Moldovenii din Germania: Restricţii dure de Crăciun şi Revelion

241
(reînnoit 21:40 24.11.2020)
Conducătorii landurilor germane au adoptat un set de propuneri care stabilesc restricţii în Germania pe perioada sărbătorilor de iarnă. Vor avea voie locuitorii, dar şi moldovenii din Germania să organizeze petreceri de Crăciun şi Revelion?

CHIȘINĂU, 25 nov – Sputnik. Potrivit propunerilor adoptate de landurile germane, petrecerile de Crăciun şi de Revelion ar urma să fie limitate la zece persoane provenite din gospodării diferite. Însă copiii mai mici de 14 ani nu vor fi vizaţi de aceste restricţii, potrivit ziarulromanesc.de.

Restricţie ar urma să fie în vigoare între 23 decembrie şi 1 ianuarie, însă landurile recomandă intrarea în carantină a participanţilor înainte şi după sărbători.

Propunerile vor fi discutate miercuri cu guvernul federal al Angelei Merkel. De asemenea, guvernul federal şi landurile vor discuta cu comunităţile religioase pentru a lua măsuri privind slujbele religioase. Totuşi, textul propunerilor recomandă evitarea reuniunilor religioase ocazionate de evenimente speciale.

În acelaşi timp, landurile se pronunţă împotriva interzicerii petardelor şi focurilor de artificii pe 31 decembrie. „Materialele pirotehnice trebuie interzise în locurile şi pe străzile foarte frecventate, pentru a evita formarea de grupuri mari”, se precizează în text, fiind recomandă evitarea organizării de focuri de artificii de Revelion.

Fii la curent cu toate știrile din Moldova și din lume! Abonează-te la canalul nostru din Telegram >>>
Privește Video și ascultă Radio Sputnik Moldova

241
Tagurile:
moldoveni, Germania
Тема:
Coronavirusul, știri de ultima oră (1249)
Tematic
Important: Noi restricții în Italia, inclusiv de deplasare
Wladimir Putin și Xi Jinping în China

China face front comun cu Rusia împotriva demersurilor SUA

73
(reînnoit 09:15 26.01.2021)
Poziție fermă a Beijingului, care susține poziția rusă împotriva demersurilor ilegale ale Statelor Unite ale Americii.

BUCUREȘTI, 26 ian – Sputnik. După cum se știe, Ministerul de Externe de la Moscova, dar și purtătorul de cuvânt al președinției ruse au condamnat imixtiunile SUA în afacerile interne ale altor națiuni – asta chiar în speța manifestărilor ilegale din Rusia.

Purtătoare de cuvânt a diplomației ruse, Maria Zaharova, a postat un mesaj, criticând comentariul ambasadei SUA la Moscova față de protestele neautorizate din Rusia, menționând că SUA ar trebui să se concentreze asupra problemelor sale interne și să nu se mai amestece în afacerile altor țări.

În acest context, China se solidarizează cu poziția Ministerului de Externe rus, condamnând amestecul SUA în afacerile interne ale altor țări.

”China se opune hotărâtă amestecului în afacerile interne ale statelor suverane”, a subliniat purtătorul de cuvânt al Ministerului de Externe al Chinei, Zhao Lijian, comentând declarația ministerului rus cu privire la atitudinea ambasadei SUA la Moscova, transmite Russia Today.

Fii la curent cu toate știrile din Moldova și din lume! Abonează-te la canalul nostru din Telegram >>>
Privește Video și ascultă Radio Sputnik Moldova

73
Tagurile:
SUA, Rusia, China
Tematic
China întrece SUA la rafinarea petrolului: Va avea oare de câștigat Rusia


Загрузка...
Donald Trump

SUA se fac oficial de rușine în cazul Trump

80
(reînnoit 08:05 26.01.2021)
E oficial, s-a făcut pasul: un președinte ales de peste 70 de milioane de oameni e judecat pentru că și-a spus opinia – asta e adevărata față a democrației americane.

BUCUREȘTI, 26 ian – Sputnik. Printr-un demers act solemn și formal, congresmenii democraţi, desemnaţi de preşedinta democrată a Camerei Reprezentanţilor, Nancy Pelosi, ”procurori” în procedura de Impeachment acuzare/destituire a lui Donald Trump au transmis oficial Senatului actul de acuzare a fostului președinte.

Astfel, începe oficial procesul istoric și în premieră al unui fost președinte pentru ”incitare la insurecţie”.

