Ridică-te și mergi înainte: Manizha în finala Eurovision

187
Seara primei semifinale a concursului Eurovision pentru iubitorii de muzică din Rusia nu a fost cu siguranță plictisitoare – cântăreața Manizha, reprezentând Rusia la acest concurs cu piesa "Russian woman" ("Femeia rusă"), a ieșit a treia pe scenă.

Alexei Smirnov

Dacă în seara zilei de 18 mai ați deschis din greșeală Pervîi Kanal și ați văzut un bărbat pe tocuri, o femeie afro-americană cu coc și un om cu o minge disco în piept, nu vă faceți griji, nu este o selecție de videoclipuri ciudate de pe "TikTok" și nici un reportaj de la ziua de naștere a lui Filip Kirkorov – pur și simplu, în orașul olandez Rotterdam a început cel mai emoționant și neobișnuit concurs muzical – Eurovision 2021.

Doi chinuitori ani de așteptare, în timpul cărora milioane de oameni au reușit să se îndrăgostească de grăsuțul care dansează în videoclipul Little Big "Uno", iar apoi să se certe din cauza melodiei despre femeia rusă, s-au încheiat în cele din urmă, iar arena Rotterdam Ahoy a devenit, pentru săptămâna ce urmează, centrul muzical nu numai al Europei, ci și al întregii lumi.

A venit momentul ca toți iubitorii acestui sabat muzicalo-politic să scoată din dulapurile lor penele, boa, paietele și steagurile multicolore, care zac de doi ani acolo, și să le fluture lent sub melodii pop simple – Eurovision a început!

Oameni – efecte speciale

Marți, pe 18 mai, a avut loc prima semifinală a concursului, iar în baza rezultatelor au fost determinați primii zece finaliști norocoși.

Și, ca întotdeauna, Eurovisionul are o scenografie absolut superbă, la scară largă și o video-imagine grandioasă. Peste tot există ecrane uriașe, totul scânteie, sclipește, pâlpâie cu raze laser și uimește cu proiecții 3D luxoase, iar ecranele video cu prezentarea concurenților reprezintă aproape o lucrare de artă în sine.

Chiar și una din prezentatoarele Eurovision, Nikkie de Jager, arăta ca un adevărat efect special uriaș și un personaj de basm – chiar și Brienne de Tarth din "Urzeala tronurilor" ar putea invidia o astfel de înălțime.

Посмотреть эту публикацию в Instagram

Публикация от Creative Images Peaple (@creativeimagespeaple)

Nici participanții la concurs nu au rămas în urma prezentatorilor și a organizatorilor concursului Eurovision în ceea ce privește vizualizarea impresionantă.

Vasil din Macedonia de Nord, în timp ce se afla pe scenă, în cel mai solemn moment, și-a desfăcut sacoul și a iluminat întreaga arenă din Rotterdam, precum și cartierele înconjurătoare, cu interiorul său disco.

© Sputnik / Владимир Астапкович
Репетиция первого полуфинала конкурса Евровидение-2021

Iar cântăreața din Irlanda, Lesley Roy (a cărei prestație a întârziat puțin din cauza unor probleme tehnice cu instalarea decorului), pentru toate cele trei minute cât a durat piesa, a fugit prin păduri de carton și s-a plimbat de-a lungul străzilor de hârtie, uitându-se simultan fie în sistemul de colectare a orașului Dublin, fie în coșurile de fum ale orașului Rotterdam.

Посмотреть эту публикацию в Instagram

Публикация от Let's Eurovision (@letseurovision)

Dar, din păcate, nici Vasil, nici Lesley Roy, în ciuda prestațiilor spectaculoase și a cântecelor drăguțe, nu s-au calificat în finala concursului.

Cum s-a călit oțelul

© Sputnik / Владимир Астапкович
Репетиция первого полуфинала конкурса Евровидение-2021

Seara primei semifinale a concursului Eurovision pentru iubitorii de muzică din Rusia nu a fost cu siguranță plictisitoare – cântăreața Manizha, reprezentând Rusia la acest concurs cu piesa "Russian woman" ("Femeia rusă"), a ieșit a treia pe scenă, ceea ce înseamnă că emoțiile și grijile pentru interpreta noastră erau asigurate chiar de la începutul transmisiunii TV.

Посмотреть эту публикацию в Instagram

Публикация от Первый Канал (@1tv)

Nici Manizha nu a ignorat efectele speciale, apărând pe scenă sub forma unui imens încălzitor-păpușă pentru ceainic cu un mecanism mobil încorporat și o ușă, din care ea a sărit apoi cu îndemânare în prima jumătate a prestației.

