Imagine din arhivă

Când vor fi abolite restricţiile în Marea Britanie

76
(reînnoit 08:55 21.01.2021)
Ministrul de Interne al Marii Britanii, Priti Patel, a declarat că nu este momentul să se „speculeze” cu privire la când se va sfârşi lockdown-ul. Guvernul trebuie mai întâi să-și atingă obiectivul vaccinării persoanelor cu risc ridicat.

BUCUREŞTI, 21 ian – Sputnik. Priti Patel a declarat că autoritățile se vor axa pe protejarea NHS (Sistemul Naţional de Sănătate) pentru a nu fi copleșit de pacienții cu Covid-19, iar relaxarea restricțiilor va depinde în totalitate de cât de bine va decurge campania de imunizare.

„Este mult prea devreme chiar şi pentru a specula despre momentul când vor fi relaxate măsurile de blocare și vor dispărea restricțiile. Suntem încă într-o situație periculoasă. Având în vedere numărul persoanelor care mor în continuare cu coronavirus, numărul în creştere a internărilor în spitale, nu este momentul să vorbim despre relaxarea măsurilor și nu vom face asta”, a declarat Patel pentru Sky News.

Guvernul a stabilit un obiectiv de vaccinare a 15 milioane de persoane din grupurile cu risc ridicat până la jumătatea lunii februarie.

Sâmbătă, ministrul de Externe Dominic Raab și-a exprimat speranța că lockdown-ul ar putea fi relaxat până în martie.

Când a fost întrebată cu privire la declaraţiile lui Raab, Patel a fost mai puțin optimistă. „Suntem într-un stadiu crucial. Campania de vaccinare este în desfăşurare, dar avem un drum lung de parcurs cu vaccinarea. Nu putem vorbi despre reducerea restricțiilor și a măsurilor până când nu suntem absolut siguri că am vaccinat grupurile prioritare”, a declarat ministrul britanic de Interne, potrivit RT. 

Creșterea numărului de infecții a forțat autoritățile să impună un al treilea lockdown în Marea Britanie la scurt timp după sărbătorile de Anul Nou şi ulterior să plaseze toate serviciile din Londra în regim de urgență. Șeful NHS, Simon Stevens, a declarat duminică pentru BBC că un nou pacient Covid-19 este internat la spital la fiecare 30 de secunde.

Oficialii din domeniul sănătății au raportat marți 33.355 de cazuri noi de infectare cu coronavirus în Marea Britanie și 1.610 decese, aducând numărul total de decese de Covid-19 la 91.470.

Fii la curent cu toate știrile din Moldova și din lume! Abonează-te la canalul nostru din Telegram >>>
Privește Video și ascultă Radio Sputnik Moldova

76
Tagurile:
Marea Britanie, Restricții
Tematic
Bilete neautorizate spre Londra: Ce riscă operatorul
Proteste la Paris

Franţa: violențe urbane în suburbiile Lyonului, peste 12 mașini incendiate - VIDEO

58
(reînnoit 17:51 06.03.2021)
Tulburări şi violenţe în Franţa. 30 de persoane au devastat mobilierul stradal în Rillieux-la-Pape, în suburbiile Lyonului, a doua zi după revoltele din cartierul La Duchère. Cel puțin 12 mașini au fost incendiate.

BUCUREŞTI, 6 mart – Sputnik. În urma violențelor urbane care au afectat districtul La Duchère din Lyon, au avut loc noi ciocniri în suburbiile orașului, pe 5 martie, la Rillieux-la-Pape.

​Imagini cu mai multe mașini în flăcări au fost postate pe rețelele de socializare. Această izbucnire de violențe a avut loc și în sectorul Alagniers în contextul confiscărilor majore de droguri săptămâna aceasta, a afirmat primarul orașului, Alexandre Vincencet (LR), pe Twitter.

​„Un grup de delincvenți deosebit de mobili au degradat mobilierul stradal și au incendiat 12 vehicule parcate”, a scris primarul, care a adăugat că totul a durat doar aproximativ treizeci de minute.

​Potrivit AFP, 13 autoturisme au fost incendiate. Le Figaro vorbeşte despre aproximativ 15 maşini incendiate.

30 de persoane au deteriorat mobilierul stradal și au atacat și ofiţeri de poliție, a declarat Thierry Suquet, viceprefectul pentru apărare și securitate, citat de Sputnik France. Totuşi, potrivit acestuia, deși tensiunile au fost „intense”, poliția a reuşit să restabilească liniştea.

​Poliția a reușit să identifice și să aresteze imediat șase persoane, a adăugat acesta. „Condamnăm cu fermitate aceste violențe inutile, care provoacă tulburări în oraș. Facem apel la toată lumea să îşi păstreze calmul”, a spus viceprefectul. Primarul a avut aceeași reacție pe contul său de Twitter.

Ciocniri anterioare

Prima seară de violențe urbane a avut loc într-un cartier din Lyon, La Duchère, unde au fost incendiate mașini și coșuri de gunoi. Primăria a precizat că incidentele ar putea avea legătură cu un accident de scuter care a avut loc cu o zi înainte.

Un băiat de 13 ani aflat pe un scuter a fost rănit în cartier, fiind urmărit de o mașină de poliție nemarcată. Nu purta cască, iar în prezent se află în comă.

Fii la curent cu toate știrile din Moldova și din lume! Abonează-te la canalul nostru din Telegram >>>
Privește Video și ascultă Radio Sputnik Moldova

58
Tagurile:
Lyon, protest, atac, Franta, Franța


Загрузка...

Biden a extins sancțiunile împotriva Iranului

22
(reînnoit 17:49 06.03.2021)
Președintele SUA, Joe Biden, a extins regimul de sancțiuni împotriva Iranului, această mișcare era de așteptat - sancțiunile introduse în 1995 sub președintele Bill Clinton au fost prelungite anual în tot acest timp și, de asemenea, au fost modificate în mod repetat.

BUCUREȘTI, 6 mart - Sputnik. Președintele SUA, Joe Biden, a extins regimul de sancțiuni împotriva Iranului , a declarat Casa Albă.

Фрагмент Капитолия Вашингтона
© Sputnik / Игорь Михалев
Această mișcare a lui Biden era de așteptat - sancțiunile introduse în 1995 sub președintele Bill Clinton au fost prelungite anual în tot acest timp și, de asemenea, au fost modificate în mod repetat de către administrațiile ulterioare.

„Acțiunile și politicile guvernului iranian, inclusiv proliferarea (armelor) și dezvoltarea rachetelor și a altor arme asimetrice și convenționale, rețeaua de agresiune regională și campania pe care o conduce în această direcție, sprijinul pentru grupările teroriste și acțiunile periculoase ale Corpului de Paza Revoluționară Islamică și al acoliților săi - toate acestea continuă să fie o amenințare neobișnuită și extraordinară pentru securitatea națională, politica externă și economia SUA ", - spune documentul, semnat de Biden.

SUA au propus anterior Iranului să negocieze un acord nuclear cu Teheranul, din care Washingtonul s-a retras unilateral sub conducerea lui Donald Trump. Iranul a refuzat în acest moment să negocieze până la ridicarea sancțiunilor nou impuse.

Fii la curent cu toate știrile din Moldova și din lume! Abonează-te la canalul nostru din Telegram >>>
Privește Video și ascultă Radio Sputnik Moldova

22
Tagurile:
Iran, SUA, sancțiuni, Joe Biden


Загрузка...