Iulia Timoșenko

În ce stare se află acum Iulia Timoșenko, infectată cu Covid-19

109
”Vești bune nu avem deocamdată”, a comentat purtătorul de cuvânt al Iuliei Timoșenko, referindu-se la starea politicianului.

CHIȘINĂU, 25 aug – Sputnik. Fostul premier al Ucrainei, Iulia Timoșenko, a fost conectată la aparatul de ventilație pulmonară artificială, scrie, cu referire la propriile surse, RBC Ucraina, citat de RIA Novosti.

Săptămâna trecută a devenit cunoscut faptul că Timoșenko, dar și fiica acesteia, s-au infectat cu noul coronavirus. Deputatul avea febră, ea fiind spitalizată în stare gravă. Rudele suportă o formă ușoară a bolii.

Potrivit purtătorului de cuvânt al politicianului, ”vești bune nu sunt deocamdată”. Timoșenko este supusă unui curs de terapie intensivă, care include un șir de măsuri menite să înlăture perturbările funcțiilor vitale ale organismului.

Fii la curent cu toate știrile din Moldova și din lume! Abonează-te la canalul nostru din Telegram >>>
Privește Video și ascultă Radio Sputnik Moldova

109
Tematic
Savanții au descoperit ce animale pot contracta COVID-19
Laborator

Testarea vaccinului împotriva COVID-19, suspendată de o companie americană

42
(reînnoit 12:00 29.09.2020)
O companie americană care lucrează asupra vaccinului împotriva COVID-19 a anunțat suspendarea temporară a studiilor clinice.

CHIȘINĂU, 29 sept – Sputnik. Compania americană de biotehnologie Inovio a suspendat parțial testările vaccinului său împotriva coronavirusului, anunță site-ul oficial al companiei.

Potrivit acestea, Administrația pentru Produse Alimentare și Medicamente (FDA) a notificat-o că are un șir de obiecții față de cea de-a doua fază a testelor vaccinului INO-4800.

”Cât timp nu vor exista răspunsuri la obiecțiile FDA la nivel satisfăcător, solicitarea Inovio de desfășurare a testelor clinice a noului preparat în cadrul fazei 2/3 va fi suspendată parțial”, este menționat în comunicatul companiei.

Deocamdată, Inovio lucrează asupra răspunsurilor la obiecțiile regulatorului și planifică să ofere toate răspunsurile în luna octombrie. După ce FDA va primi răspunsurile din partea companiei, va avea la dispoziție 30 de zile pentru a notifica Inovio cu privire la decizia de autorizarea continuării testărilor.

“Această suspendare parțială a testelor clinice nu a avut loc din cauza unor efecte secundare legate de prima fază a studiilor vaccinului INO-4800 al Inovio”, precizează compania.

Vaccinul INO-4800 vizează împotriva principalei proteine a virusului SARS-CoV-2, care provoacă COVID-19.

Fii la curent cu toate știrile din Moldova și din lume! Abonează-te la canalul nostru din Telegram >>>
Privește Video și ascultă Radio Sputnik Moldova

42
Tagurile:
suspendată, vaccin, testare, SUA
Тема:
Coronavirusul, știri de ultima oră
Tematic
AstraZeneca a oprit testările pentru vaccinul anti-COVID - iată din ce cauză


Загрузка...
Emmanuel Macron

Macron se întâlnește astăzi cu Tihanovskaia

35
(reînnoit 07:48 29.09.2020)
Emmanuel Macron se va întâlni astăzi cu Svetlana Tihanovskaia, în cadrul vizitei oficiale efectuate în Lituania.

BUCUREȘTI, 29 sep – Sputnik

Președintele Franței, Emmanuel Macron, va avea astăzi o întrevedere cu fostul candidat la funcția de președinte al Belarusului, Svetlana Tihanovskaia, anunță agenția France Press, cu referire la Palatul Élysée.

De luni, liderul francez se află într-o vizită oficială în Lituania.

Anterior, președintele Franței a declarat că evenimentele din Belarus reprezintă o criză a unei puteri autoritare și că Aleksandr Lukașenko trebuie să plece din funcția de președinte al țării.

În replică, Lukașenko l-a sfătuit pe Macron să privească mai rar prin părți și să se concentreze mai mult asupra problemelor interne ale propriei țări.

Fii la curent cu toate știrile din Moldova și din lume! Abonează-te la canalul nostru din Telegram >>>
Privește Video și ascultă Radio Sputnik Moldova

35
Tagurile:
Svetlana Tihanovskaia, întâlnire, Macron
Tematic
Lukașenko: Belarus e dispus să continue integrarea cu Rusia


Загрузка...

Vor putea oare Azerbaidjanul și Armenia înceteze focul și se înțeleagă

0
(reînnoit 15:48 29.09.2020)
În Nagorno-Karabah situația s-a acutizat la maxim. Pe 27 septembrie au izbucnit ciocniri armate în republica nerecunoscută. Părțile aflate în conflict - Azerbaidjanul și Armenia - se acuză reciproc de provocări.

Ambele țări au declarat că inamicul a atacat și că au fost nevoite să recurgă la o contra-operațiuni. Ciocnirile duc la moartea militarilor și a civililor.

În Karabah nu a mai existat o situație atât de încordată din 1994 - atunci ciocnirile deschise s-au calmat. Dar confruntarea a continuat.

Din punct de vedere legal, Nagorno-Karabah este pământ al Azerbaidjanului, deși în 1991, în urma unui referendum, republica și-a declarat independența. Dar deocamdată independența RNK nu a fost recunoscută în lume.

Din punct de vedere istoric, în Nagorno-Karabah locuiesc în principal armeni. Despre agravarea actuală a situației din regiune aflați din videoclipul nostru.

Fii la curent cu toate știrile din Moldova și din lume! Abonează-te la canalul nostru din Telegram >>>
Privește Video și ascultă Radio Sputnik Moldova

0
Tagurile:
Armenia, Azerbadjan, Karabah
Tematic
Azerii au preluat controlul asupra a 6 localități din Karabah


Загрузка...