Euro

O tânără din Moldova a ajuns milionară în Italia - cine vrea acum s-o lipsească de bani

265
(reînnoit 13:26 31.08.2020)
O femeie din Republica Moldova a moștenit un milion de euro după moartea italianului care o angajase în calitate de îngrijitoare, dar rudele bărbatului vor s-o lipsească de bani.

CHIȘINĂU, 31 aug – Sputnik. O tânără originară din Republica Moldova a moștenit un milion de euro după moartea bărbatului în etate pe care-l îngrijea în Italia. Femeia nu se poate bucura însă în liniște de bani, deoarece rudele bărbatului ce i-a lăsat moștenirea îi contestă dreptul în judecată.

O publicație italiană, „Il Secolo XIX”, relatează istoria, precizând și numele moldovencei în vârstă de 27 de ani.

Bărbatul pentru care lucra ca îngrijitoare (badantă) a decedat în 2015, la vârsta de 91 de ani, el fiind un stomatolog pensionar din Genova, pe nume Guido Carlo Corni.

Tatiana Crihan, potrivit presei italiene, a avut grijă de el în ultimii ani de viață, când acesta suferea de o depresie puternică și de alte afecțiuni, locuind într-o casă cu el.

Moldoveanca a moștenit milionul de euro în baza a două polițe de asigurare de viață perfectate de bărbat și pe care ea fusese trecută ca beneficiară.

Nepotul bărbatului a acuzat-o pe Tatiana de înșelăciune, susținând că unchiul lui decedat nu era în deplinătatea facultăților mintale. Organele de drept sesizate de nepot au investigat cazul, dar n-au găsit dovezi care să-i sprijine acuzațiile.

În august, a murit și nepotul bărbatului care-i lăsase moștenirea Tatianei, iar acum soția nepotului pretinde milionul, printr-o nouă acțiune în judecată.

Fii la curent cu toate știrile din Moldova și din lume! Abonează-te la canalul nostru din Telegram >>>
Privește Video și ascultă Radio Sputnik Moldova

265
Tagurile:
Italia, milion, Moldova
Tematic
Sfatul avocatului: Ce trebuie să cunoașteți despre moștenire
Emmanuel Macron

Macron se întâlnește astăzi cu Tihanovskaia

25
(reînnoit 07:48 29.09.2020)
Emmanuel Macron se va întâlni astăzi cu Svetlana Tihanovskaia, în cadrul vizitei oficiale efectuate în Lituania.

BUCUREȘTI, 29 sep – Sputnik

Președintele Franței, Emmanuel Macron, va avea astăzi o întrevedere cu fostul candidat la funcția de președinte al Belarusului, Svetlana Tihanovskaia, anunță agenția France Press, cu referire la Palatul Élysée.

De luni, liderul francez se află într-o vizită oficială în Lituania.

Anterior, președintele Franței a declarat că evenimentele din Belarus reprezintă o criză a unei puteri autoritare și că Aleksandr Lukașenko trebuie să plece din funcția de președinte al țării.

În replică, Lukașenko l-a sfătuit pe Macron să privească mai rar prin părți și să se concentreze mai mult asupra problemelor interne ale propriei țări.

Fii la curent cu toate știrile din Moldova și din lume! Abonează-te la canalul nostru din Telegram >>>
Privește Video și ascultă Radio Sputnik Moldova

25
Tagurile:
Svetlana Tihanovskaia, întâlnire, Macron
Tematic
Lukașenko: Belarus e dispus să continue integrarea cu Rusia


Загрузка...
Coronavirus în Franța: Ambulanță

Cele mai mari focare de Covid-19: Anunțul autorităților franceze

77
(reînnoit 12:48 28.09.2020)
Dintre toate comunitățile din afara azilurilor pentru bătrâni, școlile și universitățile reprezintă 32% din numărul focarelor active de coronavirus, situându-se înaintea companiilor, anunță serviciul de Sănătate Publică din Franţa.

BUCUREŞTI, 27 sept – Sputnik, Doina Crainic. Aproape o treime din numărul total al focarele de infectare investigate la nivel național, în afara caselor de îngrijire medicală, au fost detectate în școli și universități în perioada mai-septembrie, informează serviciul de Sănătate Publică din Franţa.

