Proteste în Armenia: Opoziția unită cere demisia lui Pașinian

Proteste în Armenia: Opoziția unită cere demisia lui Pașinian - Video

159
(reînnoit 16:23 20.02.2021)
Liderul opoziției unite a Armeniei Vazgen Manukian a făcut apel către susținătorii săi să fie gata oricând ca cu „viteza fulgerului” să preia puterea.

CHIȘINĂU, 20 feb - Sputnik. Liderul opoziției unite a Armeniei Vazgen Manukian a afirmat acest lucru în cadrul unui miting la care au fost prezenți mii de oameni care au venit să ceară demisia premierului armean Nikol Pashinian, care se desfășoară în aceste momente în Piața Libertății din Erevan.

Mitingul este organizat de Mișcarea pentru Salvarea Patriei, care reunește aproximativ 20 de formațiuni politice care cer demisia șefului Guvernului armean. La acțiune participă personalități politice și publice de opoziție, foști deputați și foști miniștri, reprezentanți ai Bisericii Apostolice Armene.

Fii la curent cu toate știrile din Moldova și din lume! Abonează-te la canalul nostru din Telegram >>>
Privește Video și ascultă Radio Sputnik Moldova

159
Tagurile:
video, proteste, Erevan
Tematic
Markedonov: Baku și Erevan se întrec în cursa înarmării
“Un caz ușor”: De ce SUA nu au reușit să împace Baku și Erevan

Rusia închide Turcia: Ce se va întâmpla cu sezonul turistic în 2021?

63
Rusia a suspendat până la 1 iunie zborurile spre Turcia și Tanzania. Și iarăși totul se întâmplă din cauza creșterii ratei de infectare cu coronavirus.

În Turcia, situația privind coronavirusul s-a deteriorat brusc. Câteva zile la rând se înregistrează un număr de peste  50 de mii de infectări, o astfel de situație nu a mai fost de la începutul pandemiei.

Acum lumea tocmai se confruntă cu celui de-al treilea val de coronavirus, multe țări europene sunt nevoite să revină la restricțiile dure de carantină. Judecând după evoluția situației, sezonul turistic-2021, la fel ca și cel precedent, ar putea fi iarăși compromis.

Între timp, în Rusia, situația privind COVID-19 se află sub control, datorită ritmului sporit de vaccinare și reacție adecvate a guvernului rus la schimbarea situației. Astfel, cetățenii țării sunt îndemnați să opteze pentru destinații turistice autohtone atunci când își planifică vacanța de primăvară, pentru a-și proteja în primul rând sănătatea.

Fii la curent cu toate știrile din Moldova și din lume! Abonează-te la canalul nostru din Telegram >>>
Privește Video și ascultă Radio Sputnik Moldova

63
Tagurile:
Turcia, Rusia, turism
Tematic
Turismul, afectat grav de pandemie: Situația din Moldova
Deputat în Duma de Stat, despre ”turismul vaccinării” din Moldova în Rusia: Vom clarifica


Загрузка...
Pentagon

Fost consilier al șefului Pentagonului: SUA nu vor ajuta Ucraina într-un conflict cu Rusia

102
(reînnoit 07:55 14.04.2021)
Promisiunile pe care le-a făcut președintele SUA Biden privind susținerea Ucrainei în cazul unui conflict cu Rusia sunt deșarte, consideră un fost consilier al șefului Pentagonului în administrația Trump.

CHIȘINĂU, 13 apr – Sputnik. Promisiunile SUA de a susține Kievul în situația cu Donbasul sunt deșarte, susține fostul consilier al ministrului Apărării din administrația Trump, Douglas Macgregor, într-un articol semnat pentru The American Conservative, citat de RIA Novosti.

În opinia acestuia, refuzul Statelor Unite de a recunoaște importanța părții de Est a Ucrainei pentru securitatea Rusiei, precum și declarațiile dure ale Kievului privind intenția de a utiliza forța armată în această regiune vor duce în mod inevitabil la declanșarea unui conflict între Moscova și Washington.

Potrivit specialistului, în administrația SUA “nu există o persoană matură, care s-ar pronunța împotriva pornirilor războinice ale ”șoimilor” care nu conștientizează posibilele urmări ale unui astfel de conflict”.

“Promisiunile președintelui Biden de a-l susține pe președintele Ucrainei presupun că și acesta bea din izvorul otrăvit al proastei gestionări americane a statului și a armatei”, consideră Macgregor.

Expertul a menționat că, datorită unei armate numeroase și bine pregătite, Moscova va obține o victorie în cazul unui război cu Ucraina, chiar și în condițiile intervenției trupelor americane și a aliaților din NATO: forțele terestre ale armatei și marinei SUA au șanse reduse la o victorie, speranțele pot fi puse doar în forțele aeriene.

Totodată, Macgregor consideră că nu trebuie subapreciate sistemele rusești de apărare antiaeriană, dotate cu antenă matricială fazată. De exemplu, unii demnitari din Ministerul Apărării al SUA au temeri că, inclusiv astfel de avioane precum F-22, F-35 și B-2, riscă să fie distruse cu ajutorul noilor sisteme rusești de apărare antiaeriană S-500.

În același timp, el nu exclude utilizarea de către Rusia a armelor nucleare, în cazul în care SUA vor apela la armele nucleare tactice.

În ultimul timp, statele occidentale acuză Rusia de intensificarea unor “acțiuni agresive” și cer explicații cu privire la mișcările de trupe în Crimeea și regiunea Rostov, în vecinătate cu frontiera ucraineană. Kremlinul a declarat că trupele se deplasează pe teritoriul rusesc, iar acest lucru nu prezintă o amenințare și nu trebuie să deranjeze pe nimeni.

Moscova a subliniat în mai multe rânduri că nu este parte a conflictului intern din Ucraina, fiind interesată de depășirea crizei politice și economice din această țară.

Fii la curent cu toate știrile din Moldova și din lume! Abonează-te la canalul nostru din Telegram >>>
Privește Video și ascultă Radio Sputnik Moldova

102
Tagurile:
Rusia, conflict, Ucraina
Tematic
Rusia îi cere SUA să nu tensioneze situația în Ucraina


Загрузка...

Emisiunea „Probă la micro… SCOP

0
(reînnoit 15:42 14.04.2021)
Despre curățenie, tradiții și modernism, cum vor activa de Paști și de Paștele Blajinilor cimitirele din municipiul Chișinău, discutăm cu Ludmila Boțan, directoarea întreprinderii municipale "Combinatul Servicii Funerare".

În  emisiunea „Probă la micro… SCOP ” vorbim astăzi despre cele 11 cimitire din municipiul Chișinău, unde, de obicei de Paştile Blajinilor vin anual circa trei sute de mii de oameni. Despre curățenie, tradiții și modernism, cum vor activa de Paști și de Paștele Blajinilor cimitirele discutăm cu Ludmila Boțan, directoarea întreprinderii municipale "Combinatul Servicii Funerare".

0


Загрузка...