Джо Байден

VIDEO: Prima dezbatere Biden-Trump - „Vrei taci, omule?”

124
(reînnoit 08:52 30.09.2020)
Prima dezbatere în campania prezidențială s-a dovedit a fi cu adevărat incitantă, cei doi candidați întrerupându-se constant reciproc ori de câte ori nu erau de acord sau erau supărați pe ceea ce spunea celălalt.

CHIȘINĂU, 30 sept - Sputnik. Candidatul democrat la alegerile prezidențiale din SUA, Joe Biden, „s-a năpustit” asupra președintelui Donald Trump la prima dezbatere prezidențială organizată marți la Cleveland.

Într-un videoclip care a devenit imediat viral, fostul vicepreședinte vorbea despre Curtea Supremă în timp ce președintele Trump a încercat să-l întrerupă, întrebând în mod repetat: „Cine este pe lista ta, Joe?” Filmările surprind chiar momentul în care se pare că Biden își pierde cumpătul, spunându-i lui Trump: „Vrei să taci, omule?”

Nu a fost singurul moment în care Biden s-a enervat, întrucât într-o altă secvență l-a numit pe președinte „clovn”.

„Este greu, cu acest clovn, să obții posibilitatea de a vorbi”, a spus Biden, ridicându-și mâinile în aer în semn de apărare și rugându-l pe moderator să-l scuze.

În același timp, Chris Wallace de la Fox News, care încerca să-și îndeplinească meseria de moderator, le-a spus oponenților să-și permită reciproc să-și termine gândul și să respecte timpul care le este oferit.

Fii la curent cu toate știrile din Moldova și din lume! Abonează-te la canalul nostru din Telegram >>>
Privește Video și ascultă Radio Sputnik Moldova

124
Tagurile:
Joe Biden, Trump, dezbateri, SUA
Tematic
Cine îi vrea moartea lui Trump? Președintele a primit otravă

Cum instalează astronauții noi panouri solare pe Stația Spațială

21
(reînnoit 16:31 23.06.2021)
Noi rețele de panouri solare au fost instalate pe Stația Spațială Internațională. lucrările de montaj au durat aproape șase ore.

Astronauții NASA Shane Kimbrough și Thoma Pesce, de la Agenția Spațială Europeană (ESA), au realizat un pasaj spațial pentru instalare.

Panourile a fost instalate pe segmentul de fermă P6. Munca a durat aproape șase ore.

În timpul ieșirii anterioare în spațiu, pe 16 iunie, astronauții instalaseră parțial prima matrice solară, dar din cauza unor probleme tehnice nu au reușit să finalizeze lucrarea.

Potrivit NASA, actualele opt panouri solare ale Stației Spațiale Internaționale instalate acum aproximativ 20 de ani au arătat semne de epuizare.

Fii la curent cu toate știrile din Moldova și din lume! Abonează-te la canalul nostru din Telegram >>>
Privește Video și ascultă Radio Sputnik Moldova

21
Tagurile:
panouri solare, astronauți, NASA
Tematic
Imagini video inedite: Un astronaut a transmis urări de sărbători din cosmos


Загрузка...
LGBT

Drapelul LGBT va fi arborat deasupra Departamentului de Stat și a ambasadelor SUA

64
(reînnoit 08:59 23.06.2021)
Deşi, în ciuda promisiunii electorale a lui Joe Biden, steagurile LGBT nu sunt încă permise deasupra bazelor militare americane, diplomația țării încalcă linia administrației lui Trump și anunță viitoarea arborare a acestor steaguri deasupra misiunilor diplomatice.

BUCUREŞTI, 23 iun – Sputnik, Doina Crainic. Pentru a marca 6 ani de la legalizarea căsătoriilor între persoane de același sex în Statele Unite, Departamentul de Stat va arbora steagul LGBT deasupra sediului său central și a clădirilor misiunilor sale în străinătate între 26 și 28 iunie.

„Un lucru pe care îl pot anunța astăzi pentru prima dată este că la sfârșitul acestei luni Departamentul de Stat va arbora steagul Progresului, un simbol care se referă la diversitatea și intersecționalitatea LGBTQI, a oamenilor și a comunităților [LGBTQI] din întreaga lume”, a declarat luni secretarul de stat Antony Blinken la un podcast al Consiliului Atlantic.

Secretarul de stat al SUA a explicat că ambasadorilor SUA și altor șefi de misiune din întreaga lume li s-a permis anterior să afişeze steagul în birourile și pe clădirile lor.

„Fiecare țară în care suntem reprezentați, șefii de misiune, ambasadorii noștri, birourile noastre – oricine este responsabil – au dreptul de a ridica steagul mândriei pe fațada ambasadei”, a adăugat acesta, potrivit Sputnik France.

Decizia lui Trump, respinsă

Cu acest gest, Departamentul de Stat se opune deciziei administrației Trump de a respinge cererile ambasadelor americane de a afișa steagului LGBT. Fostul secretar de stat Mike Pompeo, un creștin evanghelic ferm, care s-a opus public căsătoriilor între persoane de același sex, a subliniat la acea vreme că numai drapelul american trebuie să apară deasupra ambasadelor americane. Mai mult, a limitat chiar vizele pentru intrarea în Statele Unite pentru partenerii diplomaților gay străini.

Noua politică a lui Joe Biden

LGBT
© Sputnik / Алехандро Мартинез Велез
De la începutul mandatului său, Joe Biden promisese că va apăra drepturile minorităților sexuale din lume şi că va fi o prioritate. Biden a relansat în special o inițiativă luată în 2011 de Barack Obama pentru „promovarea drepturilor persoanelor lesbiene, gay, bisexuale, transgender, queer și intersexuale (LGBTQI) din întreaga lume”.

De asemenea, democratul a abrogat interdicția aplicată persoanelor transgender de a se înrola în armata SUA, anulând o altă decizie luată de predecesorul său. Cu toate acestea, și-a încălcat promisiunea de a permite arborarea steagurilor LGBT la bazele militare americane. În conformitate cu legea adoptată sub Donald Trump, care interzice orice steag neoficial în unităţile armatei, steagurile LGBT sunt încă interzise la bazele militare din întreaga țară, a confirmat purtătorul de cuvânt al Pentagonului, John Kirby, pe 4 iunie.

Fii la curent cu toate știrile din Moldova și din lume! Abonează-te la canalul nostru din Telegram >>>
Privește Video și ascultă Radio Sputnik Moldova

64
Tagurile:
LGBT, SUA, Sua


Загрузка...
imagini din arhivă

Scandalul de la Primărie ia amploare: Ce a pățit Chironda după scandalul cu Ion Ceban