Deocamdată, aceasta este comunitatea unde este cel mai mare număr de focare care nu au fost încă verificate sau controlate, mai exact, 285 din 899 (32%), potrivit ultimului buletin epidemiologic emis de agenția națională de sănătate publică din Franţa, relatează Sputnik France.

Londra
© Sputnik / Джастин Гриффитс-Уилльямс

Sectorul întreprinderilor private și publice ocupă locul al doilea, cu 195 de focare înregistrate între 9 mai și 21 septembrie, verificarea lor fiind încă în curs (26%). După acestea urmează unitățile de îngrijire medicală, cu 97 de centre, şi evenimentele publice sau private (77).

Totuşi, clasificarea tuturor focarelor identificate, inclusiv a celor controlate, arată rezultate complet diferite. Companiile se situează pe primul loc, 26% din cele 2.444 de focare, comparativ cu 16% în școli și facultăți.

Numărul de cazuri de transmitere în școli a crescut în ultimele săptămâni. După ce au fost observate 26 de focare de transmitere în a doua săptămână a lunii septembrie, 160 de focare au fost înregistrate pe 17 septembrie.

Perspectiva guvernului

Totuşi, ministrul francez al Educaţiei, Jean-Michel Blanquer, transmite „semnalul că se respectă regulile sanitare”. Potrivit acestuia, 1.152 clase și 18 școli au fost închise pe 25 septembrie, faţă de aproximativ 2.000 de clase și 90 de unități câte au fost închise cu o săptămână înainte. „Nu există atât de multe cazuri de contaminare”, a conchis acesta.

Potrivit ultimului raport, 14.412 persoane au fost testate pozitiv pentru coronavirus în Franța, unde sunt acum în total 527.446 de cazuri. Pe 24 septembrie, serviciul de Sănătate Publică din Franţa a raportat 16.096 de cazuri noi, o cifră fără precedent de la începutul epidemiei.

Fii la curent cu toate știrile din Moldova și din lume! Abonează-te la canalul nostru din Telegram >>>
Privește Video și ascultă Radio Sputnik Moldova

77
Tagurile:
focare, Franța, COVID-19
Тема:
Coronavirusul, știri de ultima oră
Tematic
COVID-19: O hartă a zonelor de alertă în Franța


Загрузка...
Kremlinul

De ce Occidentul face uz de retorica anti-rusească

12
(reînnoit 10:15 29.09.2020)
La cea de-a 7-a ediţie a Forumului Regiunilor din Rusia și Belarus, care se desfășoară în perioada 28-29 septembrie, ministrul adjunct de Externe din Rusia, Andrei Roudenko, a explicat de ce occidentalii folosesc „retorica anti-rusească”.

BUCUREŞTI, 29 sept – Sputnik, Doina Crainic. Ministrul adjunct al Afacerilor Externe din Rusia, Andrei Rudenko, a ținut un discurs, pe 28 septembrie, la cea de-a 7-a ediţie a Forumului Regiunilor din Rusia și Belarus, care se desfășoară în perioada 28-29 septembrie. Ministrul a spus că Occidentul recurge la o „retorică antirusească” pentru a depăși propriile dezacorduri.

Un prim lot de vaccin Sputnik V, livrat în Belarus
РФПИ и Центр имени Гамалеи

„Astăzi, retorica antirusească și împotriva Belarusului este folosită de oponenții occidentali pentru a depăși contradicțiile care s-au intensificat de la mijlocul anilor 2000, dezacordurile din interiorul instituțiilor occidentale, pentru a-şi consolida coeziunea pornind de la un «inamic și o ameninţare comune»”, a declarat Andrei Rudenko.

Potrivit acestuia, unele țări și organizații recurg din ce în ce mai des la tehnici politice precum falsificarea istoriei, pentru a-și înfrumuseța propriul trecut și a-i slăbi pe cei care nu vor să se supună acestei ordini mondiale.

„Moscova și Minsk cooperează în mod tradițional în lupta pentru menţinerea adevărului istoric”, a declarat ministrul adjunct al Afacerilor Externe din Rusia, citat de Sputnik France.

Fii la curent cu toate știrile din Moldova și din lume! Abonează-te la canalul nostru din Telegram >>>
Privește Video și ascultă Radio Sputnik Moldova

12
Tagurile:
Belarus, Rusia, Forum, Occident, antirusești, Retorică
Tematic
Vaccinul rusesc împotriva COVID 19 ar putea ajunge în CSI


Загрузка...