vaccinul Sputnik V

"Critică la comandă". Politolog, despre spusele șefului EMA privind vaccinul "Sputnik V"

191
(reînnoit 22:48 09.03.2021)
Dezvoltatorii vaccinului "Sputnik V" au cerut de la EMA să-și ceară scuze pentru că au comparat posibilitatea aprobării de urgență a vaccinului cu "ruleta rusească".

CHIȘINĂU, 9 mart – Sputnik. Dezvoltatorii vaccinului "Sputnik V" au cerut de la președintele Agenției Europene pentru Medicamente (EMA), Christa Virtumer-Hohe, să-și ceară scuze pentru declarațiile sale despre acest preparat și despre țările care manifestă interes pentru acesta.

În ajun, Virtumer-Hohe, care este și reprezentantul agenției austriece de sănătate, a comparat într-o emisiune la postul TV ORF șansele unei aprobări de urgență a vaccinului "Sputnik V" în Austria cu "ruleta rusească", invocând lipsa datelor cu privire la persoanele vaccinate.

"Cerem de la Christa Virtumer-Hohe, președintele EMA, să-și ceară scuze public pentru comentariile sale negative despre statele UE care aprobă "Sputnik V". Comentariile sale  pun o problemă serioasă cu privire la o posibilă interferență politică în actualul proces de expertiză al EMA", este menționat într-un mesaj publicat pe pagina de Twitter a dezvoltatorului vaccinului rusesc.

Autorii declarației au subliniat că autoritatea de reglementare europeană nu și-a permis anterior să facă astfel de declarații cu privire la alte vaccinuri.  După cum au remarcat dezvoltatorii vaccinului, astfel de comentarii sunt inadecvate deoarece subminează credibilitatea agențiilor din acele țări unde vaccinul "Sputnik V" a fost deja aprobat.

Pe 4 martie, EMA a anunțat începutul expertizării vaccinului "Sputnik V". Autoritatea de reglementare va testa vaccinul în ceea ce privește eficacitatea și siguranța.

Vaccinul rusesc este înregistrat în 46 de țări ale lumii. În prezent, "Sputnik V" ocupă al doilea loc în lume printre vaccinuri în ceea ce privește numărul de aprobări pentru utilizare din partea autorităților naționale de reglementare. Eficacitatea medicamentului este de 91,6%, fapt ce este confirmat grație publicării datelor în prestigioasa revistă de specialitate Lancet.

În emisie directă la radio Sputnik, politologul, candidatul în științe istorice, redactorul-șef al revistei "Arhont", Anton Bredihin, a exprimat opinia precum că politica și concurența neloială stau în spatele declarațiilor lui Virtumer-Hohe.

"Există deja atât de multe informații despre vaccinul nostru, încât chiar și o persoană care nu este deloc versată în medicină sau biologie devine un specialist. Mai ales o persoană cu nivelul și poziția ei (a Christei Virtumer-Hohe). Aici, mai degrabă, vedem o ”injecție” deliberată din partea concurenților. În plus, astăzi, politicienii naționali spun că dispoziția vine din partea politicienilor globali, cei care controlează de fapt acest proces. Nu cred că vor exista scuze. Chiar și atunci când europenii înșiși vor cere vaccinul rusesc, nici atunci nu cred că își vor cere scuze", consideră Anton Bredihin.

Revista științifică Lancet a publicat anterior rezultatele celei de-a treia faze a studiilor clinice a vaccinului "Sputnik V", confirmând eficiența și siguranța ridicată a acestuia. În timpul studiilor clinice de fază III, "Sputnik V" a demonstrat un nivel înalt de eficacitate, imunogenitate și siguranță – eficacitatea vaccinului a fost de 91,6%. Vaccinul oferă o protecție completă împotriva cazurilor grave de infecție cu noul coronavirus.

Fii la curent cu toate știrile din Moldova și din lume! Abonează-te la canalul nostru din Telegram >>>
Privește Video și ascultă Radio Sputnik Moldova

191
Tagurile:
înregistrare, OMS, Vaccinul Sputnik V
Тема:
Vaccinul Sputnik V: știri de ultimă oră (89)
Tematic
Asociația care a organizat protestul împotriva vaccinării obligatorii, amendată
Vaccinul "Sputnik V" va fi produs în Italia
Israelul nu recunoaște vaccinul AstraZeneca

Video: Călătorie fără COVID Grecia relansează navele de croazieră pentru cei vaccinați

26
(reînnoit 10:26 21.06.2021)
După o suspendare a activității timp de un an din cauza restricțiilor COVID-19, nava Silver Moon a pornit în călătorie din portul Pireu din Atena, având la bord doar pasageri complet vaccinați.

Pasagerii au fost văzuți urcând pe nava ancorată după ce au trecut verificarea la terminal.

