WikiLeaks

Raport: nu există dovezi despre o „conspirație” între WikiLeaks, Trump și Rusia

43
(reînnoit 20:55 13.01.2021)
În ciuda relatărilor din presa mainstream potrivit cărora WikiLeaks și editorul său ar fi „conspirat” cu actori străini pentru a „se amesteca” în alegerile prezidențiale din 2016, paginile neredactate ale Raportului Mueller arată că nu s-au găsit niciodată dovezi.

BUCUREŞTI, 13 ian – Sputnik, Doina Crainic. Paginile neredactate din raportul avocatului special al SUA Robert Mueller asupra presupusei ingerințe rusești în alegerile prezidențiale din 2016 dezvăluie că fostul director al FBI avea dovezi „insuficiente” pentru a-i pune sub acuzare pe Julian Assange și WikiLeaks pe motiv că ar fi făcut parte din vreo conspirație, fie cu campania lui Donald Trump, fie cu statul rus.

Această constatare, dezvăluită abia în ajunul alegerilor prezidențiale din SUA, pe 2 noiembrie 2020, a rămas în mare parte neacoperită de presa mainstream; ca să nu mai spunem de faptul că reputația lui Assange a fost afectată în urma acuzației repetate că l-ar fi „ajutat pe Trump să fie ales”.

Biroul lui Mueller „nu a produs suficiente dovezi admisibile care să arate că WikiLeaks știa sau că a închis ochii în mod intenționat” față de orice presupusă acţiune de hacking din partea unor actori de stat străini, ruși sau de altă naţionalitate, potrivit raportului, citat de Sputnik News

​Mueller descrie în concluzie dificultatea avută în stabilirea unui caz prima facia împotriva lui Assange și WikiLeaks.

Mueller citează, de asemenea, „chestiuni constituționale” care oferă o barieră în calea urmăririi penale a WikiLeaks. Primul amendament din Constituția SUA „protejează publicarea de către o parte a unor comunicări interceptate ilegal cu privire la o chestiune de interes public, chiar și în cazul în care părțile care au publicat au ştiut sau au avut motive să știe despre natura ilegală a interceptărilor”, a explicat Mueller.

Assange și WikiLeaks au susținut în mod repetat că e-mailurile DNC nu le-au fost furnizate de către vreun actor de stat încă de când au apărut acuzațiile în 2016 că ele ar fi venit din Rusia.

Aceste pagini noi neredactate nu au avut parte de aceleaşi discuții şi diseminare în presa principală în comparație cu relatările repetate despre presupusa „conspirație” pentru amestecul în alegerile din 2016 „pusă la cale” de o presupusă legătură între WikiLeaks, Trump şi Rusia. Deși nu a fost prezentată nicio dovadă care să justifice aceste afirmații, amploarea pe care a avut-o repetarea acestor afirmaţii nu numai că au condus la delegitimarea organizației - care are până în prezent un istoric de publicare a unor informații veridice -, precum şi a editorului său Assange.

De asemenea, dezvăluirile raportului explică de ce niciuna dintre acuzațiile actuale aduse împotriva lui Assange de către Departamentul de Justiție nu are legătură cu presupusa piratare a serverelor DNC în 2016 și se concentrează în schimb asupra rolului său în obținerea și publicarea unor documente clasificate care dezvăluie crime de război și a alte infracțiuni din 2009 până în 2011.

Assange rămâne încarcerat la închisoarea Belmarsh, judecătorul refuzând extrădarea acestuia din motive de sănătate și având în vedere riscul „substanțial” de sinucidere în cazul în care ar fi trimis în Statele Unite. Se pare că apărarea pregătește o posibilă contestație, la Înalta Curte, a deciziei judecătorului de a refuza cauțiunea.

Fii la curent cu toate știrile din Moldova și din lume! Abonează-te la canalul nostru din Telegram >>>
Privește Video și ascultă Radio Sputnik Moldova

43
Tagurile:
conspirație, raport, WikiLeaks
Tematic
WikiLeaks: Julian Assange a fost transferat la spital în stare gravă de sănătate
Vaccin

Egiptul va înregistra vaccinul rusesc împotriva COVID-19

43
Egiptul anunță că va înregistra în săptămâna care vine trei vaccinuri împotriva coronavirusului, printre care și cel rusesc - ”Sputnik V”.

CHIȘINĂU, 24 ian - Sputnik. Egiptul intenționează să înregistreze trei vaccinuri împotriva coronavirusului în următoarele zile, inclusiv cel fabricat în Rusia, a declarat duminică ministrul Sănătății Hala Zayd.

