Sediul companiei Google, California

Google a blocat aproximativ 90 de canale YouTube legate de Rusia - detalii

78
(reînnoit 11:41 06.08.2020)
Pe parcursul a doar trei luni de zile, compania Google a blocat peste două mii 500 de canale de pe YouTube care au tangență cu Rusia, China și Iranul.

Din aprilie până în iunie, Google a blocat peste 2,5 mii de canale YouTube legate de China și Federația Rusă ca parte a luptei împotriva dezinformării, potrivit unui blog Google, informează RIA Novosti.

Compania a declarat că a blocat 2.596 de canale „legate de China” în trei luni, a remarcat că majoritatea dintre ele au postat ”conținut spam și non-politic”, dar conținut politic a fost și el prezent, inclusiv materiale legate de lupta împotriva COVID-19 în SUA și proteste împotriva discriminării rasiale.

În aceeași perioadă, aproximativ 90 de canale legate de Rusia au fost blocate. Unii au publicat informații în rusă și engleză despre UE, Lituania, Ucraina și Statele Unite, altele în rusă, germană și Farsi despre Rusia și Siria și răspunsul SUA la COVID-19, precum și informații despre politica internă a Federației Ruse și problemele internaționale, precizează sursa.

De asemenea, au fost blocate aproximativ 20 de canale care au legătură cu Iranul.

Fii la curent cu toate știrile din Moldova și din lume! Abonează-te la canalul nostru din Telegram >>> 
Privește Video și ascultă Radio Sputnik Moldova

78
Tagurile:
China, Rusia, youtube, Google
Tematic
O sursă alternativă de știri, în centrul Europei: RT emite în Franța
Mormânt antic găsit în China

A fost dezvăluit misterul lichidului dintr-un mormânt antic

88
(reînnoit 22:47 22.09.2020)
Oamenii de știință chinezi au descoperit secretul unui lichid misterios descoperit într-un vas de bronz în timpul săpăturilor unui mormânt vechi de două mii de ani.

Rezultatele cercetării au arătat că în vas exista o băutură medicinală care conține alcool. Potrivit experților, acest amestec a fost folosit pentru a opri sângerarea și pentru a reduce inflamația, transmite RIA Novosti, cu referire la Xinhua.

În prezent, oamenii de știință continuă să cerceteze descoperirea pentru a obține mai multe informații despre materiile prime din care a fost făcută băutura și despre procesul de fabricare a acesteia.

Mormântul a fost descoperit în timpul reconstrucției unei mahalale din Sanmenxia, ​​provincia Henan, în luna mai a acestui an. Pe baza rezultatelor analizei preliminare, experții consideră că mormântul datează din timpul apusului dinastiei Qin (221-207 î.Hr.) și a începutului dinastiei Han occidentale (înainte de al optulea an al erei noastre).

Fii la curent cu toate știrile din Moldova și din lume! Abonează-te la canalul nostru din Telegram >>>
Privește Video și ascultă Radio Sputnik Moldova

88
Tagurile:
lichid, mormant, mister


Загрузка...
Berlin

Măsuri speciale în Germania împotriva COVID-19

80
(reînnoit 22:43 22.09.2020)
Ministrul german al Sănătății, Jens Spahn, a anunţat că Germania va introduce măsuri speciale pentru împiedicarea răspândirii coronavirusului, dar şi împotriva gripei de sezon.

BUCUREŞTI, 22 sept – Sputnik, Doina Crainik. Germania urmează să înfiinţeze puncte centrale care se vor ocupa de persoanele cu simptome gripale, dar şi clinici pentru monitorizarea febrei și cu măsuri speciale de protecție destinate grupurilor de risc, în contextul în care sezonul rece ar putea duce la o creştere a numărului de infectări cu COVID-19.

„Este important să continuăm să protejăm grupurile de risc, persoanele afectate în mod deosebit (…). Testele preventive în serie în anumite zone sensibile, cum ar fi azilurile de bătrâni, fac parte integrantă din strategia de testare pentru toamnă și iarnă. Acolo trebuie să prevenim intrarea virusului și pentru asta trebuie să aplicăm cel mai înalt nivel de vigilență”, a precizat Jens Spahn, citat de ziarulromanesc.de.

Vaccin
Пресс-служба АФК "Система"
De asemenea, sunt planificate teste rapide bazate pe detecția de antigen, precum și noi cerințe din partea Ministerului german de Interne cu privire la perioadele de carantină pentru repatriații din zonele de risc.

„Suntem mult mai bine pregătiți decât în primăvară pentru orice ar putea veni”, a mai declarat ministrul la postul de radio german Deutschlandfunk. În Germania există în prezent mai multe paturi la terapie intensivă disponibile decât în Franța și Italia la un loc. În plus, ocuparea acestor paturi poate fi gestionată mai bine decât la începutul anului.

Fii la curent cu toate știrile din Moldova și din lume! Abonează-te la canalul nostru din Telegram >>>
Privește Video și ascultă Radio Sputnik Moldova

80
Tagurile:
COVID-19, Germania
Тема:
Coronavirusul, știri de ultima oră
Tematic
Moldovenii asociați cu COVID-19, discriminați de societate


Загрузка...