Deutsche Bank

Deutsche Bank: Urmează o „eră a dezordinii” şi o luptă decisivă pentru Europa

107
(reînnoit 21:22 10.09.2020)
Strategul de la Deutsche Bank Jim Reid consideră că, după era globalizării, în desfășurare încă din 1980, în 2020 urmează „era dezordinii”. Următorul deceniu va fi marcat de un război rece între Statele Unite și China și de o „luptă decisivă” pentru Europa.

BUCUREŞTI, 11 sept – Sputnik, Doina Crainic. În 2020 va începe o nouă eră în istoria omenirii, care va fi definită de conceptul de „dezordine”, potrivit unui studiu realizat de un grup de cercetători de la Deutsche Bank, studiu condus de strategul Jim Reid. Această nouă eră va urma erei globalizării, potrivit studiului.

Conform acestui studiu anual, anul 2020 marchează începutul unui nou „super ciclu structural” care va „afecta totul, de la economii la prețurile activelor, la politică și la modul nostru general de viață”. Această „epocă a dezordinii” este accelerată, dar nu cauzată de coronavirus și amenință evaluările actuale ale activelor globale.

De asemenea, din punct de vedere al geopoliticii, tensiunile dintre Statele Unite și China vor „caracteriza era dezordinii”, pe măsură ce Beijingul își urmează calea pentru a-și reimpune rolul istoric de putere economică globală, preferând, în același timp, propriile sale valori faţă de liberalismul occidental.

„Prin urmare, se întrevede o ciocnire între culturi și interese, pe măsură ce China se apropie de statutul de cea mai mare economie din lume”, se arată în raport, citat de Sputnik France

„Era dezordinii” - în special, în următorii 10 ani - ar putea fi, de asemenea, „un deceniu decisiv pentru Europa”, se mai precizează în raport. În raport se mai menţionează că pandemia a conferit un nou impuls proceselor de integrare, dar este posibil ca Europa să rămână într-o stare de stagnare economică, existând perspectiva fragmentării politice.

Ce anume va marca era dezordinii

Experții enumeră alte teme importante care vor defini era dezordinii. Cercetătorii se așteaptă la o creștere continuă a datoriei globale, o politică a „banilor elicopter” din partea băncilor centrale și o creștere a influenței generațiilor mai tinere care și-au început maturitatea în secolul XXI, inclusiv în ceea ce privește ponderea electorală.

În plus, cred cercetătorii, „secolul dezordinii” va fi caracterizat de creșterea inflației, dezbateri legate de probleme climatice, concurența crescută între generații și o nouă revoluție tehnologică.

Fii la curent cu toate știrile din Moldova și din lume! Abonează-te la canalul nostru din Telegram >>>
Privește Video și ascultă Radio Sputnik Moldova

107
Tagurile:
Europa, dezordini, Deutsche Bank
Tematic
După pandemie, omenirea se va confrunta cu sărăcie, foamete, mortalitate infantilă - ONU
Ursula von der Leyen

UE pedepsește Londra: infringement împotriva Marii Britanii

106
(reînnoit 21:58 01.10.2020)
Comisia Europeană a lansat procedura de infringement împotriva Marii Britanii cu privire la noua lege britanică privind piaţa internă, semn că epoca post-Brexit este încă plină de necunoscute.

BRUXELLES, 1 oct - Sputnik. Președintele Comisiei Europene, Ursula von der Leyen, a anunţat astăzi lansarea procedurii de infringement împotriva Marii Britanii, în conformitate cu prevederile Acordului de retragere. Penalizarea Londrei are legătură cu noua lege britanică privind piaţa internă.

”În această dimineaţă, Comisia a decis să trimită o scrisoare de notificare oficială guvernului Regatului Unit. Acesta este prima etapă într-o procedură de infringement. Acest proiect de lege este prin natura sa o încălcare a obligaţiei de bună credinţă incluse în Acordul de retragere”, a anunțat Ursula von der Leyen.

Marea Britanie beneficiază acum de un termen de 30 de zile pentru a răspunde scrisorii Comisiei Europene.

