Pacificatori ruși

Militar rus din trupele de menținere a păcii, rănit în Karabah

131
(reînnoit 19:28 23.11.2020)
Un militar rus din forțele de menținere a păcii a fost rănit, iar un militar azer a decedat în urma exploziei unei mine în Kagorno-Karabah.

BUCUREȘTI, 23 nov – Sputnik. Un militar rus din cadrul misiunii de menținere a păcii în Karabahul de Munte a fost rănit în urma deflagrației unei mine, anunță Ministerul Apărării al Rusiei.

Pacificator rus în apropiere de mănăstirea Dadivank, Karabahul de Munte
© Sputnik / David Galstyan
În urma deflagrației a decedat un militar azer, alți patru angajați ai Ministerului Situații Excepționale a Republicii Nagorno-Karabah au suferit răni.

Ofițerul rus a fost transportat la un spital din Baku, viața acestuia se află în afara oricărui pericol.

Incidentul a avut loc în preajma satului Madaghiz, în timp ce un grup de pacificatori ruși, reprezentanți ai armatei Azerbaidjanului, Ministerului Situații Excepționale ale Karabahului, precum și a Comitetului Internațional al Crucii Roșii, se ocupau de căutarea cadavrelor soldaților căzuți în luptă.

Fii la curent cu toate știrile din Moldova și din lume! Abonează-te la canalul nostru din Telegram >>>
Privește Video și ascultă Radio Sputnik Moldova

131
Tagurile:
forțele de menținere a păcii, trupe de menținere a păcii, Menținerea păcii, menținere, trupe
Wladimir Putin și Xi Jinping în China

China face front comun cu Rusia împotriva demersurilor SUA

75
(reînnoit 09:15 26.01.2021)
Poziție fermă a Beijingului, care susține poziția rusă împotriva demersurilor ilegale ale Statelor Unite ale Americii.

BUCUREȘTI, 26 ian – Sputnik. După cum se știe, Ministerul de Externe de la Moscova, dar și purtătorul de cuvânt al președinției ruse au condamnat imixtiunile SUA în afacerile interne ale altor națiuni – asta chiar în speța manifestărilor ilegale din Rusia.

Purtătoare de cuvânt a diplomației ruse, Maria Zaharova, a postat un mesaj, criticând comentariul ambasadei SUA la Moscova față de protestele neautorizate din Rusia, menționând că SUA ar trebui să se concentreze asupra problemelor sale interne și să nu se mai amestece în afacerile altor țări.

În acest context, China se solidarizează cu poziția Ministerului de Externe rus, condamnând amestecul SUA în afacerile interne ale altor țări.

”China se opune hotărâtă amestecului în afacerile interne ale statelor suverane”, a subliniat purtătorul de cuvânt al Ministerului de Externe al Chinei, Zhao Lijian, comentând declarația ministerului rus cu privire la atitudinea ambasadei SUA la Moscova, transmite Russia Today.

Fii la curent cu toate știrile din Moldova și din lume! Abonează-te la canalul nostru din Telegram >>>
Privește Video și ascultă Radio Sputnik Moldova

75
Tagurile:
SUA, Rusia, China
Tematic
China întrece SUA la rafinarea petrolului: Va avea oare de câștigat Rusia


Загрузка...
Donald Trump

SUA se fac oficial de rușine în cazul Trump

81
(reînnoit 08:05 26.01.2021)
E oficial, s-a făcut pasul: un președinte ales de peste 70 de milioane de oameni e judecat pentru că și-a spus opinia – asta e adevărata față a democrației americane.

BUCUREȘTI, 26 ian – Sputnik. Printr-un demers act solemn și formal, congresmenii democraţi, desemnaţi de preşedinta democrată a Camerei Reprezentanţilor, Nancy Pelosi, ”procurori” în procedura de Impeachment acuzare/destituire a lui Donald Trump au transmis oficial Senatului actul de acuzare a fostului președinte.

Astfel, începe oficial procesul istoric și în premieră al unui fost președinte pentru ”incitare la insurecţie”.

Nancy Pelosi a postat pe Twitter solemnitatea transmiterii către Senat a actului de acuzare, ”procurorii” parcurgând într-o apăsătoare tăcere coridoarele Capitoliului.

Procesul va începe pe 9 februarie – și este o adevărată rușine pentru SUA, ca un președinte ales de peste 70 de milioane de oameni să fie acuzat și judecat pentru că și-a spus opiniile deschis, în condițiile unei situații mai mult decât controversate a alegerilor și a rezultatului.

Reamintim că aproape 60% din voturile lui Biden au fost prin corespondență, în contextul unui sistem neactualizat și extrem de greu de verificat.

Rușinos este că democrații l-au ales pe Patrick Leahy, cunoscut drept unul dintre cei mai vehemenți și subiectivi politicieni anti-Trump, pentru a prezida procesul de destituire a lui Donald Trump, după ce judecătorul-șef John Roberts a refuzat un rol care nu este solicitat în Constituție.

Leahy l-a atacat de multe ori pe Trump în ultimii patru ani, inclusiv în cazul speculației legate de legăturile cu Rusia.

”Chiar și după ce ancheta Mueller nu a reușit să găsească dovezi că în campanie Trump a colaborat cu Rusia pentru a câștiga alegerile din 2016, Leahy a continuat să acuze legături între președinte și Kremlin, numind achitarea lui Trump în procesul de destituire de anul trecut din Senatul american ”mai mult decât scandaloasă””, transmite Russia Today.

Fii la curent cu toate știrile din Moldova și din lume! Abonează-te la canalul nostru din Telegram >>>
Privește Video și ascultă Radio Sputnik Moldova

81
Tagurile:
rușine, Donald Trump, SUA
Tematic
Clinton l-a acuzat pe Trump de legături cu Putin. De ce?


Загрузка...

Parada pinguinilor regali

0
(reînnoit 13:28 26.01.2021)
Videoclipul a fost filmat în orașul american Cincinnati, ai cărui rezidenți au asistat la o un spectacol rar.

Aceste păsări nu sunt parte a unei specii simple, ci pot fi considerate adevărați „monarhi”.

Nu în zadar sunt considerați pinguini regali, pentru postură și maniere. Angajații de la grădina zoologică au încercat să le alinieze într-o coloană, dar păsările nu au dorit să meargă în grup. În fracurile și gulerele lor elegante, ele preferă atmosfera relaxată a evenimentelor sociale, cu libertatea de a se mișca și de a comunica.

Fii la curent cu toate știrile din Moldova și din lume! Abonează-te la canalul nostru din Telegram >>>
Privește Video și ascultă Radio Sputnik Moldova

0


Загрузка...