Emmanuel Macron

Macron vrea reformarea spațiului Schengen - detalii

198
(reînnoit 21:00 10.11.2020)
Emmanuel Macron vrea o reformă a spațiului Schengen, care să prevadă intensificarea controlului la frontierele externe ale UE.

CHIȘINĂU, 11 nov – Sputnik. Președintele Franței, Emmanuel Macron, a declarat că este nevoie de o reformare a spațiului Schengen, pentru ca această să devină un spațiu al securității.

Marți, Macron s-a întâlnit la Palatul Élysée cu cancelarul Austriei, Sebastian Kurz. Apoi, Macron și Kurz, cancelarul german, Angela Merkel, președintele Consiliului European, Charles Michel, și președintele Comisiei Europene, Ursula von der Leyen, au participat la o conferință video, dedicată reacției europene la amenințările teroriste.

“Trebuie să reformăm zona Schengen pentru ca aceasta să devină un spațiu al securității”, a declarat liderul francez în cadrul unei conferințe de presă, susținută după conferința video.

Printre măsurile necesare, Macron a subliniat necesitatea consolidării controlului la frontierele externe ale Uniunii Europene.

De asemenea, președintele Franței s-a pronunțat pentru înființarea unui Consiliu European pentru Securitate Internă.

Fii la curent cu toate știrile din Moldova și din lume! Abonează-te la canalul nostru din Telegram >>>
Privește Video și ascultă Radio Sputnik Moldova

198
Tagurile:
spațiul Schengen, reforma, Macron
Tematic
După atentat, Franța își dublează efectivele la graniță

De ce SUA vor fi nevoite dea explicații talibanilor în Afganistan?

5
(reînnoit 16:28 16.04.2021)
Populația Afganistanului este într-o stare de neliniște după ce președintele Biden a anunțat retragerea trupelor americane, fără a se ajunge însă la pace în țară - negocierile cu talibanii au ajuns în impas.

Populația Afganistanului este indignată de decizia lui Biden de a retrage din țara lor trupele americane. Președintele american a declarat că a venit timpul ca soldații "să se întoarcă acasă". Doar ei așa și nu au reușit, în timp de 20 de ani în care au încercat, să ajungă la o înțelegere cu talibanii și să instaureze pacea. Când trupele americane vor pleca definitiv din Afganistan? Și pentru ce SUA, potrivit Ministerului de Externe al Rusiei, vor fi nevoite să dea explicații militanților?

Fii la curent cu toate știrile din Moldova și din lume! Abonează-te la canalul nostru din Telegram >>>
Privește Video și ascultă Radio Sputnik Moldova

5
Tagurile:
Afganistan, retragere, SUA
Tematic
Fost consilier al șefului Pentagonului: SUA nu vor ajuta Ucraina într-un conflict cu Rusia
MAE: SUA sunt responsabile pentru ceea ce se întâmplă în relațiile cu Rusia


Загрузка...

Forțele israeliene lovesc ținte în Fâșia Gaza

23
Statul Palestinei: Forțele israeliene au lovit ținte din Fâșia Gaza după un atac cu rachete lângă Sderot.

Forțele israeliene au bombardat ținte în Fâșia Gaza joi, acestea venind ca răspuns la o rachetă lansată din zona, care a lovit anterior o țintă lângă Sderot, potrivit armatei israeliene.

Nu au fost raportați răniți ca urmare a grevelor care au fost efectuate cu avioane de luptă și elicoptere de atac. Armata israeliană a declarat pe Twitter că atacurile au vizat „un loc de fabricație a armelor Hamas, un tunel de contrabandă cu arme și un post militar”.

Fii la curent cu toate știrile din Moldova și din lume! Abonează-te la canalul nostru din Telegram >>>
Privește Video și ascultă Radio Sputnik Moldova

23
Tagurile:
rachetă, Forțe armate, Israel, gaza


Загрузка...