Nancy Pelosi a postat pe Twitter solemnitatea transmiterii către Senat a actului de acuzare, ”procurorii” parcurgând într-o apăsătoare tăcere coridoarele Capitoliului.

Procesul va începe pe 9 februarie – și este o adevărată rușine pentru SUA, ca un președinte ales de peste 70 de milioane de oameni să fie acuzat și judecat pentru că și-a spus opiniile deschis, în condițiile unei situații mai mult decât controversate a alegerilor și a rezultatului.

Reamintim că aproape 60% din voturile lui Biden au fost prin corespondență, în contextul unui sistem neactualizat și extrem de greu de verificat.

Rușinos este că democrații l-au ales pe Patrick Leahy, cunoscut drept unul dintre cei mai vehemenți și subiectivi politicieni anti-Trump, pentru a prezida procesul de destituire a lui Donald Trump, după ce judecătorul-șef John Roberts a refuzat un rol care nu este solicitat în Constituție.

Leahy l-a atacat de multe ori pe Trump în ultimii patru ani, inclusiv în cazul speculației legate de legăturile cu Rusia.

”Chiar și după ce ancheta Mueller nu a reușit să găsească dovezi că în campanie Trump a colaborat cu Rusia pentru a câștiga alegerile din 2016, Leahy a continuat să acuze legături între președinte și Kremlin, numind achitarea lui Trump în procesul de destituire de anul trecut din Senatul american ”mai mult decât scandaloasă””, transmite Russia Today.

Fii la curent cu toate știrile din Moldova și din lume! Abonează-te la canalul nostru din Telegram >>>
Privește Video și ascultă Radio Sputnik Moldova

80
Tagurile:
rușine, Donald Trump, SUA
Tematic
Clinton l-a acuzat pe Trump de legături cu Putin. De ce?


Загрузка...
Maia Sandu

Video: CSS s-a întrunit în noua componență - ce a declarat Maia Sandu

12
(reînnoit 13:09 26.01.2021)
Maia Sandu prezideză prima ședință a noii componențe a Consiliului Suprem de Securitate. Președintele a declarat că-și rezervă dreptul de a nu-i invita la ședințe pe unii membri delegați prin lege în acest important for, dar în privința cărora are „rezerve”.

CHIȘINĂU, 26 ian - Sputnik. Consiliul Suprem de Securitate (CSS) în noua componență s-a întrunit într-o primă ședință marți, 26 ianuarie. Ședința a fost prezidată de președintele Maia Sandu.

Șeful statului a anunțat la începutul ședinței că-și rezervă dreptul de a nu-i invita pe unii membri ai CSS delegați prin lege. Președintele a spus că are „anumite dubii care țin de luarea unor decizii ce țin de securitatea statului” și își rezervă dreptul să nu-i invita la ședințe pe respectivii atunci când va considera „că există conflict de interese sau riscul unui conflict de interese”.

Printre prioritățile CSS în perioada următoare, Maia Sandu a enumerat combaterea traficului de droguri și anabolizante, combaterea defrișărilor ilegale, asigurarea capacității de răspuns la COVID-19.

De asemenea, șeful statului a accentuat necesitatea combaterii corupției și reformării Justiției.

„Dacă nu o să opriți dumneavoastră corupția, atunci oamenii o să iasă în stradă și o să vă pedepsească cum știu ei”, a declarat Maia Sandu.

Maia Sandu a menționat că „milioane de alegători” i-au încredințat un mandat de luptă împotriva corupției, iar membrii CSS își primesc salariile pentru a realiza acest obiectiv.

„Aveți toate instrumentele ca sistemul să înceapă să funcționeze. Dacă toate instituțiile reprezentate în această sală și-ar dori să colaboreze, sistemul ar funcționa”, a spus Maia Sandu.

De asemenea, președintele a spus că „schimbările în Justiție se vor baza în primul rând pe oameni”.

Partidul Socialiștilor (PSRM), fostul președinte Igor Dodon, ministrul interimar al Justiției, Fadei Nagacevschi, precum și unii experți au criticat noua componență a CSS pentru faptul că aceasta nu include reprezentanți ai unor instituții importante, precum Ministerul Justiției și Centrul Național Anticorupție.

Fii la curent cu toate știrile din Moldova și din lume! Abonează-te la canalul nostru din Telegram >>>
Privește Video și ascultă Radio Sputnik Moldova

12
Tagurile:
Maia Sandu, CSS
Tematic
Maia Sandu a numit un consilier pe probleme de securitate: O femeie ocupă funcția


Загрузка...