Conflictul israeliano-palestinian nu mai contenește: Noi atacuri asupra Fâșiei Gaza

211
(reînnoit 12:51 17.05.2021)
Conflictul militar din Orientul Mijlociu ia amploare. Armata israeliană a anunțat despre noi atacuri asupra Fâșiei Gaza..

CHIȘINĂU, 17 mai - Sputnik. Armata Israelului a făcut anunțul despre noi atacuri asupra Fâșiei Gaza noaptea trecută, anunță RIA Novosti

„Avioanele noastre lovesc în prezent ținte teroriste în Gaza", a spus armata israeliană. Alte detalii nu au fost prezentate.

Situația de la granița dintre Israel și sectorul palestinian Gaza s-a acutizat pe 10 mai. 

Ciocnirile dintre musulmani și poliția israeliană, care au început după evacuarea mai multor familii palestiniene din din Ierusalimul de Est, au escaladat în ostilități.

Ca urmare a atacurilor cu rachete aproape continue în Israel, șapte civili și un soldat au fost uciși, iar peste 200 oameni au fost răniți. Tel Aviv a atacat Fâșia Gaza, ucigând mai mulți militanți, inclusiv comandanți de război.

Potrivit Ministerului Sănătății din Palestina, aproximativ 140 de persoane au devenit victime ale atacurilor israeliene, aproximativ o mie au fost rănite.

Fii la curent cu toate știrile din Moldova și din lume! Abonează-te la canalul nostru din Telegram >>>
Privește Video și ascultă Radio Sputnik Moldova

211
Tagurile:
Fâșia Gaza, Palestina, conflict, Israel
Tematic
Papa Francisc, mesaj puternic pentru Israel și Palestina
Встреча президентов России и США В. Путина и Дж. Байдена в Женеве

Putin: Rusia simte o legătură culturală și istorică cu Europa

17
Rusia simte o legătură culturală și istorică neîntreruptă cu Europa, iar prosperitatea și securitatea continentului vor fi posibile doar prin eforturi comune.

BUCUREȘTI, 22 iun – Sputnik. Președintele Rusiei, Vladimir Putin, în articolul “A fi deschis, în pofida trecutului”, dedicat comemorării celor 80 de ani de la începutul Marelui Război pentru Apărarea Patriei, a subliniat că Rusia este unul din cele mai mari state din Europa și simte o legătură culturală și istorică neîntreruptă cu ea.

Text articolul președintelui, scris pentru ziarul german Die Zeit, a fost publicat pe site-ul Kremlinului.

“Toată istoria postbelică a Europei Mari confirmă: prosperitatea și securitatea continentului comun sunt posibile doar prin eforturi comune a tuturor statelor, inclusiv Rusia. Pentru că Rusia unul din cele mai mari state europene. Noi simțim legătura culturală și istorică de neîntrerupte cu Europa”, a subliniat el.

Fii la curent cu toate știrile din Moldova și din lume! Abonează-te la canalul nostru din Telegram >>>
Privește Video și ascultă Radio Sputnik Moldova

17
Tagurile:
Europa, Rusia, Putin


Загрузка...
Кадр из фильма Самый жаркий месяц

Miturile și legendele celui de-Al Doilea Război Mondial