Oameni în apropierea mănăstirii Dadivank, Karabah

Continuă retragerea militarilor din Karabah, din zonele aflate sub controlul Baku

112
Vremea rea ​​și nevoia de a curăța unele secțiuni de drum, în special în munți, au fost numite ca motive ale întârzierii procesului de retragere.

CHIȘINĂU, 15 nov - Sputnik. Retragerea militarilor din cadrul milițiilor populare din Nagorno-Karabah din regiunile care trec, în condițiile acordului, sub controlul Baku a încetinit, dar continuă, în ciuda condițiilor meteorologice nefavorabile, a declarat pentru RIA Novosti o sursă de la cartierul general al forțelor de menținere a păcii.

”În ciuda situației dificile, retragerea militarilor din cadrul miliției populare din Nagorno-Karabah din regiunile Aghdam, Kelbajar și Lachin este în curs. Desigur, acum a încetinit din cauza condițiilor meteorologice nefavorabile și a deminării unor anumite porțiuni de drum. În special, acest lucru se aplică terenurilor montane", a declarat sursa pentru agenție.

Karabakh, NKR, Martakert
© Sputnik / Асатур Есаянц
La 10 noiembrie, liderii Rusiei, Armeniei și Azerbaidjanului au adoptat o declarație comună privind încetarea focului în Karabah. Din 10 noiembrie, Azerbaidjanul și Armenia s-au oprit pe pozițiile lor ocupate și trebuie să facă schimb de prizonieri de război. De asemenea, forțele de menținere a păcii din Rusia vor fi dislocate în Karabah. Prim-ministrul armean Nikol Pașinian a menționat în declarația sa de pe Facebook că acest acord a fost o decizie extrem de dificilă pentru el.

La rândul său, Aliev a numit semnarea documentului drept o capitulare a Armeniei. Potrivit acestuia, acordul este cel mai benefic pentru Baku, acum etapa militară este depășită și este posibil să trecem la chestiuni politice.

Fii la curent cu toate știrile din Moldova și din lume! Abonează-te la canalul nostru din Telegram >>>
Privește Video și ascultă Radio Sputnik Moldova

112
Tagurile:
forțele de menținere a păcii, operațiunea de menținere a păcii, trupe de menținere a păcii, Karabah
Тема:
Situaţia în Nagorno-Karabah (23)
Tematic
Pace pentru Nagorno-Karabah: Cine și pentru ce a luptat
În Nagorno-Karabah nu se mai aud împușcături
Vaccinul ”Sputnik V”

UE ar putea include ”Sputnik V” în portofoliul de comenzi

28
(reînnoit 16:54 04.03.2021)
Comisia Europeană nu exclude includerea vaccinului Sputnik V în portofoliul comun al UE de preparate împotriva COVID 19.

CHIȘINĂU, 4 mar – Sputnik. Comisia Europeană nu exclude includerea vaccinului rusesc ”Sputnik V” în portofoliul comun al comenzilor, a anunțat în cadrul unui briefing purtătorul de cuvânt al Comisiei Europene.

Anterior, Agenția Europeană a Medicamentelor a anunțat demararea procedurii de expertizare a vaccinului rusesc Sputnik V. EMA nu a precizat care vor fi termenele în care va putea fi aprobat preparatul, însă au anunțat că examinarea va avea loc în regim de urgență.

“Trebuie să facem o diferență între ceea ce face EMA, procedurile ei de expertizare etapizată, iar pe de altă parte – portofoliul vaccinurilor UE. În prezent nu există negocieri cu privire la includerea Sputnik V în portofoliul comun european. Strategia noastră de vaccinare reprezintă o strategie a Comisiei Europene și a statelor membre. Comisia Europeană și statele membre ar putea decide în orice moment includerea unui vaccin în acest portofoliu”, a declarat el.

