Vaccinul rusesc Sputnik V

Primii brazilieni se vaccinează împotriva Covid-19 cu vaccinul rusesc Sputnik V

60
(reînnoit 12:42 14.01.2021)
Una dintre principalele companii farmaceutice braziliene, Uniao Quimica, începe producția vaccinului rusesc anti-Covid Sputnik V în Brazilia, demarând și procesul de vaccinare a populației.

Brazilia a început să își vaccineze populația cu vaccinul rusesc anti-Covid Sputnik V, au anunțat Fondul rus de investiții directe și Uniao Quimica, una dintre principalele companii farmaceutice din Brazilia.

„RFPI și Uniao Quimica încep să vaccineze populația braziliană cu Sputnik V. Primii 20 de brazilieni care lucrează la ambasada din Rusia primiseră deja vaccinul”, a fost anunțat pe contul oficial de Twitter al Sputnik V.

​10 milioane de doze

Rusia va livra 10 milioane de doze de vaccin Sputnik V în Brazilia în primul trimestru al anului 2021, dintr-un total de 150 de milioane de doze din acest an.

Compania farmaceutică braziliană a început producția vaccinului Sputnik V în Brazilia în ianuarie 2021. Fondul rus de investiții directe a furnizat toată documentația și materialele necesare.

Vaccinul Sputnik V

Pe 11 august, Ministerul Sănătății din Rusia a aprobat primul vaccin din lume împotriva Covid-19, GamCovidVac, proiectat de Centrul Gamaleia pentru Epidemiologie și Microbiologie din Moscova.

Numit Sputnik V, este realizat din doi vectori de adenovirus uman. Se știe că această platformă este sigură, eficientă și nu are efecte negative pe termen lung.

Eficacitatea finală a medicamentului a fost estimată la 91,4%. Pentru cazurile severe de Covid-19, a fost de 100%.

Peste 50 de țări au depus cereri pentru un total de 1,2 miliarde de doze de vaccin, care vor fi produse în Brazilia, China, Coreea de Sud, India și multe altele.

Fii la curent cu toate știrile din Moldova și din lume! Abonează-te la canalul nostru din Telegram >>>
Privește Video și ascultă Radio Sputnik Moldova

60
Tagurile:
Vaccinul Sputnik V, vaccinare, Brazilia
Тема:
Vaccinul Sputnik V: știri de ultimă oră (54)
Tematic
Rusia și Afganistan negociază livrarea vaccinului ”Sputnik V”
Proteste la Paris

Franţa: violențe urbane în suburbiile Lyonului, peste 12 mașini incendiate - VIDEO

59
(reînnoit 17:51 06.03.2021)
Tulburări şi violenţe în Franţa. 30 de persoane au devastat mobilierul stradal în Rillieux-la-Pape, în suburbiile Lyonului, a doua zi după revoltele din cartierul La Duchère. Cel puțin 12 mașini au fost incendiate.

BUCUREŞTI, 6 mart – Sputnik. În urma violențelor urbane care au afectat districtul La Duchère din Lyon, au avut loc noi ciocniri în suburbiile orașului, pe 5 martie, la Rillieux-la-Pape.

​Imagini cu mai multe mașini în flăcări au fost postate pe rețelele de socializare. Această izbucnire de violențe a avut loc și în sectorul Alagniers în contextul confiscărilor majore de droguri săptămâna aceasta, a afirmat primarul orașului, Alexandre Vincencet (LR), pe Twitter.

​„Un grup de delincvenți deosebit de mobili au degradat mobilierul stradal și au incendiat 12 vehicule parcate”, a scris primarul, care a adăugat că totul a durat doar aproximativ treizeci de minute.

​Potrivit AFP, 13 autoturisme au fost incendiate. Le Figaro vorbeşte despre aproximativ 15 maşini incendiate.

30 de persoane au deteriorat mobilierul stradal și au atacat și ofiţeri de poliție, a declarat Thierry Suquet, viceprefectul pentru apărare și securitate, citat de Sputnik France. Totuşi, potrivit acestuia, deși tensiunile au fost „intense”, poliția a reuşit să restabilească liniştea.

​Poliția a reușit să identifice și să aresteze imediat șase persoane, a adăugat acesta. „Condamnăm cu fermitate aceste violențe inutile, care provoacă tulburări în oraș. Facem apel la toată lumea să îşi păstreze calmul”, a spus viceprefectul. Primarul a avut aceeași reacție pe contul său de Twitter.

Ciocniri anterioare

Prima seară de violențe urbane a avut loc într-un cartier din Lyon, La Duchère, unde au fost incendiate mașini și coșuri de gunoi. Primăria a precizat că incidentele ar putea avea legătură cu un accident de scuter care a avut loc cu o zi înainte.

Un băiat de 13 ani aflat pe un scuter a fost rănit în cartier, fiind urmărit de o mașină de poliție nemarcată. Nu purta cască, iar în prezent se află în comă.

Fii la curent cu toate știrile din Moldova și din lume! Abonează-te la canalul nostru din Telegram >>>
Privește Video și ascultă Radio Sputnik Moldova

59
Tagurile:
Lyon, protest, atac, Franta, Franța


Загрузка...

Biden a extins sancțiunile împotriva Iranului

22
(reînnoit 17:49 06.03.2021)
Președintele SUA, Joe Biden, a extins regimul de sancțiuni împotriva Iranului, această mișcare era de așteptat - sancțiunile introduse în 1995 sub președintele Bill Clinton au fost prelungite anual în tot acest timp și, de asemenea, au fost modificate în mod repetat.

BUCUREȘTI, 6 mart - Sputnik. Președintele SUA, Joe Biden, a extins regimul de sancțiuni împotriva Iranului , a declarat Casa Albă.

Фрагмент Капитолия Вашингтона
© Sputnik / Игорь Михалев
Această mișcare a lui Biden era de așteptat - sancțiunile introduse în 1995 sub președintele Bill Clinton au fost prelungite anual în tot acest timp și, de asemenea, au fost modificate în mod repetat de către administrațiile ulterioare.

„Acțiunile și politicile guvernului iranian, inclusiv proliferarea (armelor) și dezvoltarea rachetelor și a altor arme asimetrice și convenționale, rețeaua de agresiune regională și campania pe care o conduce în această direcție, sprijinul pentru grupările teroriste și acțiunile periculoase ale Corpului de Paza Revoluționară Islamică și al acoliților săi - toate acestea continuă să fie o amenințare neobișnuită și extraordinară pentru securitatea națională, politica externă și economia SUA ", - spune documentul, semnat de Biden.

SUA au propus anterior Iranului să negocieze un acord nuclear cu Teheranul, din care Washingtonul s-a retras unilateral sub conducerea lui Donald Trump. Iranul a refuzat în acest moment să negocieze până la ridicarea sancțiunilor nou impuse.

Fii la curent cu toate știrile din Moldova și din lume! Abonează-te la canalul nostru din Telegram >>>
Privește Video și ascultă Radio Sputnik Moldova

22
Tagurile:
Iran, SUA, sancțiuni, Joe Biden


Загрузка...