În urmă cu trei săptămâni, Comisia Europeană a dat termen Regatului Unit până la finalul lunii septembrie pentru a retrage proiectul de lege ce repune în discuţie angajamentele asumate de Londra în cadrul Brexitului, care a adus ''atingere gravă încrederii'', subliniind că Uniunea Europeană nu va ezita să se adreseze justiţiei.

Legea privind piaţa internă îi conferă premierului Boris Johnson puterea de a anula o prevedere din Acordul de retragere care i-ar impune provinciei Irlanda de Nord reguli vamale diferite de restul Regatului Unit în perioada post-Brexit.

Regatul Unit a părăsit oficial Uniunea Europeană la 31 ianuarie, la câteva zile după semnarea Acordului de retragere care includea condiţiile despărţirii.

Ţara a intrat de atunci într-o perioadă de tranziţie, până la 31 decembrie 2020, timp în care va continua să aplice regulile europene. Bruxellesul şi Londra profită de acest lucru pentru a negocia un acord privind viitoarea lor relaţie, în special legătura comercială, cu speranţa că ar putea intra în vigoare la 1 ianuarie 2021. În cazul absenţei unui asemenea acord, viitoarea relaţie comercială dintre UE şi Regatul Unit va fi guvernată de regulile Organizaţiei Mondiale a Comerţului.

Fii la curent cu toate știrile din Moldova și din lume! Abonează-te la canalul nostru din Telegram >>>
Privește Video și ascultă Radio Sputnik Moldova

106
Tagurile:
Marea Britanie, Londra, UE
Tematic
Crimă şocantă la Londra: Adolescent înjunghiat mortal în plină zi


Загрузка...
Karabah

Putin, Trump și Macron cer azerilor și armenilor reia negocierile

18
(reînnoit 20:07 01.10.2020)
Putin, Trump și Macron le cer liderilor Azerbaidjanului și Armeniei să reia imediat negocierile, fără a înainta condiții prealabile.

BUCUREȘTI, 1 oct – Sputnik. Liderii Rusiei, SUA și Franței le cer autorităților de la Erevan și Baku să se angajeze imediat în reluarea unor negocieri fără niciun fel de condiționalități.

Declarația respectivă a președintelui Rusiei, Vladimir Putin, a președintelui SUA, Donald Trump, și a președintelui Franței, Emmanuel Macron, a fost dată publicității de serviciul de presă al Kremlinului.

“De asemenea, îndemnăm autoritățile Armeniei și Azerbaidjanului să-și asume imediat și cu bună credință angajamentul de a relua negocierile pentru reglementarea conflictului cu asistența copreședinților grupului de la Minsk al OSCE”, se menționează în textul declarației.

Duminică, 27 septembrie, Ministerul Apărării al Azerbaidjanului a declarat că forțele armate ale Armeniei au atacat localitățile de pe linia de contact din Karabah, provocând victime printre civili. Potrivit Ministerului Apărării al Armeniei, Karabahul “a fost supus unor atacuri aeriene și cu rachete”.

Baku și Erevan s-au acuzat reciproc de tensionarea situației. Ministerul Apărării al Azerbaidjanului afirmă că focul a fost deschis de partea armeană, iar forțele azere au declanșat o operațiune de contraofensivă. Ministerul Apărării al Armeniei declară că regiunea Karabah a fost supusă unor atacuri aeriene și cu rachete din partea Azerbaidjanului.

Turcia este membru al NATO, iar Armenia - al Organizației Tratatului de Securitate Colectivă (OTSC).

Ministerul Afacerilor Externe al Rusiei a îndemnat Bakuul și Erevanul să înceteze imediat focul și să recurgă la negocieri. Organizația Tratatului de Securitate Colectivă (OTSC) a subliniat că acest conflict trebuie să fie soluționat doar pe o cale pașnică, cu implicarea grupului OSCE de la Minsk. Totodată, OTSC a menționat că Armenia nu a solicitat ajutor din partea organizației pentru soluționarea conflictului.

Fii la curent cu toate știrile din Moldova și din lume! Abonează-te la canalul nostru din Telegram >>>
Privește Video și ascultă Radio Sputnik Moldova

18
Tagurile:
Azerbaidjan, Armenia, Macron, Trump, Putin
Tematic
CS al ONU, declarație privind situația din Nagorno-Karabah


Загрузка...