Bill Gates

Compania Novavax testează un vaccin pe oameni după ce a primit fonduri de la Bill Gates

135
(reînnoit 15:22 26.05.2020)
Compania americană Novavax începe testările umane pe voluntari din Australia pentru un vaccin Covid-19 după ce a primit 388 de milioane de dolari de la Bill Gates.

BRUXELLES, 26 mai - Sputnik, Daniela Porovăț. Novavax testează noul vaccin anticoronavirus pe subiecți umani pentru prima oară, lansând proba clinia din faza întâi cu un grant uriaș de la o agenție fondată de Bill Gates, stârnind astfel o furtună de preocupări în mediul online, arată RT.

Compania farmaceutică bazată în Maryland și-a început testările prin care circa 130 de australieni vor fi inoculați, sperând să aibă rezultate în iulie și să treacă la faza a doua.

”Administrarea vaccinului nostru la primii participanți ai acestei probe clinice este o realizare semnificativă, ducându-ne cu un pas mai aproape înspre a împlini nevoia fundamentală pentru un vaccin în lupta împotriva pandemiei globale de Covid-19”, a spus Stanley Erck, președinte și CEO Novavax, într-o declarație de luni noaptea.

Așteptăm să împărtășim rezultatele clinice în iulie și, dacă sunt promițtoare, să inițiem rapid faza a doua a testării, a adăugat acesta.

Noua inițiativă a plecat cu o investiție masivă de 388 de dolari americani din partea Coaliției pentru pregătirea contra Epidemiilor și Inovație, o fundație de sănătate publică înființată de miliardarul Billl Gates.

Prin investirea unei averi într-un număr de inițiative similare peste ani – în principal prin propria sa Fundație Bill & Melinda Gates – mogulul Microsoft a atras suspiciuni puternice și dubii din partea celor înclinați către conspirații, care au lansat ideea că Gates este dedicat unei agende de ”depopulare” care să scape planeta de consumatorii ei inutili. Știrile despre conexiunile lui Gates cu testările Novavax au sunat semnalul de alarmă pentru unii internauți, mulți avertizând că proiectul nu trebuie creditat cu încredere și cerându-i lui Gates să fie el însuși cobai pentru acest vaccin făcut în grabă.

Novavax nu este prima firmă americană de biotehnologie care a lansat teste clinice pentru un vaccin contra coronavirus, totuși, în cazul firmei Moderna din Massachusetts începându-și testările umane în martie și raportând rezultate pozitive, căutătorii de pe internet au încă de descoperit dacă există ”legături primejdioase”.

Cel puțin alte cinci vaccinuri sunt în lucru în alte zone, incluzând trei în China, unul în Marea Britanie și unul în Rusia.

Fii la curent cu toate știrile din Moldova și din lume! Abonează-te la canalul nostru din Telegram >>>
Privește Video și ascultă Radio Sputnik Moldova

135
Tagurile:
testare, vaccin, Bill Gates
Tematic
Avertisment: Nu se știe când și dacă va exista un vaccin împotriva coronavirusului
China testează un medicament care ar putea stopa pandemia „fără vaccin”
Când va începe testarea clinică a vaccinului împotriva COVID-19 în Rusia
Clinica Charite în Berlin

Unde e sticla din care a băut Navalnîi? Răspunsul Berlinului

31
(reînnoit 22:15 18.09.2020)
Reprezentantul guvernului de la Berlin a refuzat să spună dacă sticla din care a băut Navalnîi într-un hotel din Tomsk se află în Germania.

BUCUREȘTI, 18 sep – Sputnik. Purtătorul de cuvânt al guvernului Germaniei, Steffen Seibert, a refuzat să spună unde se află sticla din hotelul din Tomsk, unde a locuit Aleksei Navalnîi, sugerând să fie adresată această întrebare colegilor activistului rus.

Alexei Navalnîi
© Sputnik / Михаил Воскресенский

Joi, pe contul oficial al lui Navalnîi din Instagram a fost publicată o declarație în care se afirmă că “Noviciok”, cu care ar fi fost otrăvit acesta, a fost descoperit în sticlele din camera din Xander Hotel din Tomsk. De asemenea, se anunță că după ce colaboratorii Fundației pentru Combaterea Corupției (FBK, organizația lui Navalnîi, n.r.) au aflat despre internarea lui Navalnîi, au chemat un avocat, au intrat în cameră, au strâns și au împachetat totul, inclusiv sticlele cu apă.

“Guvernul federal a luat act de înregistrarea video pe care echipa lui Navalnîi le-a publicat. În legătură cu acest video, adresați-vă echipei lui Navalnîi. Tot ce am vrut să spunem am exprimat în comunicatele de presă, în declarații, inclusiv ale cancelarului. Nu mai avem ce adăuga”, a declarat Seibert în cadrul unui briefing organizat vineri. 

Fiind întrebat dacă autoritățile Germaniei vor transmite Rusiei sticla în calitate de „potențială probă”, Seibert a declarat că “la ceea ce au declarat toxicologii din Germania, precum și cei din Franța și Suedia despre natura și originea toxinului nu mai are ce adăuga”.

Fii la curent cu toate știrile din Moldova și din lume! Abonează-te la canalul nostru din Telegram >>>
Privește Video și ascultă Radio Sputnik Moldova

31
Tagurile:
Aleksei Navalnîi, sticlă, Berlin
Tematic
Reacția Moscovei la ideea UE de a numi sancțiunile “Navalnîi”


Загрузка...
Loterie

OMS, avertisment sumbru: Compară COVID-19 cu loteria

9
(reînnoit 22:01 18.09.2020)
Organizația Mondială a Sănătății spune că şansele de a câștiga la loterie sunt mai mari decât cele de a scăpa de infecţia COVID-19.

BUCUREȘTI, 18 sept - Sputnik. Potrivit OMS, şansele de a scăpa de infecţia COVID-19 sunt foarte mici, motiv pentru care organizația insistă pe respectarea măsurilor de protecţie. Avertismentul are loc în contextul în care numărul spitalizărilor la nivel mondial a crescut foarte mult.

Dr. Mike Ryan, director executiv al Programului OMS pentru Urgenţe Sanitare, a declarat că statistic este mai probabil să câştigi la loterie decât să scapi de infecţia Covid-19.

„Dacă nu găsim un vaccin şi nu continuăm să suprimăm acest virus şi presupunem că acest virus se răspândeşte la 60 sau 70% din populaţia lumii, şansele de a scăpa sunt de 1 la 200. Din această perspectivă, gândiţi-vă la şansele dumneavoastră de a câştiga la loterie”, a declarat Ryan.

Reprezentanții OMS au avertizat de altfel că la nivel mondial se înregistrează „creşteri ale numărului spitalizărilor în unităţile de terapie intensivă”.

La această oră, cele mai multe cazuri de coronavirus se regăsesc în Spania, Franţa, Muntenegru, Ucraina, precum şi în câteva state din SUA.

Fii la curent cu toate știrile din Moldova și din lume! Abonează-te la canalul nostru din Telegram >>>
Privește Video și ascultă Radio Sputnik Moldova

9
Tagurile:
loterie, COVID-19, OMS
Tematic
Covid-19: OMS așteaptă creşterea numărului de morţi în octombrie și noiembrie în Europa


Загрузка...