Odihnă în Turcia

Unde vor fi cazați turiștii din Moldova care se îmbolnăvesc de COVID-19 în Turcia

117
(reînnoit 20:18 25.08.2020)
Ministerul Turismului și Culturii din Turcia a înăsprit cerințele pentru hotelurile care acceptă turiști străini.

CHIȘINĂU, 26 aug – Sputnik. În Turcia s-a decis ca turiștii bolnavi de COVID-19 să fie plasați în „camere de carantină” speciale. Acestea vor fi amplasate pe același etaj, într-o clădire separată din cadrul complexului hotelier. Un ordin în acest sens a fost emis de Ministerul turc al Turismului și Culturii.

Dacă hotelul nu poate pune la dispoziție astfel de spații la distanță de blocul principal cu camere, atunci pentru distanțarea fizică va fi necesar să se elibereze câte două camere pe fiecare parte a izolatorului temporar.

Turiștii bolnavi de coronavirus care nu necesită spitalizare vor putea sta la hotel în aceeași cameră-izolator cu rude sau alte persoane însoțitoare, este menționat în document. Părăsirea spațiului va fi interzisă. Asigurarea cu mâncare și băuturi le va fi garantată.

Hotelurile care vor ignora aceste cerințe riscă să le fie anulate certificatele de activitate.

Turcia este una dintre destinațiile turistice preferate de cetățenii Moldovei. Pe fondul pandemiei, peste 727 de hoteluri din Turcia și aproximativ 900 de restaurante au solicitat certificate speciale, ceea ce înseamnă că toate acestea au luat măsurile necesare de prevenire a COVID-19.

Fii la curent cu toate știrile din Moldova și din lume! Abonează-te la canalul nostru din Telegram >>>
Privește Video și ascultă Radio Sputnik Moldova

117
Tematic
Vacanțele în Moldova, mai scumpe decât în Turcia: Cât costă un sejur de șapte zile
Cale de întoarcere nu este: Turcia, a doua testare a S-400 împotriva avioanelor americane
Laborator

Testarea vaccinului împotriva COVID-19, suspendată de o companie americană

43
(reînnoit 12:00 29.09.2020)
O companie americană care lucrează asupra vaccinului împotriva COVID-19 a anunțat suspendarea temporară a studiilor clinice.

CHIȘINĂU, 29 sept – Sputnik. Compania americană de biotehnologie Inovio a suspendat parțial testările vaccinului său împotriva coronavirusului, anunță site-ul oficial al companiei.

Potrivit acestea, Administrația pentru Produse Alimentare și Medicamente (FDA) a notificat-o că are un șir de obiecții față de cea de-a doua fază a testelor vaccinului INO-4800.

”Cât timp nu vor exista răspunsuri la obiecțiile FDA la nivel satisfăcător, solicitarea Inovio de desfășurare a testelor clinice a noului preparat în cadrul fazei 2/3 va fi suspendată parțial”, este menționat în comunicatul companiei.

Deocamdată, Inovio lucrează asupra răspunsurilor la obiecțiile regulatorului și planifică să ofere toate răspunsurile în luna octombrie. După ce FDA va primi răspunsurile din partea companiei, va avea la dispoziție 30 de zile pentru a notifica Inovio cu privire la decizia de autorizarea continuării testărilor.

“Această suspendare parțială a testelor clinice nu a avut loc din cauza unor efecte secundare legate de prima fază a studiilor vaccinului INO-4800 al Inovio”, precizează compania.

Vaccinul INO-4800 vizează împotriva principalei proteine a virusului SARS-CoV-2, care provoacă COVID-19.

Fii la curent cu toate știrile din Moldova și din lume! Abonează-te la canalul nostru din Telegram >>>
Privește Video și ascultă Radio Sputnik Moldova

43
Tagurile:
suspendată, vaccin, testare, SUA
Тема:
Coronavirusul, știri de ultima oră
Tematic
AstraZeneca a oprit testările pentru vaccinul anti-COVID - iată din ce cauză


Загрузка...
Emmanuel Macron

Macron se întâlnește astăzi cu Tihanovskaia

36
(reînnoit 07:48 29.09.2020)
Emmanuel Macron se va întâlni astăzi cu Svetlana Tihanovskaia, în cadrul vizitei oficiale efectuate în Lituania.

