Berlin

Cine va scăpa de carantină în Germania şi va avea liber la călătorii

148
(reînnoit 08:23 06.04.2021)
Ministrul german al Sănătăţii a vorbit despre posibilitatea relaxării lockdown-ului şi despre libertățile de care vor putea să se bucure din nou germanii complet vaccinați.

BUCUREŞTI, 6 apr – Sputnik, Doina Crainic. Germanii vaccinați vor fi liberi să călătorească, să facă cumpărături sau să meargă la coafor ca și cum ar fi confirmaţi fără coronavirus printr-un test, a promis Ministrul german al Sănătății Jens Spahn într-un interviu pentru Bild.

Această politică se bazează pe un nou raport al Institutului Robert Koch (RKI), principala autoritate științifică din Germania în domeniul bolilor infecțioase, care a arătat că persoanele care au primit a doua doză de vaccin cu cel puțin 15 zile în urmă prezintă un risc mai mic de a-i infecta pe alții decât cei care au făcut recent un test cu rezultat negativ pentru Covid-19.

Prin urmare, „după atenuarea urgentă a celui de-al treilea val”, persoanele complet vaccinate și cei cu teste negative vor fi tratați în mod egal. Călătorii nu vor fi obligați să stea în carantină dacă au primit vaccinul, ceea ce ar stimula turismul în vacanțele de primăvară și vară, a declarat Spahn, potrivit RT. 

„Vom pune acum aceste descoperiri în practică după ce vom discuta, în timp util, cu liderii statelor federale”, a promis ministrul. Ziarul scrie că noile reglementări pot fi puse în aplicare în câteva săptămâni.

Temându-se de un al treilea val de infecții cu Covid-19, Germania a menținut măsurile de blocare, chiar dacă unii lideri ai statelor federale se opun Berlinului. Luna trecută, cancelarul Angela Merkel a fost nevoită să dea înapoi după ce făcuse propunerea de a introduce măsuri și mai dure pentru Paști.

Criticile la adresa guvernului vin în contextul viitoarelor alegeri generale din septembrie, care vor determina cine o va înlocui pe Merkel la conducerea țării. Popularitatea partidului ei, care a crescut anul trecut, pe fondul percepției pozitive a publicului privind un răspuns competent la criza creată de Covid-19, a scăzut de atunci.

Spahn a avertizat săptămâna aceasta că răspândirea virusului este prea rapidă și că în aprilie sistemul național de sănătate ar putea să nu mai facă faţă situaţiei. Criza este amplificată atât de nemulţumirile populaţiei afectate de lockdown, cât și de ritmul lent al campaniei de vaccinare.

Fii la curent cu toate știrile din Moldova și din lume! Abonează-te la canalul nostru din Telegram >>>
Privește Video și ascultă Radio Sputnik Moldova

148
Tagurile:
vaccinare, restricții, carantină, Germania
Тема:
Coronavirusul, știri de ultima oră (1378)
Tematic
Noi restricții în Moldova: Dispoziția din 1 aprilie 2021 - TEXT integral
Dodon: Restricții - da, dar nu închiderea oamenilor în casă

OMS schimbă macazul: Ce spune despre proveniența coronavirusului

78
(reînnoit 10:30 13.06.2021)
Experții OMS au publicat în martie un raport după vizita în orașul Wuhan, afirmând că proveniența de laborator a noului coronavirus este puțin probabilă.

CHIȘINĂU, 13 iun – Sputnik. Directorul general al Organizației Mondiale a Sănătății, Tedros Adhanom Ghebreyesus, a declarat că nu exclude o ”scurgere” din laborator a SARS-CoV-2. El a vorbit despre aceasta la summitul liderilor G7, informează RIA Novosti.

Șeful OMS a amintit că cel puțin 174 de milioane de persoane au contractat infecția cu coronavirus, iar 3,75 de milioane au murit din cauza complicațiilor provocate de acesta.

”Cred că acești oameni ar trebui să afle de unde a apărut acest virus. Ei  merită asta. Acest lucru este necesar pentru ca în viitor să putem preveni repetarea pandemiei ", a spus Gebreyesus, citat de Daily Mail.

Potrivit acestuia, China nu a dat dovadă de suficientă „transparență și cooperare” la etapele inițiale ale investigației privind originea SARS-CoV-2. El a adăugat că fiecare ipoteză trebuie luată în considerare.

