Imagine din arhivă

Atenție! Sute de vaccinați s-au infectat - explicația

1613
(reînnoit 17:24 03.01.2021)
O știre transmisă azi de o cunoscută publicație din Israel arată că sute de oameni care s-au vaccinat s-au infectat ulterior – care este explicația și care sunt urmările.

BUCUREȘTI, 3 ian – Sputnik. Aproximativ 240 de persoane care s-au imunizat în Israel cu vaccinul Pfizer au fost testați pozitiv cu COVID-19, la câteva zile după administrarea primei doze, transmite Times of Israel

Vaccinul Sputnik V
РФПИ и Центр имени Гамалеи

În Israel au fost vaccinate până acum peste 1 milion de persoane. 

Care este explicația acestor infectări? Conform celor afirmate chiar de la început de producători și cercetători, vaccinul atinge peste 95% eficacitate/imunizare după cea de-a doua doză – chiar la circa 14 zile după ce-a de-a doua doză.

De fapt, studiile arătă că imunizarea la virus ajunge la circa 50% imunizare după 8-10 zile de la prima doză – apoi, la 21 de zile de la prima injectare este administrată a doua – și la 14 zile după aceea se obține maximul de imunizare, de peste 85%.

Deci, cei care s-au vaccinat sunt, în primele zile după prima doză, aproape la fel de vulnerabili ca persoanele care NU s-au vaccinat.

Ce se întâmplă însă – fac forme mai grave persoanele care s-au infectat după ce s-au vaccinat? Adică pe principiul vaccinului antigripal - că dacă te vaccinezi când ești deja infectat, riști forme grave?

Se pare că nu, pentru că vaccinul Pfizer nu este făcut din coronavirusul în sine, ci conține o bucată de ARN - cod genetic - care face sistemul imunitar să recunoască rapid și eficient proteina spike pe suprafața virusului și să creeze anticorpi. (sursa Guvernul României

Dar, sigur, deocamdată sunt încă supoziții.

Cum nici la întrebarea dacă vaccinații pot fi purtători ai virusului – adică să transmită boala după vaccinare – nu s-a dat încă un răspuns cert.

Fii la curent cu toate știrile din Moldova și din lume! Abonează-te la canalul nostru din Telegram >>>
Privește Video și ascultă Radio Sputnik Moldova

1613
Tagurile:
COVID-19, infectați, vaccinati
Tematic
COVID-19: Un număr surprinzător de mic de cazuri noi înregistrate

Cum instalează astronauții noi panouri solare pe Stația Spațială

25
(reînnoit 16:31 23.06.2021)
Noi rețele de panouri solare au fost instalate pe Stația Spațială Internațională. lucrările de montaj au durat aproape șase ore.

Astronauții NASA Shane Kimbrough și Thoma Pesce, de la Agenția Spațială Europeană (ESA), au realizat un pasaj spațial pentru instalare.

Panourile a fost instalate pe segmentul de fermă P6. Munca a durat aproape șase ore.

În timpul ieșirii anterioare în spațiu, pe 16 iunie, astronauții instalaseră parțial prima matrice solară, dar din cauza unor probleme tehnice nu au reușit să finalizeze lucrarea.

Potrivit NASA, actualele opt panouri solare ale Stației Spațiale Internaționale instalate acum aproximativ 20 de ani au arătat semne de epuizare.

Fii la curent cu toate știrile din Moldova și din lume! Abonează-te la canalul nostru din Telegram >>>
Privește Video și ascultă Radio Sputnik Moldova

25
Tagurile:
panouri solare, astronauți, NASA
Tematic
Imagini video inedite: Un astronaut a transmis urări de sărbători din cosmos


Загрузка...
LGBT

Drapelul LGBT va fi arborat deasupra Departamentului de Stat și a ambasadelor SUA

67
(reînnoit 08:59 23.06.2021)
Deşi, în ciuda promisiunii electorale a lui Joe Biden, steagurile LGBT nu sunt încă permise deasupra bazelor militare americane, diplomația țării încalcă linia administrației lui Trump și anunță viitoarea arborare a acestor steaguri deasupra misiunilor diplomatice.

BUCUREŞTI, 23 iun – Sputnik, Doina Crainic. Pentru a marca 6 ani de la legalizarea căsătoriilor între persoane de același sex în Statele Unite, Departamentul de Stat va arbora steagul LGBT deasupra sediului său central și a clădirilor misiunilor sale în străinătate între 26 și 28 iunie.

„Un lucru pe care îl pot anunța astăzi pentru prima dată este că la sfârșitul acestei luni Departamentul de Stat va arbora steagul Progresului, un simbol care se referă la diversitatea și intersecționalitatea LGBTQI, a oamenilor și a comunităților [LGBTQI] din întreaga lume”, a declarat luni secretarul de stat Antony Blinken la un podcast al Consiliului Atlantic.

Secretarul de stat al SUA a explicat că ambasadorilor SUA și altor șefi de misiune din întreaga lume li s-a permis anterior să afişeze steagul în birourile și pe clădirile lor.

„Fiecare țară în care suntem reprezentați, șefii de misiune, ambasadorii noștri, birourile noastre – oricine este responsabil – au dreptul de a ridica steagul mândriei pe fațada ambasadei”, a adăugat acesta, potrivit Sputnik France.

Decizia lui Trump, respinsă

Cu acest gest, Departamentul de Stat se opune deciziei administrației Trump de a respinge cererile ambasadelor americane de a afișa steagului LGBT. Fostul secretar de stat Mike Pompeo, un creștin evanghelic ferm, care s-a opus public căsătoriilor între persoane de același sex, a subliniat la acea vreme că numai drapelul american trebuie să apară deasupra ambasadelor americane. Mai mult, a limitat chiar vizele pentru intrarea în Statele Unite pentru partenerii diplomaților gay străini.

Noua politică a lui Joe Biden

LGBT
© Sputnik / Алехандро Мартинез Велез
De la începutul mandatului său, Joe Biden promisese că va apăra drepturile minorităților sexuale din lume şi că va fi o prioritate. Biden a relansat în special o inițiativă luată în 2011 de Barack Obama pentru „promovarea drepturilor persoanelor lesbiene, gay, bisexuale, transgender, queer și intersexuale (LGBTQI) din întreaga lume”.

De asemenea, democratul a abrogat interdicția aplicată persoanelor transgender de a se înrola în armata SUA, anulând o altă decizie luată de predecesorul său. Cu toate acestea, și-a încălcat promisiunea de a permite arborarea steagurilor LGBT la bazele militare americane. În conformitate cu legea adoptată sub Donald Trump, care interzice orice steag neoficial în unităţile armatei, steagurile LGBT sunt încă interzise la bazele militare din întreaga țară, a confirmat purtătorul de cuvânt al Pentagonului, John Kirby, pe 4 iunie.

Fii la curent cu toate știrile din Moldova și din lume! Abonează-te la canalul nostru din Telegram >>>
Privește Video și ascultă Radio Sputnik Moldova

67
Tagurile:
LGBT, SUA, Sua


Загрузка...
Declaratia Suveranitatii

Maia Sandu de Ziua Suveranității: Libertatea nu este doar o declarație