Protest SUA

Proteste în SUA împotriva vaccinării obligatorii a copiilor

89
(reînnoit 20:45 31.08.2020)
Un protest împotriva vaccinării antigripale obligatorii a elevilor a avut loc la Boston, după ce în week-end, în trei capitale europene, au avut loc demonstrații masive împotriva restricțiilor legate de pandemie.

CHIȘINĂU, 31 aug - Sputnik. Circa o mie de persoane au manifestat duminică la Boston împotriva noii obligaţii impuse elevilor din Massachusetts de a fi vaccinaţi contra gripei. Vaccinul obligatoriu este justificat ca măsură împotriva răspândirii coronavirusului, ca și măsurile restrictive impuse din nou în multe țări din Europa, care au dus la proteste masive ieri în Londra, Berlin și Paris.

Autorităţile din Massachusetts au fost primele din Statele Unite care, la 19 august, au adăugat gripa pe lista vaccinurilor cerute pentru elevi şi studenţi de la vârsta de şase luni. Cei care vor să fie scutiţi de vaccinarea obligatoriu trebuie să facă dovada unei contraindicaţii medicale sau religioase sau să arate că vor studia acasă.

Protestatarii s-au adunat paşnic în faţa sediului guvernatorului arătând că vaccinarea obligatorie a elevilor reprezintă un atac la drepturile individuale.

Printre manifestanţi s-au aflat numeroşi părinţi veniţi cu copiii ori reprezentanţi ai unor profesii medicale, printre care Carla Leclerc, fizioterapeut.

„Sunt ferm împotriva oricărei vaccinări forţate, mai ales împotriva gripei, un vaccin care nu este nici sigur, nici necesar, nici eficient”, a declarat ea pentru presă. Ea a atras atenția că vaccinarea forţată din Massachusetts „va fi un precedent pentru celelalte state”.

Numeroşi responsabili cu rang înalt din domeniul sănătăţii din SUA, inclusiv Robert Redfield, directorul Centrelor americane de prevenire şi luptă împotriva bolilor (CDC), i-au îndemnat pe americani să se vaccineze împotriva gripei în acest an pentru a evita să agraveze mai mult criza coronavirusului.

Fii la curent cu toate știrile din Moldova și din lume! Abonează-te la canalul nostru din Telegram >>>
Privește Video și ascultă Radio Sputnik Moldova

89
Tagurile:
vaccinare, SUA, protest
Tematic
SUA au extins lista sancțiunilor antirusești: Este vizat și vaccinul anti-COVID-19
Mormânt antic găsit în China

A fost dezvăluit misterul lichidului dintr-un mormânt antic

71
(reînnoit 22:47 22.09.2020)
Oamenii de știință chinezi au descoperit secretul unui lichid misterios descoperit într-un vas de bronz în timpul săpăturilor unui mormânt vechi de două mii de ani.

Rezultatele cercetării au arătat că în vas exista o băutură medicinală care conține alcool. Potrivit experților, acest amestec a fost folosit pentru a opri sângerarea și pentru a reduce inflamația, transmite RIA Novosti, cu referire la Xinhua.

În prezent, oamenii de știință continuă să cerceteze descoperirea pentru a obține mai multe informații despre materiile prime din care a fost făcută băutura și despre procesul de fabricare a acesteia.

Mormântul a fost descoperit în timpul reconstrucției unei mahalale din Sanmenxia, ​​provincia Henan, în luna mai a acestui an. Pe baza rezultatelor analizei preliminare, experții consideră că mormântul datează din timpul apusului dinastiei Qin (221-207 î.Hr.) și a începutului dinastiei Han occidentale (înainte de al optulea an al erei noastre).

Fii la curent cu toate știrile din Moldova și din lume! Abonează-te la canalul nostru din Telegram >>>
Privește Video și ascultă Radio Sputnik Moldova

71
Tagurile:
lichid, mormant, mister


Загрузка...
Berlin

Măsuri speciale în Germania împotriva COVID-19

75
(reînnoit 22:43 22.09.2020)
Ministrul german al Sănătății, Jens Spahn, a anunţat că Germania va introduce măsuri speciale pentru împiedicarea răspândirii coronavirusului, dar şi împotriva gripei de sezon.

BUCUREŞTI, 22 sept – Sputnik, Doina Crainik. Germania urmează să înfiinţeze puncte centrale care se vor ocupa de persoanele cu simptome gripale, dar şi clinici pentru monitorizarea febrei și cu măsuri speciale de protecție destinate grupurilor de risc, în contextul în care sezonul rece ar putea duce la o creştere a numărului de infectări cu COVID-19.

„Este important să continuăm să protejăm grupurile de risc, persoanele afectate în mod deosebit (…). Testele preventive în serie în anumite zone sensibile, cum ar fi azilurile de bătrâni, fac parte integrantă din strategia de testare pentru toamnă și iarnă. Acolo trebuie să prevenim intrarea virusului și pentru asta trebuie să aplicăm cel mai înalt nivel de vigilență”, a precizat Jens Spahn, citat de ziarulromanesc.de.

Vaccin
Пресс-служба АФК "Система"
De asemenea, sunt planificate teste rapide bazate pe detecția de antigen, precum și noi cerințe din partea Ministerului german de Interne cu privire la perioadele de carantină pentru repatriații din zonele de risc.

„Suntem mult mai bine pregătiți decât în primăvară pentru orice ar putea veni”, a mai declarat ministrul la postul de radio german Deutschlandfunk. În Germania există în prezent mai multe paturi la terapie intensivă disponibile decât în Franța și Italia la un loc. În plus, ocuparea acestor paturi poate fi gestionată mai bine decât la începutul anului.

Fii la curent cu toate știrile din Moldova și din lume! Abonează-te la canalul nostru din Telegram >>>
Privește Video și ascultă Radio Sputnik Moldova

75
Tagurile:
COVID-19, Germania
Тема:
Coronavirusul, știri de ultima oră
Tematic
Moldovenii asociați cu COVID-19, discriminați de societate


Загрузка...