adjunct irakian Adnan al-Assadi a declarat că jihadiștii irakieni au deplasat luptători și arme în Siria vecină”.
Deci, din aceste date… ce reiese? Americanii știau clar că rebelii pe care îi susțin și îi antrenează sunt alcătuiți din grupări jihadiste venite din Irak și susținuți de cea mai periculoasă grupare teroristă, Al Qaeda!

Ori, în mijlocul acestei combinații – poate chiar pe teren! – s-a aflat Jake Sullivan – omul de lângă Biden în materie de  Securitate!

Și, din nou atenție: legătura dintre cei doi este veche și cimentată: între 2013 și 2014, Jake Sullivan a fost tot consilier pe probleme de securitate al lui Joe Biden, la acea dată vicepreședinte!

Despre acea perioadă, presa americană susține că Sullivan a avut un rol important în modelarea politicii americane în Siria și Libia! Unde, după cum știe întreg mapamondul, SUA au avut rolul esențial în crearea haosului, a destabilizării regiunilor, soldate cu sute de mii de morți și milioane de emigranți, plus distrugeri colosale.

Și apropo de Wikileaks și legăturile primejdioase ale democraților – Biden, Clinton, Sullivan etc.; în iulie 2017, după apariția e-mailurilor, republicanul Peter W. Smith, care a demarat o investigație independentă în legătură cu cele 33 mii de mesaje electronice șterse de Hillary Clinton din propriul e-mail, s-a sinucis în camera unui hotel din statul Minnesota. 

Marina SUA
© Sputnik / Александр Заболотный

Coincidență, nu? Oricum, nu s-a insistat pe acest tragic incident…

În episodul următor – despre secretarul de stat Antony Blinken și combinațiile periculoase, cu oameni foarte periculoși, în care poate fi regăsit.

Ulterior – despre legăturile primului secretar de culoare al Apărării, generalul Lloyd Austin, cu unii dintre cei mai mari profitori ai acestei perioade – cu prețul vieții și sănătății oamenilor din multe zone ale lumii.

Și, desigur, vor urma și alte figuri din minunata Administrație Biden.

Fii la curent cu toate știrile din Moldova și din lume! Abonează-te la canalul nostru din Telegram >>>
Privește Video și ascultă Radio Sputnik Moldova

119
Ambulanță, SUA, foto de arhivă

Atac armat în SUA mai multe victime

43
(reînnoit 13:03 12.06.2021)
Poliția din Austin, SUA, a confirmat împușcăturile din centrul orașului, iar agenția locală EMS a anunțat pe Twitter că în urma atacului din Austin, există cel puțin o victimă care se află în stare critică.

CHIȘINĂU, 12 iun – Sputnik. Poliția din Austin, Texas, a sfătuit oamenii să stea departe de locul atacului care a avut loc astăzi, confirmând împușcăturile din centrul orașului care au dus la rănirea mai multor persoane.

Cel puțin o victimă se afla în stare critică, încă una a avut răni, iar situația a cel puțin alte șase victime rămâne necunoscută, a raportat EMS pe Twitter.

​Potrivit postărilor pe rețelele de socializare, 16 persoane ar fi avut de suverit în de pe urma împușcăturilor, dar poliția nu a specificat încă un număr precis de victime.

Locația atacului ar putea fi un restaurant din centrul orașului, dar autoritățile nu au confirmat acest lucru.

Fii la curent cu toate știrile din Moldova și din lume! Abonează-te la canalul nostru din Telegram >>>
Privește Video și ascultă Radio Sputnik Moldova

43
Tagurile:
Texas, SUA, atac
Tematic
VIDEO - Atac armat într-un liceu – mulți răniți și un mort!


Загрузка...
Микрофон в студии радио Sputnik

Ziua Națională a Rusiei: Semnificație și curiozități