În prezent, pe piața Uniunii Europene există trei vaccinuri pentru care au fost eliberate autorizații de punere pe piață: al companiei Pfizer/BioNTech (până la 600 milioane de doze), Moderna (două contracte a câte 460 milioane de doze) și AstraZeneca (până la 400 de milioane de doze).

Fii la curent cu toate știrile din Moldova și din lume! Abonează-te la canalul nostru din Telegram >>>
Privește Video și ascultă Radio Sputnik Moldova

28
Tagurile:
Vaccinul Sputnik V, UE
Тема:
Vaccinul Sputnik V: știri de ultimă oră
Tematic
Care vaccin este mai eficient: Sputnik V sau AstraZeneca - expert moldovean
Dr. Alberts: Beneficii nete ale vaccinului rusesc față de alte vaccinuri


Загрузка...

Cutremurul devastator din Grecia, de 6,3 pe scara Richter

43
În Republica Elenă a avut loc un cutremur puternic de 6,3 pe scara Richter, miercuri. El a fost resimți puternic și în Capitala Greciei, chiar dacă aceasta se află la 250 de kilometri distanță de epicentru.

Institutul Național de Cercetare pentru Fizica Pământului din România a anunțat că seismul s-a produs miercuri, la ora 12:16:12 (ora noastră), în zona Thessaly, Grecia, la adâncimea de 30 de kilometri.

Mai exact, cutremurul s-a produs la 119 kilometri sud-vest de Thessaloniki, 176 de kilometri nord de Patra, 248 de kilometri sud de Skopje, 248 de kilometri nord-vest de Piraeus, 249 de kilometri nord-vest de Atena, 252 de kilometri sud-est de Tirana și 288 kilometri sud-est de Prizren.

Fii la curent cu toate știrile din Moldova și din lume! Abonează-te la canalul nostru din Telegram >>>
Privește Video și ascultă Radio Sputnik Moldova

43


Загрузка...
Centrul COVID-19 Chișinău

Record absolut: Atâtea cazuri nu s-au mai înregistrat de la începutul pandemiei

0
(reînnoit 18:19 04.03.2021)
Ministerul Sănătății, Muncii și Protecției Sociale a prezentat date noi privind starea epidemiologică din țara noastră. Alte 23 de persoane au decedat.

CHIȘINĂU, 4 mart - Sputnik. Încă 1800 de moldoveni au fost confirmați pozitiv la noul tip de coronavirus în ultimele 24 de ore. Datele au fost prezentate de Ministerul Sănătății, Muncii și Protecției Sociale printr-un comunicat de presă.

Totodată, încă 23 de persoane au murit din cauza complicaațiilor generate de COVID-19. La aproape un an de pandemie, bilanțul cazurilor de COVID-19 în țara noastră a ajuns la 191 197. Din numărul total de cazuri înregistrate astăzi, 8 au statut de import.

Trei sunt din Ucraina și câte unul din Cehia, Egipt, Germania, Italia, România. Acesta este rezultatul a 4 780 de teste efectuate. Din numărul total de cazuri conformatea astăzi, 69 sunt lucrători medicali. mai exact este vorba de 30 de medici, 28 de asistenți medicali și alți 11 angajați, personal auxiliar. Ministerul anunță că starea de sănătate a 311 persoane este gravă. Dintre acestea 54 sunt conectate la aparate de respirație asistată. Alte 658 persoane au fost vindecate. În total, 168 801 persoane au fost tratate de COVID-19.

Autoritățile de la Chișinău nu exclud că din cauza unui număr zilnic foarte mare de cazuri noi de infectare cu COVID-19 ar putea institui lockdown pe o perioadă scurtă de timp, pentru a vedea dacă acest lucru va permite reducerea numărului de cazuri. 

Fii la curent cu toate știrile din Moldova și din lume! Abonează-te la canalul nostru din Telegram >>>
Privește Video și ascultă Radio Sputnik Moldova

0
Tagurile:
infectare, dezinfectare, COVID-19


Загрузка...