© Sputnik / Владимир Астапкович
Репетиция первого полуфинала конкурса Евровидение-2021

În general, prestația lui Manizha părea paradoxală. S-a primit un fel de amestec exploziv de toate și deodată. Există și influențe folclorice, și un mesaj tolerant în ceea ce privește rețelele sociale în secvența video de pe ecrane, și rap, și cor, și dansuri – o revoltă a eclecticismului muzical și a manifestelor feministe.

Din avantajele univoce – starea de spirit, curajul și entuziasmul femeii noastre ruse.

Manizha nu face parte cu siguranță din rândul domnișoarelor timide și are un caracter cu adevărat de oțel, pe care a reușit să îl demonstreze în mod jucăuș practic în condiții de luptă ale transmisiunii în direct și a atenției publicului de milioane de oameni – vocea nu i-a tremurat, genunchii nu i-au tremurat: "ridică-te și mergi înainte!”, după cum ea însăși cântă în piesa ei. Bravo!

Și Europei i-a plăcut, iar Manizha noastră, căreia în propria țară îi preziceau că va eșua deja în semifinală, a mers cu mândrie deasupra comentariilor de hate (care s-au transformat treptat în focuri de artificii victorioase pe rețelele de socializare), s-a calificat elegant în finala Eurovision.

Посмотреть эту публикацию в Instagram

Публикация от Евровидение (@ru.eurovision)

Îngeri și demoni

Eurovisionul nu ar fi fost Eurovision, dacă nu ar fi existat un ușor raid de trash, absurdități și scandaluri, care însoțesc adesea acest concurs.

Concursul a început ca de obicei: primul concurent pe scenă a fost un grup din Lituania cu un solist pe tocuri. Și a devenit imediat clar că spectatorii ușor irascibili și intoleranți ar fi mai bine să se îndepărteze de la ecrane pentru o vreme.

Посмотреть эту публикацию в Instagram

Публикация от Pasaulis Su Rankine (@pasaulis_su_rankine)

Puțin mai târziu, pe scenă a ieșit un cântăreț din Suedia, care la fel a provocat, cel mai probabil, confuzie în rândul generației mai în vârstă din locurile mai retrase rusești din cauza exteriorului său.

Посмотреть эту публикацию в Instagram

Публикация от Cara Hamilton (@cara_leora_hamilton)

Dar, în mod surprinzător, tema principală a primei semifinale Eurovision a devenit nu comportamentul libertin al anumitor straturi de gen ale comunității europene și ascensiunea pe tronul socialo-muzical a femeilor puternice și independente, ci o temă aproape religioasă și mitică a confruntării luminii și întunericului, binelui și răului, vrăjitoarelor rele și prințeselor frumoase.

Primul "aliluia" a fost cântat cu inspirație de artista din Slovenia și imediat, ca răspuns la această laudă divină, a urmat un track scandalos despre diavol, interpretat de femeia frumoasă din Cipru, care strălucea grație strasurilor.

Посмотреть эту публикацию в Instagram

Публикация от FTHIS.GR (@fthis.gr)

În ajutorul artistei din Slovenia a venit în grabă reprezentantul Norvegiei, înfățișând un înger căzut. Este adevărat că cu haina de blană și cu costumul strălucitor, el arăta mai degrabă ca Alba ca Zăpadă trezită din hibernare.

Посмотреть эту публикацию в Instagram

Публикация от Erlend Sjurseter (@erlendsjurseter)

Din păcate, Îngerul – Alba ca Zăpada nu a ajutat "Aleluiei" din Slovenia să se califice în finală, iar cipriota diabolic de frumoasă a sărbătorit victoria, logică pentru Eurovision, a întunericului asupra luminii.

În această luptă nemiloasă dintre îngeri și demoni a fost remarcată și artista din Azerbaidjan, cu o piesă despre curtezana Mata Hari, precum și grupul din Ucraina cu o solistă care arăta ca o vrăjitoare Maleficent, care, aparent, scufundăndu-se în mlaștinile cunoscute (care s-au umplut de noroi și alge) și înotând sub apă de mii de kilometri, a ieșit la suprafață în canalele din Rotterdam, pentru ca, apoi, în aceast fel, să apară pe scena concursului muzical.

Посмотреть эту публикацию в Instagram

Публикация от Go_A (@go_a_band)

Atât cântăreața din Azerbaidjan, cât și vrăjitoarea din Ucraina s-au calificat în finală, alăturându-se Norvegiei, Israelului, Rusiei, Maltei, Lituaniei, Ciprului, Suediei și Belgiei.

În general, prima semifinală a Eurovisionului a surprins plăcut în ceea ce privește calitatea, potențialul pieselor și vivacitatea, spectaculozitatea prestațiilor.

