Pacificatori ruși

Militar rus din trupele de menținere a păcii, rănit în Karabah

132
(reînnoit 19:28 23.11.2020)
Un militar rus din forțele de menținere a păcii a fost rănit, iar un militar azer a decedat în urma exploziei unei mine în Kagorno-Karabah.

BUCUREȘTI, 23 nov – Sputnik. Un militar rus din cadrul misiunii de menținere a păcii în Karabahul de Munte a fost rănit în urma deflagrației unei mine, anunță Ministerul Apărării al Rusiei.

Pacificator rus în apropiere de mănăstirea Dadivank, Karabahul de Munte
© Sputnik / David Galstyan
În urma deflagrației a decedat un militar azer, alți patru angajați ai Ministerului Situații Excepționale a Republicii Nagorno-Karabah au suferit răni.

Ofițerul rus a fost transportat la un spital din Baku, viața acestuia se află în afara oricărui pericol.

Incidentul a avut loc în preajma satului Madaghiz, în timp ce un grup de pacificatori ruși, reprezentanți ai armatei Azerbaidjanului, Ministerului Situații Excepționale ale Karabahului, precum și a Comitetului Internațional al Crucii Roșii, se ocupau de căutarea cadavrelor soldaților căzuți în luptă.

Fii la curent cu toate știrile din Moldova și din lume! Abonează-te la canalul nostru din Telegram >>>
Privește Video și ascultă Radio Sputnik Moldova

132
Tagurile:
forțele de menținere a păcii, trupe de menținere a păcii, Menținerea păcii, menținere, trupe

Video: Călătorie fără COVID Grecia relansează navele de croazieră pentru cei vaccinați

41
(reînnoit 10:26 21.06.2021)
După o suspendare a activității timp de un an din cauza restricțiilor COVID-19, nava Silver Moon a pornit în călătorie din portul Pireu din Atena, având la bord doar pasageri complet vaccinați.

Pasagerii au fost văzuți urcând pe nava ancorată după ce au trecut verificarea la terminal.

Se consideră că Silver Moon este complet protejat de coronavirus. Asta pentru că nu doar pasagerii, ci și membrii echipajul au fost complet vaccinați împotriva COVID-19 înainte de călătorie. Copii sub 18 ani au prezentat un rezultat negativ al testului.

Nava a pornit într-o călătorie de 10 zile, din portul Pireu către destinațiile grecești Santorini, Paros, Mykonos și Creta.

Fii la curent cu toate știrile din Moldova și din lume! Abonează-te la canalul nostru din Telegram >>>
Privește Video și ascultă Radio Sputnik Moldova

41
Tagurile:
COVID-19, coronavirus, vaccin, Grecia, vas de croazieră, navă
Tematic
Permisele de conducere moldovenești ar putea fi recunoscute în Grecia


Загрузка...
Alegeri parlamentare în Armenia

Alegeri parlamentare în Armenia: Ce partid obține majoritatea în Legislativ

87
(reînnoit 08:52 21.06.2021)
Partidul premierului interimar al Armeniei a obținut o victorie clară la alegerile parlamentare din țară, potrivit datelor preliminare.

CHIȘINĂU, 21 iun – Sputnik. Partidul „Contract civil” al premierului interimar al Armeniei, Nikol Pașinian, câștigă alegerile parlamentare, asta arată rezultatele numărării voturilor la toate 2008 secții de votare din țară.

Alegerile parlamentare din Armenia au avut loc pe 20 iunie, la ele au participat 21 de partide și patru blocuri electorale.

Potrivit datelor CEC, susținătorii lui Pașinian au obținut 53,92% din voturi, iar blocul ”Armenia” al ex-președintelui Robert Kociarian acumulează 21,04%.

Pe locul trei se situează blocul „Am onoarea” al fostului președinte armean Serj Sargsian cu 5,23%, însă el ar trebui să depășească bariera de 7% pentru a intra în parlament.

Премьер-министр Армении Никол Пашинян
© Sputnik / Илья Питалев

Însuși Pașinian a declarat anterior că poporul armean a realizat o revoluție „de oțel” și a promis că va începe consultările „cu toate forțele politice sănătoase” pentru a „înțelege ideile lor cu privire la consolidarea vieții politice și a potențialului social”.

De asemenea, el le-a mulțumit președintelui rus Vladimir Putin și prim-ministrului Mihail Mișustin pentru sprijinul acordat Armeniei și poporului armean.

Blocul lui Kociarian a calificat rezultatele alegerilor drept dubioase. "Ele contrastează puternic cu diversele manifestări ale vieții publice la care am asistat în ultimele opt luni, cu toate rezultatele sondajelor de opinie publică, inclusiv cele internaționale și, în cele din urmă, cu bun simț", a declarat alianța.