BUCUREȘTI, 29 sep – Sputnik

Președintele Franței, Emmanuel Macron, va avea astăzi o întrevedere cu fostul candidat la funcția de președinte al Belarusului, Svetlana Tihanovskaia, anunță agenția France Press, cu referire la Palatul Élysée.

De luni, liderul francez se află într-o vizită oficială în Lituania.

Anterior, președintele Franței a declarat că evenimentele din Belarus reprezintă o criză a unei puteri autoritare și că Aleksandr Lukașenko trebuie să plece din funcția de președinte al țării.

În replică, Lukașenko l-a sfătuit pe Macron să privească mai rar prin părți și să se concentreze mai mult asupra problemelor interne ale propriei țări.

Fii la curent cu toate știrile din Moldova și din lume! Abonează-te la canalul nostru din Telegram >>>
Privește Video și ascultă Radio Sputnik Moldova

36
Tagurile:
Svetlana Tihanovskaia, întâlnire, Macron
Tematic
Lukașenko: Belarus e dispus să continue integrarea cu Rusia


Загрузка...
alegeri

Prezidențiale 2020: Câte secții de votare vor fi în Chișinău

0
Primarul Ceban a semnat o dispoziție ce prevede că în sectoarele Chișinăului vor fi deschise 245 de secții de votare pentru alegerile prezidențiale, iar în suburbii – 60. În total, pe 1 noiembrie vor fi organizate 2.143 de secții de votare, inclusiv 139 peste hotare.

CHIȘINĂU, 29 sept – Sputnik. Pe teritoriul municipiului Chișinău vor fi deschise 305 secții de votare pentru alegerile prezidențiale din 1 noiembrie 2020. O dispoziție în acest sens a fost semnată astăzi de primarul general Ion Ceban.

Din totalul celor 305 secții de votare, 245 vor fi organizate în cele cinci sectoare ale capitalei, iar 60 de secții vor fi deschise în localitățile suburbane ce fac parte din municipiul Chișinău.

În ședința anunțată pentru 1 octombrie, Consiliul municipal Chișinău (CMC) urmează să discute și o chestiune privind aprobarea candidaturilor pentru funcțiile de membri ai birourilor electorale ale secțiilor de votare din sectoarele municipiului. Conform Codului Electoral, administrația publică locală desemnează canidaturile a trei membri din componența birourilor electorale ale secțiilor de votare de pe teritoriul administrat.  

Precizăm că, în total, pentru scrutinul prezidențial vor fi deschise 2.143 de secții de votare, inclusiv 139 peste hotarele Republicii Moldova. Alte 42 de secții de votare vor fi organizate pentru cetățenii din stânga Nistrului, municipiul Bender și unele localități din raionul Căușeni. 

Până la această oră, Comisia Electorală Centrală (CEC) a înregistrat cinci concurenți electorali pentru alegerile prezidențiale din 1 noiembrie: Andrei Năstase (Partidul „Platforma Demnitate și Adevăr”), Renato Usatîi („Partidul Nostru”), Tudor Deliu (PLDM), Igor Dodon („ales de adunarea cetățenilor”) și Violeta Ivanov (Partidul „Șor”). 

Astăzi și Dorin Chirtoacă (Mișcarea Politică „Unirea”) și-a depus dosarul la CEC.

Pe 1 octombrie se va încheia perioada rezervată depunerii actelor la CEC în vederea înregistrării în calitate de candidat la funcția de președinte al Republicii Moldova.

Fii la curent cu toate știrile din Moldova și din lume! Abonează-te la canalul nostru din Telegram >>>
Privește Video și ascultă Radio Sputnik Moldova

0
Tagurile:
Chișinău, secții de votare, alegeri prezidențiale
Tematic
Oficial! Violeta Ivanov este candidat la prezidențiale


Загрузка...