În special, poate fi remarcată Malta, a cărei reprezentantă susține mișcarea body positivity, populară acum, cu sloganul "Dați-vă la o parte slăbănogilor – astăzi lumea este condusă de grăsuți!".

Посмотреть эту публикацию в Instagram

Публикация от Destiny (@destinyofficial_x)

Precum și Rusia cu carismatica și încrezătoarea Manizha, Norvegia, cu un înger plin de farmec care clipește drăguț, Suedia cu un cântec despre milioane de voci (la fel ca și cel al Polinei Gagarina din 2015) și Israel, cu o cântăreață pasionată cu pielea închisă, care susține că poate lua cea mai înaltă notă din participanții concursului.

Посмотреть эту публикацию в Instagram

Публикация от Eurovision Song Contest 2021 (@_esc_2k21_)

Ale cui rugăciuni, vrăji, lozinci și alte argumente pentru câștigarea concursului muzical vor deveni cele mai atractive și convingătoare va deveni clar în curând – finala Eurovision va avea loc sâmbătă, 22 mai.

 

Fii la curent cu toate știrile din Moldova și din lume! Abonează-te la canalul nostru din Telegram >>>
Privește Video și ascultă Radio Sputnik Moldova

187
Bătaie

Video: Ca în vestul sălbatic: Elevi din țara noastră, implicați într-o bătaie în România

90
(reînnoit 14:41 14.06.2021)
Cinci elevi ai Școlii Naționale a Agenților de Penitenciare, originari din Republica Moldova, au fost implicați într-o încăierare, la un bar. Întâmplarea sa fost filmată de un localnic.

BUCUREȘTI, 14 iun – Sputnik, Georgiana Arsene. Cinci elevi din Republica Moldova, de la Școala Națională a Agenților de Penitenciare, s-au bătut într-un bar din Târgu Ocna.

Întâmplarea s-a petrecut sâmbătă, 12 iunie 2021, în jurul orei 20.05, când poliția a fost chemată să intervină.

Întregul eveniment a fost filmat de un localnic, care spune că tinerii au provocat totul, după ce au consumat alcool în exces.

”Bătaie ca în Vestul Sălbatic provocată de elevii moldoveni de la Școala Națională de Administrație Penitenciară Târgu Ocna în Cartierul Tisesti. Altercația a avut loc după consumul excesiv de alcool”, a explicat cel care a filmat întreg evenimentul.

Motivul scandalului nu este cunoscut.

Reprezentanții Școlii de Pregătire a Agenților de Penitenciare Târgu Ocna spun că, pentru gestionarea incidentului a fost apelat Serviciul 112, iar organele abilitate s-au prezentat la fața locului.

”În prezent, desfășoară procedurile specifice cu privire la cercetarea incidentului”, informează reprezentanții instituției, potrivit bacau.net, link la care poate fi vizualizată și înregistrarea VIDEO (atenție, limbaj necenzurat).

Referitor la starea de sănătate a elevilor, aceasta este bună.

De asemenea, la nivelul școlii urmează să fie demarată procedura de cercetare disciplinară cu privire la comportamentul școlarilor în comunitate.

Reprezentanții instituției menționează faptul că, în cadrul școlii naționale, sunt școlarizați 260 elevi, din care 20 pentru Administrația Națională a Penitenciarelor din Republica Moldova.

Oficialii instituției au dat asigurări că, în funcție de evoluția evenimentelor, vor reveni cu noi informații.

Aceștia și au subliniat faptul că instituția de învățământ menționată dezaprobă orice comportament contrar normelor de conduită socială din partea elevilor, ”drept pentru care va trata cu maximă seriozitate orice comportament necorespunzător din partea elevilor școlarizați de către instituția noastră”.

Fii la curent cu toate știrile din Moldova și din lume! Abonează-te la canalul nostru din Telegram >>>
Privește Video și ascultă Radio Sputnik Moldova

90
Tagurile:
România, Republica Mooldova, elevi
Tematic
Focuri trase într-un sat găgăuz: Sunt victime


Загрузка...
Liliac

Noi coronavirusuri, descoperite la lilieci în China

90
(reînnoit 18:02 13.06.2021)
Oamenii de știință chinezi au descoperit noi tipuri de coronavirusuri la lilieci, printre aceştia patru sunt asemănători cu SARS-CoV-2.

CHIŞINĂU, 14 iun – Sputnik. Savanții de la Academia de Științe a Chinei și Universitatea din Shandong au efectuat cercetări cu privire la originile evolutive ale SARS-CoV-2 și virusurilor asemănătoare cu acesta. Rezultatele sunt publicate în revista Cell, informează RIA Novosti.