Fii la curent cu toate știrile din Moldova și din lume! Abonează-te la canalul nostru din Telegram >>>
Privește Video și ascultă Radio Sputnik Moldova

87
Tagurile:
Nikol Pașinean, majoritate, Armenia, alegeri parlamentare
Tematic
Armenia: Imagini video care surprind protestele pro și contra lui Pașinean la Erevan


Загрузка...
Indicator rutier

Indicatoarele rutiere din Moldova: Cine le fură și care este motivul

16
Iubitorii de „bani ușori” prejudiciază companiile specializate în construcția drumurilor cu zeci de mii de euro, iar șoferii ajung să-și riște viața din cauza celor care demontează indicatoarele rutiere și le duc la fier vechi.

COMRAT, 21 iunie - Sputnik, Maxim Topal. În mai puțin de doi ani de la reconstrucția drumului Comrat-Vulcănești, pe lângă automobilele avariate în urma accidentelor, au dispărut de pe aceste porțiuni de drum și peste 250 de semne rutiere.

Potrivit managerului responsabil de lucrările de construcții, Adrian Bejenari, compania contractantă a început să înregistreze furturile la sfârșitul anului 2019.

"Într-un an și jumătate, de pe șantierele noastre rutiere au fost furate 257 de indicatoare rutiere și elemente auxiliare de control al traficului. Inclusiv 49 de indicatoare reflectorizante verticale, 116 drapele metalice care împart benzile rutiere, 40 indicatoare rutiere, 6 baterii de semafoare temporare și chiar un semafor întreg", a spus antreprenorul.

Кража дорожных знаков
© Photo : предоставил Адрианом Беженарь
În mai puțin de doi ani de la reconstrucția drumului Comrat-Vulcănești au dispărut de pe aceste porțiuni de drum și peste 250 de semne rutiere

Doar o singură pereche de semafoare mobile cu cronometru costă aproape 2,5 mii de euro. Având în vedere amploarea furturilor, valoarea daunelor aduse companiei, care este responsabilă nu numai de reparația drumurilor, ci și de siguranța deplasărilor în zonele aflate în construcții, se ridică la zeci de mii de euro.

,,Indicatoarele sunt furate noaptea, iar până dimineața, când deja se observă pierderea pe aceste drumuri, reușește să se deplaseze un număr mare de mașini. Nu toți șoferii cunosc că drumul respectiv se află în curs de reparații și astfel e posibil să nu se „încadreze” într-o curbă sau să se deplaseze pe o porțiune avariată a drumului, ceea ce ar putea provoca o tragedie", a spus antreprenorul.

Potrivit acestuia, indicatoarele rutiere au fost mereu ținta furturilor pentru o cei care adună fier pentru a-l duce la punctele de colectare. Îi ademenesc și semafoarele ale căror baterii sunt prețioase. 

Кража дорожных знаков
© Photo : предоставил Адрианом Беженарь
Potrivit experților, luând în considerare creșterea costului metalului de la furnizori și baze de construcții, structurile de susținere pot fi utilizate și în gospodării

"De cele mai multe ori, aceste persoane așteaptă noaptea pentru a scoate nestingherit bateriile din semafor sau încarcă în mașină tot semaforul și pleacă. Câștigul pe care îl au aceștia la predarea la punctele de colectare a fierului vechi este nesemnificativ în comparație cu costul real. Un indicator rutier cu o suprafață reflectantă bună, cu un suport metalic costă aproximativ o mie de lei", a adăugat Adrian Bejenaru.

Reprezentanții punctelor de colectare a fierului vechi din Găgăuzia intervievați de corespondentul redacției Sputnik refuză să vorbească deschis despre acest lucru, dar recunosc că, în munca lor, întâlnesc uneori țevi metalice care arată ca niște semne de circulație. Cei care le predau sunt plătiți în funcție de greutatea fierului - în medie 4,5 lei kilogramul.

Кража дорожных знаков
© Photo : предоставил Адрианом Беженарь
Indicatoarele rutiere sunt furate și duse la fier vechi

Direcția Generală pentru Construcții din Găgăuzia consideră că locuitorii din așezările din apropiere sunt angajați în furturi. Potrivit experților, luând în considerare creșterea costului metalului de la furnizori și baze de construcții, structurile de susținere pot fi utilizate și în gospodării.

"Drumul este construit pentru noi. Dar nu cred că oamenii din, să zicem, nordul Moldovei vin să ne fure. Toate acestea întârzie construcția și obligă antreprenorul să suporte costuri suplimentare", spune Ivan Kolioglo, șeful Direcției Construcții și Infrastructură din Găgăuzia.

Cu privire la cazurile de furt al semnelor rutiere, poliția este chemată la fața locului și este întocmit proces verbal. Cu toate acestea, din cauza absenței martorilor, soluționarea acestor cazuri este imposibilă.

Fii la curent cu toate știrile din Moldova și din lume! Abonează-te la canalul nostru din Telegram >>>
Privește Video și ascultă Radio Sputnik Moldova

16
Tematic
Accident cu implicarea unei ambulanțe pe o stradă din Chișinău: Imagini de la fața locului
Grav accident rutier în Sângerei: Sunt victime - Video


Загрузка...