"Am început să luăm măsuri pentru înregistrarea a trei vaccinuri - cel chinezesc, britanic și rusesc. În zilele următoare, vom primi noi loturi de vaccinuri, noile vaccinuri vor fi înregistrate", a declarat ministrul la o conferință de presă televizată.

Potrivit acesteia, autoritățile au semnat contracte pentru furnizarea a „100 de milioane de doze” de diferite vaccinuri. Ministrul a anunțat începerea unei campanii naționale de vaccinare. Medicii vor fi primii care vor fi vaccinați, începând de luni.

Rusia este gata să livreze vaccinul ”Sputnik V” împotriva coronavirusului în Egipt, este posibilă și transferul de tehnologii pentru producția acestuia pentru a stabili producția vaccinului în această țară arabă, a declarat serviciul de presă al ambasadei ruse pentru RIA Novosti.

Potrivit Ministerului Sănătății din Egipt, peste 161 de mii de cazuri de coronavirus au fost înregistrate în țară, peste 126 de mii de persoane s-au recuperat și 8902 de pacienți au decedat. Duminică seara, Ministerul egiptean al Sănătății a raportat 680 de cazuri noi de boală și 49 de decese cauzate de aceasta.

Fii la curent cu toate știrile din Moldova și din lume! Abonează-te la canalul nostru din Telegram >>>
Privește Video și ascultă Radio Sputnik Moldova

43
Тема:
Coronavirusul, știri de ultima oră
Tematic
În Ungaria vor fi livrate 2 milioane de doze de vaccin ”Sputnik V”


Загрузка...

Imagini spectaculoase: Un cârd de flamingo roz pe laguna din Izmir - Video

87
(reînnoit 14:35 24.01.2021)
Un cârd de flamingo roz pe o lagună din Izmir din TurciaUn cârd de flamingo roz pe o lagună din Izmir din TurciaUn cârd de flamingo roz pe o lagună din Izmir din Turcia

Un cârd de flamingo roz s-a așezat în laguna Chakalburnu din Izmirul turcesc. În imagini puteți vedea cum se odihnesc păsările care pe suprafața apei. Zona este bine protejată de vânturi, ceea ce le permite păsărilor să se distreze în liniște.

Fii la curent cu toate știrile din Moldova și din lume! Abonează-te la canalul nostru din Telegram >>>
Privește Video și ascultă Radio Sputnik Moldova

87
Tagurile:
Turcia, Izmir, flamingo
Tematic
Nebunie totală pe Tik Tok: Cursă auto în Capitală - Video


Загрузка...
Avion

Important pentru moldovenii din Israel: Toate zborurile-interzise

0
(reînnoit 21:09 24.01.2021)
Israelul a decis să impună noi reguli în contextul legat de infecția COVID-19, în special de noua tulpină.

CHIȘINĂU, 24 ian - Sputnik. Toate zborurile de pasageri din și spre Israel vor fi anulate începând de marți, 26 ianuarie. O decizie în acest sens a fost luată astăzi de Cabinetul israelian pentru a preveni răspândirea noii tulpini a coronavirusului.

Un avion pe pista de decolare a unui aeroport, imagine de arhivă
© Sputnik / Максим Богодвид

Presa din Israel scrie că începând de marți de la miezul nopții, toate companiile interne și externe vor opri zborurile pentru o perioadă de 14 zile. Companiilor străine li se va interzice să aterizeze în Israel, cu excepția avioanelor de marfă, avioanelor pentru stingerea incendiilor și a zborurilor de urgență medicală. în cazul companiilor interne, zboruri vor avea loc doar în situații excepționale.

Această regulă este și pentru companiile aeriene private. Astfel, avioanele vor putea părăsi țara doar în scopuri de tratament medical în străinătate, pentru proceduri legale, înmormântări familiale sau pentru relocare.

Această decizie vine după ce de săptămâna trecută toate persoanele sosite pe aeroportul internațional Ben-Gurion sunt obligate să prezinte un test de coronavirus negativ efectuat cu mai puțin de 72 de ore înainte de aterizare.

Fii la curent cu toate știrile din Moldova și din lume! Abonează-te la canalul nostru din Telegram >>>
Privește Video și ascultă Radio Sputnik Moldova

0
Tagurile:
anulare zboruri, Zboruri avia, zborurir noi, Israel


Загрузка...