Experții au examinat probe de salivă și produse reziduale de la 342 de lilieci colectați în perioada mai 2019 - noiembrie 2020 și au găsit 24 de genomi ai coronavirusului. Dintre acestea, au fost identificate patru coronavirusuri similare cu SARS-CoV-2, care a provocat pandemia COVID-19.

Totodată, o probă (numită RpYN06) găsită la liliecii cu potcoavă, avea o diferență doar în proteina spike: virusul are nevoie de aceasta pentru a se fixa de peretele celulei gazdă și îi formează „coroana”.

Astfel, oamenii de știință au ajuns la concluzia că virusurile care au o legătură strânsă cu SARS-CoV-2 continuă să circule în populațiile de lilieci, iar în unele regiuni acest lucru se poate întâmpla destul de des.

„Liliecii sunt cunoscuți drept un rezervor natural excelent pentru diverși agenți patogeni care provoacă boli grave la oameni și sunt asociați cu răspândirea virusului Hendra, a virusului Marburg, a virusului Ebola și, mai ales, a coronavirusurilor. Pe lângă lilieci și oameni, coronavirusurile pot infecta o mulțime de animale domestice și sălbatice, inclusiv porci, bovine, șoareci, pisici, câini, găini, căprioare și arici ", au remarcat autorii studiului.

La nivel mondial, conform celor mai recente date ale OMS, numărul persoanelor infectate cu SARS-CoV-2 a depășit 174,5 milioane și, potrivit estimărilor Universității Johns Hopkins, se apropie de 176 de milioane. Peste 3,7 milioane de pacienți nu au putut fi salvați.

Printre savanți încă nu există un consens în ceea ce privește originea coronavirusului SARS-CoV-2. În iunie, cercetătorii de la Universitatea californiană Berkeley au descoperit la acesta o secvență genomică extrem de rară în natură. În condiții de laborator, este utilizat pentru a spori contagiozitatea și letalitatea virusurilor studiate.

La începutul anului, un grup te experți ai OMS s-a deplasat de asemenea la Wuhan. Organizația Mondială a Sănătății a publicat în martie raportul complet al grupului de experți cu privire la vizita în orașul Wuhan, întreprinsă pentru identificarea cauzelor apariției coronavirusului. Experții OMS au considerat că o ”scurgere” a virusului din laborator este „foarte puțin probabilă” și au sugerat că SARS-CoV-2 a fost transmis oamenilor de la lilieci printr-un alt animal.

Nu vă faceți iluzii: Nu vom scăpa de coronavirus – oficial OMS>>>

Statele Unite și alte 13 țări și-au exprimat „îngrijorarea” în legătură cu constatările experților și au declarat că este necesară o „anchetă independentă”.

China a subliniat în repetate rânduri că are o poziție deschisă și responsabilă în ceea ce privește publicarea materialelor cu privire la epidemia COVID-19. După cum a menționat  Ministerul Afacerilor Externe al țării, chiar de la începutul pandemiei Beijingul a început investigația, a identificat agentul patogen și a publicat toate datele cheie. Intenția Statelor Unite de a investiga originile SARS-CoV-2 în China a fost calificată drept un joc politic și o încercare de a pune vina pe alții.

Fii la curent cu toate știrile din Moldova și din lume! Abonează-te la canalul nostru din Telegram >>>
Privește Video și ascultă Radio Sputnik Moldova

90
Tagurile:
coronavirus, China
Тема:
Coronavirusul, știri de ultima oră
Tematic
Savanții americani au dovedit proveniența artificială a coronavirusului


Загрузка...
Eva Timuș

Ieri copil inocent - azi o divă: Cum arată acum Eva Timuș - poze incendiare pe Instagram

0
Toată lumea o cunoaște pe interpreta moldoveancă Eva Timuș, care a cucerit publicul la concursurile muzicale „Golos. Deti” și „Vocea României”, însă puțini știu cât de mult a crescut între timp și că s-a transformat într-o adevărată divă.

Interpreta din Republica Moldova Eva Timuș își șochează fanii pe Instagram, unde postează aproape zilnic fotografii incendiare, în ipostaze provocatoare. 

În timp ce unii internauți apreciază ținutele sexy în care apare, alții o critică dur, neacceptând faptul că tânăra nu mai e fetița inocentă de ieri, care a cucerit publicul la „Vocea României” și „Golos. Deti”.

„Mai ieri un copil, azi pozează goală pentru like...”, a scris un internaut într-un comentariu la o poză postată de Eva Timuș pe Instagram. 

Fii la curent cu toate știrile din Moldova și din lume! Abonează-te la canalul nostru din Telegram >>>
Privește Video și ascultă Radio Sputnik Moldova

0
Tagurile:
incendiare, poze, Instagram, Eva Timuș


Загрузка...