Macron

Macron, declarație fulminantă: ”S-a demonstrat NATO e în moarte cerebrală”

144
(reînnoit 22:42 23.06.2020)
France Presse: ”NATO se confruntă de fapt cu o criză provocată de foarte puternice disensiuni între membrii săi”

BUCUREȘTI, 23 iun - Sputnik, Evan Răutu. Președintele Franței, Emmanuel Macron, a făcut o nouă declarație care încinge spiritele în NATO:

”Este una dintre cele mai frumoase demonstraţii că NATO este în moarte cerebrală”, a spus Macron după recentele incidente navale dintre cele mai mari puteri europene militare din NATO, Franţa şi Turcia.

Incidentele au avut loc în Mediterana și  obiectul unei anchete în cadrul NATO care vizează  ”agresivitatea Turciei”. Turcia, implicată în susținerea uneia dintre părțile conflictului din Linia, este acuzată că ”se opune controlului de către navele Alianţei Nord-Atlantice a vaselor suspectate că încalcă embargoul ONU asupra armelor în Libia”, transmite Agerpres, preluând surse internaționale.

În acest sens, în iunie au avut loc două incidente când s-a încercat controlarea unor nave turcești în Mediterana. Ultimul, pe 10 iunie, s-a produs cu o navă franceză aflată în misiune sub pavilion NATO – pe care navele turceşti ar fi ameninţat-o cu deschiderea focului.

”Vă trimit la declaraţiile mele de la sfârşitul anului trecut cu privire la moartea cerebrală a NATO”, a spus Macron la finalul unei întrevederi cu președintele Tunisiei, Kais Saied la Palatul Elysee.

Macron a spus că ”atâta vreme cât vom continua, membri ai NATO, europeni, părţi interesate în acest subiect, să fim slabi în demersurile noastre sau lipsiţi de claritate, vom lăsa puterile necooperante să-şi facă jocul”.

”Nu vreau ca în şase luni, un an, doi ani, să constatăm că Libia este în situaţia Siriei de astăzi”, a spus Macron, referindu-se ofensiva turcă din nord-estul Siriei, făcută doar cu asentimentul preşedintelui Donald Trump, nu și al aliaților NATO.

În replică, Secretarul general al NATO, Jens Stoltenberg, a minimalizat situația, explicând că e doar ”un dezacord între aliaţi”.

France Presse, citată de Agerpres, consideră că ”NATO se confruntă de fapt cu o criză provocată de foarte puternice disensiuni între membrii săi”.

Fii la curent cu toate știrile din Moldova și din lume! Abonează-te la canalul nostru din Telegram >>> 
Privește Video și ascultă Radio Sputnik Moldova

144
Tagurile:
moarte cerebrala, NATO, Macron
Tematic
Defender Europe 2020: De ce NATO forțează râurile în apropierea granițelor Rusiei
Clinica Charite în Berlin

Unde e sticla din care a băut Navalnîi? Răspunsul Berlinului

151
(reînnoit 22:15 18.09.2020)
Reprezentantul guvernului de la Berlin a refuzat să spună dacă sticla din care a băut Navalnîi într-un hotel din Tomsk se află în Germania.

BUCUREȘTI, 18 sep – Sputnik. Purtătorul de cuvânt al guvernului Germaniei, Steffen Seibert, a refuzat să spună unde se află sticla din hotelul din Tomsk, unde a locuit Aleksei Navalnîi, sugerând să fie adresată această întrebare colegilor activistului rus.

Alexei Navalnîi
© Sputnik / Михаил Воскресенский

Joi, pe contul oficial al lui Navalnîi din Instagram a fost publicată o declarație în care se afirmă că “Noviciok”, cu care ar fi fost otrăvit acesta, a fost descoperit în sticlele din camera din Xander Hotel din Tomsk. De asemenea, se anunță că după ce colaboratorii Fundației pentru Combaterea Corupției (FBK, organizația lui Navalnîi, n.r.) au aflat despre internarea lui Navalnîi, au chemat un avocat, au intrat în cameră, au strâns și au împachetat totul, inclusiv sticlele cu apă.

“Guvernul federal a luat act de înregistrarea video pe care echipa lui Navalnîi le-a publicat. În legătură cu acest video, adresați-vă echipei lui Navalnîi. Tot ce am vrut să spunem am exprimat în comunicatele de presă, în declarații, inclusiv ale cancelarului. Nu mai avem ce adăuga”, a declarat Seibert în cadrul unui briefing organizat vineri. 

Fiind întrebat dacă autoritățile Germaniei vor transmite Rusiei sticla în calitate de „potențială probă”, Seibert a declarat că “la ceea ce au declarat toxicologii din Germania, precum și cei din Franța și Suedia despre natura și originea toxinului nu mai are ce adăuga”.

Fii la curent cu toate știrile din Moldova și din lume! Abonează-te la canalul nostru din Telegram >>>
Privește Video și ascultă Radio Sputnik Moldova

151
Tagurile:
Aleksei Navalnîi, sticlă, Berlin
Tematic
Reacția Moscovei la ideea UE de a numi sancțiunile “Navalnîi”


Загрузка...
Loterie

OMS, avertisment sumbru: Compară COVID-19 cu loteria

24
(reînnoit 22:01 18.09.2020)
Organizația Mondială a Sănătății spune că şansele de a câștiga la loterie sunt mai mari decât cele de a scăpa de infecţia COVID-19.

BUCUREȘTI, 18 sept - Sputnik. Potrivit OMS, şansele de a scăpa de infecţia COVID-19 sunt foarte mici, motiv pentru care organizația insistă pe respectarea măsurilor de protecţie. Avertismentul are loc în contextul în care numărul spitalizărilor la nivel mondial a crescut foarte mult.

Dr. Mike Ryan, director executiv al Programului OMS pentru Urgenţe Sanitare, a declarat că statistic este mai probabil să câştigi la loterie decât să scapi de infecţia Covid-19.

„Dacă nu găsim un vaccin şi nu continuăm să suprimăm acest virus şi presupunem că acest virus se răspândeşte la 60 sau 70% din populaţia lumii, şansele de a scăpa sunt de 1 la 200. Din această perspectivă, gândiţi-vă la şansele dumneavoastră de a câştiga la loterie”, a declarat Ryan.

Reprezentanții OMS au avertizat de altfel că la nivel mondial se înregistrează „creşteri ale numărului spitalizărilor în unităţile de terapie intensivă”.

La această oră, cele mai multe cazuri de coronavirus se regăsesc în Spania, Franţa, Muntenegru, Ucraina, precum şi în câteva state din SUA.

Fii la curent cu toate știrile din Moldova și din lume! Abonează-te la canalul nostru din Telegram >>>
Privește Video și ascultă Radio Sputnik Moldova

24
Tagurile:
loterie, COVID-19, OMS
Tematic
Covid-19: OMS așteaptă creşterea numărului de morţi în octombrie și noiembrie în Europa


Загрузка...