Se consideră că Silver Moon este complet protejat de coronavirus. Asta pentru că nu doar pasagerii, ci și membrii echipajul au fost complet vaccinați împotriva COVID-19 înainte de călătorie. Copii sub 18 ani au prezentat un rezultat negativ al testului.

Nava a pornit într-o călătorie de 10 zile, din portul Pireu către destinațiile grecești Santorini, Paros, Mykonos și Creta.

Fii la curent cu toate știrile din Moldova și din lume! Abonează-te la canalul nostru din Telegram >>>
Privește Video și ascultă Radio Sputnik Moldova

26
Tagurile:
COVID-19, coronavirus, vaccin, Grecia, vas de croazieră, navă
Tematic
Permisele de conducere moldovenești ar putea fi recunoscute în Grecia


Загрузка...
Alegeri parlamentare în Armenia

Alegeri parlamentare în Armenia: Ce partid obține majoritatea în Legislativ

68
(reînnoit 08:52 21.06.2021)
Partidul premierului interimar al Armeniei a obținut o victorie clară la alegerile parlamentare din țară, potrivit datelor preliminare.

CHIȘINĂU, 21 iun – Sputnik. Partidul „Contract civil” al premierului interimar al Armeniei, Nikol Pașinian, câștigă alegerile parlamentare, asta arată rezultatele numărării voturilor la toate 2008 secții de votare din țară.

Alegerile parlamentare din Armenia au avut loc pe 20 iunie, la ele au participat 21 de partide și patru blocuri electorale.

Potrivit datelor CEC, susținătorii lui Pașinian au obținut 53,92% din voturi, iar blocul ”Armenia” al ex-președintelui Robert Kociarian acumulează 21,04%.

Pe locul trei se situează blocul „Am onoarea” al fostului președinte armean Serj Sargsian cu 5,23%, însă el ar trebui să depășească bariera de 7% pentru a intra în parlament.

Премьер-министр Армении Никол Пашинян
© Sputnik / Илья Питалев

Însuși Pașinian a declarat anterior că poporul armean a realizat o revoluție „de oțel” și a promis că va începe consultările „cu toate forțele politice sănătoase” pentru a „înțelege ideile lor cu privire la consolidarea vieții politice și a potențialului social”.

De asemenea, el le-a mulțumit președintelui rus Vladimir Putin și prim-ministrului Mihail Mișustin pentru sprijinul acordat Armeniei și poporului armean.

Blocul lui Kociarian a calificat rezultatele alegerilor drept dubioase. "Ele contrastează puternic cu diversele manifestări ale vieții publice la care am asistat în ultimele opt luni, cu toate rezultatele sondajelor de opinie publică, inclusiv cele internaționale și, în cele din urmă, cu bun simț", a declarat alianța.

Fii la curent cu toate știrile din Moldova și din lume! Abonează-te la canalul nostru din Telegram >>>
Privește Video și ascultă Radio Sputnik Moldova

68
Tagurile:
Nikol Pașinean, majoritate, Armenia, alegeri parlamentare
Tematic
Armenia: Imagini video care surprind protestele pro și contra lui Pașinean la Erevan


Загрузка...
Выборы в Молдавии

Discuțiile privind numărul secțiilor de vot peste hotare vor continua la CSJ

0
Comisia Electorală Centrală își susține în continuare decizia de a deschide 146 secții de votare în străinătate pentru cetățenii moldoveni aflați în afara țării – CSJ urmează să-și spună cuvântul.

CHIȘINĂU, 21 iunie - Sputnik. Curtea Supremă de Justiție a Moldovei a admis recursul Comisiei Electorale Centrale, care a contestat hotărârea Curții de Apel cu privind numărul secțiilor de votare deschise în străinătate pentru alegerile parlamentare anticipate.

Recursul CEC va fi examinat pe 22 iunie.

Pe 17 iunie, Curtea de Apel Chișinău a obligat Comisia Electorală Centrală să-și revizuiască decizia cu privire la numărul secțiilor de votare deschise peste hotare, decizia CEC prin care urmau să fie deschise 146 de secții de votare fiind anulată. Judecătorii au admis parțial contestațiile depuse de mai multe de partide în acest sens, care au cerut să fie organizate nu mai puțin de 190 de secții de votare.

Pe data de 8 iunie, CEC a decis majorarea numărului de secții de votare peste hotare de la 139 la 146. Ulterior, președintele Republicii Moldova, Maia Sandu, a calificat decizia CEC ca fiind una formală și incompletă.

Fii la curent cu toate știrile din Moldova și din lume! Abonează-te la canalul nostru din Telegram >>>
Privește Video și ascultă Radio Sputnik Moldova

0
Tagurile:
străinătate, secții de votare, CSJ, CEC
Тема:
Moldova: Alegeri parlamentare 2021
Tematic
CEC a atacat la CSJ decizia Curții de Apel cu privire la secțiile de votare peste hotare
CEC a publicat lista finală a candidaților la scrutinul din 11 iulie: Detalii


Загрузка...