Pandemia de coronavirus
© Sputnik / Анна Раткогло

”Au existat dificultăți în ceea ce privește schimbul de date, în special date brute ... sperăm că la etapa următoare va fi o cooperare mai bună”, a rezumat șeful OMS.

Organizația Mondială a Sănătății a publicat în martie raportul complet al grupului de experți cu privire la vizita în orașul Wuhan, întreprinsă pentru identificarea cauzelor apariției coronavirusului. Experții OMS au considerat că o ”scurgere” a virusului din laborator este „foarte puțin probabilă” și au sugerat că SARS-CoV-2 a fost transmis oamenilor de la lilieci printr-un alt animal. Statele Unite și alte 13 țări și-au exprimat „îngrijorarea” în legătură cu constatările experților și au declarat că este necesară o „anchetă independentă”.

China a subliniat în repetate rânduri că are o poziție deschisă și responsabilă în ceea ce privește publicarea materialelor cu privire la epidemia COVID-19. După cum a menționat  Ministerul Afacerilor Externe al țării, chiar de la începutul pandemiei Beijingul a început investigația, a identificat agentul patogen și a publicat toate datele cheie. Intenția Statelor Unite de a investiga originile SARS-CoV-2 în China a fost calificată drept un joc politic și o încercare de a pune vina pe alții.

Fii la curent cu toate știrile din Moldova și din lume! Abonează-te la canalul nostru din Telegram >>>
Privește Video și ascultă Radio Sputnik Moldova

78
Tagurile:
China, coronavirus, COVID-19, OMS
Tematic
Nu vă faceți iluzii: Nu vom scăpa de coronavirus – oficial OMS
Savanții americani au dovedit proveniența artificială a coronavirusului


Загрузка...
Vladimir Putin

Cum au apreciat britanicii reacția lui Putin la declarația scandaloasă a lui Biden

246
(reînnoit 08:28 13.06.2021)
Britanicii au apreciat răspunsul lui Putin cu privire la declarația scandaloasă a președintelui SUA împotriva sa.

CHIȘINĂU, 13 iun - Sputnik. Cititorii Daily Mail au comentat interviul lui Vladimir Putin acordat postul american de televiziune NBC.

În timpul discuției cu  moderatorul, președintele rus a menționat că nu a fost surprins de declarația scandaloasă a lui Joe Biden împotriva sa și că deja s-a obișnuit cu atacurile din toate părțile.

"Îmi place modul în care Putin a râs de Obama, iar acum râde de Biden. Ei doar îl amuză. Lui nu-i pasă ce crede Biden și, la drept vorbind, nuci restul lumii ”- a declarat utilizatorul cu numele de Facts Not Optional.

"Putin nu tolerează insultele și își apără țara, liderii noștri ar putea învăța de la el", a spus smithp1.

"Biden este un bătrân incoerent luat derâdere, nu poate critica pe nimeni", a menționat UkiwiK.

"Eu îl cred pe Putin. Biden este un mincinos fără suflet. Se pare că face în mod liber afirmații șocante, dar de fapt nu poate formula nici măcar o frază", a scris Having my say.

”Putin este un om deștept și își alege cu grijă cuvintele, spre deosebire de Biden și cei de genul său”, au rezumat utilizatorii.

În martie, președintele SUA a răspuns afirmativ la întrebarea dacă îl considerat pe Putin ucigaș și a amenințat Moscova cu răzbunare pentru intervenția în alegeri. Liderul rus, la rândul său, i-a urat sănătatea omologului american.

Comentând afirmațiile lui Biden, Putin i-a urat sănătate și și-a amintit vorba din copilărie: “Cine zice, acela este”. El a menționat că nu este o simplă glumă, ci o expresie cu sens. Potrivit lui, în istoria fiecărui popor și fiecărui stat există multe evenimente grave, dramatice și sângeroase și “atunci când îi apreciem pe mulți oameni sau când apreciem alte state, popoare, întotdeauna privim ca într-o oglindă”, “întotdeauna ne vedem pe noi înșine”, “întotdeauna proiectăm pe altă persoană ceea ce reprezintă în esență”.

Fii la curent cu toate știrile din Moldova și din lume! Abonează-te la canalul nostru din Telegram >>>
Privește Video și ascultă Radio Sputnik Moldova

246
Tagurile:
Biden, Putin, britanici
Tematic
Putin a explicat care este deosebirea dintre Biden și Trump


Загрузка...