Bill Gates, convins de venirea unei noi pandemii

Gates, convins de venirea unei noi pandemii: A doua oară nu vom fi atât de proști

199
(reînnoit 20:22 22.11.2020)
Potrivit lui Bill Gates, o astfel de evoluție a evenimentelor, în conformitate cu cel mai rău scenariu, ar putea să se întâmple deja peste trei ani.

CHIȘINĂU, 23 ноя — Sputnik. Fondatorul Microsoft, Bill Gates, a prezis o nouă pandemie pentru omenire. Miliardarul a înregistrat un podcast în care a discutat cu actrița Rashida Jones și specialistul principal al SUA în boli infecțioase, Anthony Fauci, despre răspândirea coronavirusului și schimbările aduse de COVID-19.

În timpul conversației, Jones l-a întrebat dacă omenirea va fi lovită inevitabil de o nouă pandemie.

"Da. Și vom avea noroc dacă acest lucru se întâmplă peste douăzeci de ani", - a spus Gates. El a menționat, de asemenea, că există un scenariu în care acest lucru se poate întâmpla mult mai devreme - în trei ani.

Cu toate acestea, după cum a subliniat fondatorul Microsoft, data viitoare omenirea va fi mai „pregătită” pentru o pandemie. Potrivit acestuia, până în acest moment vor apărea algoritmi dovediți, în conformitate cu care va fi introdusă carantina, iar sistemele de testare a potențialilor purtători ai infecției se vor îmbunătăți.

„A doua oară nu vom fi atât de proști”, a conchis el.

Mai devreme în programul The Daily Show, Gates a avertizat că situația cu coronavirusul se poate complica iarna. În opinia sa, în sezonul rece, oamenii petrec mai mult timp în interior, se satură să ia măsuri de precauție, iar virusul se poate înmulți mai activ. Miliardarul consideră că infecția va bate în retragere odată cu creșterea producției de vaccinuri - după aceea, după cum a remarcat Gates, omenirea va vedea „lumina la capătul tunelului”.

Fii la curent cu toate știrile din Moldova și din lume! Abonează-te la canalul nostru din Telegram >>>
Privește Video și ascultă Radio Sputnik Moldova

199
Tagurile:
pandemie, Bill Gates
Тема:
Coronavirusul, știri de ultima oră (1383)
Tematic
Compania Novavax testează un vaccin pe oameni după ce a primit fonduri de la Bill Gates
Uluitor: Fondatorul gigantului Microsoft, Bill Gates, vrea să creeze „vaca ideală” - Video
Директор Службы внешней разведки РФ Сергей Нарышкин выступает на IX Московской конференции по международной безопасности.

Șeful SVR: De ce UE și SUA vorbesc despre o Rusie “malițioasă”

35
(reînnoit 19:09 24.06.2021)
Problemele dialogului dintre Rusia și Occident sunt cauzate de o diferența a abordărilor valorice, consideră șeful SVR, Serghei Narîșkin.

BUCUREȘTI, 24 iun – Sputnik. Directorul Serviciului de Informații Externe al Rusiei (SVR), Serghei Narîșkin, a declarat că o cauză a problemelor în dialogul cu Occidentul este diferența în abordările valorice, iar discuțiile despre o pretinsă activitate distructivă a Rusiei sunt necesare pentru a-și justifica incapacitatea de a-și rezolva problemele, transmite RIA Novosti.

“La o astfel de diferență fundamentală în abordările valorice, oare ar trebui să ne surprindă existența unor probleme în dialogul între Rusia și Occident, precum și tentativele permanente ale SUA și statelor UE de a explica toate problemele interne prin așa-numita activitate malițioasă a Moscovei”, a menționat Narîșkin la Conferința Internațională de Securitate de la Moscova.

Potrivit șefului SVR, spre deosebire de Occident, Rusia susține invariabil valorile generale umane.

“În contrapondere cu pseudovalorile liberale occidentale, Rusia și majoritatea statelor lumii apără adevăratele valori generale umane: respectul față de părinți, grija pentru copii, relația istorică, culturală și spirituală cu locul unde omul s-a născut și trăiește, susținerea virtuților și, în cele din urmă, dreptul popoarelor la o dezvoltare particulară”, a conchis Serghei Narîșkin.

Fii la curent cu toate știrile din Moldova și din lume! Abonează-te la canalul nostru din Telegram >>>
Privește Video și ascultă Radio Sputnik Moldova

35
Tagurile:
Narîșkin


Загрузка...
Drapelele Federației Ruse și UE

UE vrea iasă din „spirala negativă” în relațiile cu Moscova

34
Șefii de stat și de guvern ai Uniunii Europene vor dedica o parte a summitului care va avea loc joi și vineri la Bruxelles stabilirii unei noi strategii în raport cu Rusia pentru a încerca să iasă din „spirala negativă” în relațiile UE - Moscova.

CHIȘINĂU, 24 iun – Sputnik. La opt zile după ce președinții Vladimir Putin și Joe Biden au avut o întrevedere la Geneva, Franța și Germania au sugerat miercuri organizarea unui summit UE-Rusia ca modalitate de îmbunătățire a relaţiilor afectate de crizele din Ucraina și Belarus, de chestiunea presupusei încălcări a drepturilor omului și de închiderea lui Alexeï Navalnîi.

UE a suspendat reuniunile la nivel înalt cu Moscova de la revenirea peninsulei Crimeea la Rusia în primăvara anului 2014.

În fața Bundestagului, cancelarul german a insistat asupra necesității ca cele 27 de state membre să încerce un contact direct cu Moscova și să creeze un spaţiu pentru dialog.

La reuniunea Consiliului European, care va avea şi o agendă dedicată relațiilor cu Turcia, politicii migraționiste și planului de redresare post-COVID, liderii UE vor lua în considerare un raport al Înaltului Reprezentant al UE pentru Politica Externă, Josep Borrell, cu privire la orientările strategice în viitoarea relaţie cu Moscova.

În acest document, serviciul diplomatic european avertizează cu privire la o „spirală negativă” în care se afundă legăturile dintre Bruxelles și Moscova, cu sancțiuni din partea ambelor părți. El propune ca noua stratege să se bazeze pe trei axe: „a riposta, a constrânge, a se angaja”.

„Din confruntarea ideilor apare înțelegerea”, a comentat un înalt diplomat european, îndoindu-se în acelaşi timp că o relație bazată pe încredere s-ar putea forma brusc între cele două părți.

Emmanuel Macron încercase fără succes, în septembrie 2019, să promoveze o îmbunătăţire a legăturilor cu Moscova prin primirea lui Vladimir Putin la Fort Brégançon, potrivit Sputnik France. 

Pentru unii diplomați europeni, îmbunătățirea relațiilor cu Moscova este o condiție prealabilă pentru organizarea unui summit cu președintele rus.

Dar chestiunile sensibile rămân. UE urmează să facă publică joi sau vineri o listă detaliată a sancțiunilor economice împotriva Belarusului.

Fii la curent cu toate știrile din Moldova și din lume! Abonează-te la canalul nostru din Telegram >>>
Privește Video și ascultă Radio Sputnik Moldova

34
Tagurile:
Moscova, relații, Rusia, UE
Tematic
Putin, despre contraproductivitatea sancțiunilor UE împotriva Belarusului
Ce spune Zaharova despre noile principii ale UE în relațiile cu Rusia


Загрузка...
Pumn

Dezvăluiri în exclusivitate pentru Spuntik: Care e motivul real al bătăii în masă la Otaci