Donald Trump

Donald Trump amenință cu taxe mari la petrol: ”Avem propriul nostru petrol”

258
Președintele american Donald Trump amenință cu impunerea de taxe pentru petrolul din străinătate motivându-și decizia prin faptul că ”suntem independenți acum. Avem propriul nostru petrol”.

CHIȘINĂU, 6 apr - Sputnik. Președintele SUA, Donald Trump, a promis că va introduce taxe petroliere „substanțiale” dacă prețurile vor rămâne la nivelul lor actual.

"Dacă ei (Rusia și Arabia Saudită - ed.) nu sunt de acord, voi introduce taxe, taxe substanțiale. Pentru că suntem independenți acum. Avem propriul nostru petrol", a declarat pentru jurnaliști șeful de la Casa Albă.

În același timp, Trump a spus că Statele Unite „nu vor să cumpere petrol străin”.

Șeful Casei Albe a susținut anterior că președintele rus Vladimir Putin și prinţul moştenitor al Coroanei Mohammed bin Salmanbin Salman ar putea fi de acord să reducă producția de petrol cu ​​zece sau chiar 15 milioane de barili pe zi. În același timp, SUA, după cum a subliniat liderul american, nu intenționează să reducă producția de petrol.

Oficial, nu a fost anunțat niciun fel de acorduri. Joi, Arabia Saudită a solicitat o reuniune urgentă a țărilor participante la acordul OPEC+ și a altor state „cu scopul de a ajunge la un acord echitabil și de a restabili echilibrul pe piețele petroliere”.

Situația pieței petrolului

La data de 6 martie, țările din cadrul OPEC+ nu au putut ajunge la un acord nici să modifice parametrii tranzacțiilor pentru a reduce producția de petrol, nici să o extindă. Drept urmare, de la 1 aprilie, restricțiile privind producția de petrol din țările participante la alianța anterioară au fost anulate. Aceasta a provocat o prăbușire a pieței petrolului, care s-a suprapus cu o scădere bruscă a cererii globale din cauza pandemiei coronavirusului.

Sediul OPEC din Viena
© Sputnik / Алексей Витвицкий
Președintele rus, Vladimir Putin, consideră că motivele scăderii prețurilor petrolului a fost atât situația privind coronavirusul, cât și retragerea Arabiei Saudite din acordul OPEC+, creșterea producției sale, anunțul disponibilității sale de a oferi reduceri la petrol.

În același timp, Vladimir Putin și ministrul rus a Energiei, Alexandr Novak, au declarat că piața petrolului necesită acțiuni comune, iar companiile petroliere ruse sunt gata de asta, însă doar împreună cu țările OPEC+ și cu astfel de mari producători de petrol ca Statele Unite. Împreună, țările ar putea reduce producția de petrol cu ​​zece milioane de barili pe zi de la nivelul premergător crizei din primul trimestru, a declarat șeful statului rus.

258
Tagurile:
taxe, amenință, petrol, Trump
Tematic
”Suferință cumplită”: Industria de șisturi, în cădere liberă
Convorbire telefonică între Putin și Trump: Ce au discutat cei doi șefi de stat
Sean Connery

A murit legendarul actor Sean Connery, primul interpret al lui James Bond

122
(reînnoit 16:05 31.10.2020)
Legendarul actor Sean Connery a murit astăzi la vârsta de 90 de ani. A jucat în mai bine de 70 de filme, dar rolul său de agent MI6, i-a adus marea popularitate.

BUCUREȘTI, 31 oct - Sputnik. Actorul britanic Sean Connery a murit sâmbătă la vârsta de 90 de ani, relatează Independent.

"Legendarul actor Sean Connery, care a jucat rolul lui James Bond, a murit la vârsta de 90 de ani", scrie publicația.

Sean Connery s-a născut pe 25 august 1930 la Edinburgh, Scoția. Și-a început cariera de actorie în anii 1950, după ce a servit în Marina Regală a Marii Britanii. De asemenea, a jucat fotbal și a făcut culturism.

A jucat în mai bine de 70 de filme, dar rolul său ca agent MI6, un personaj din romanele James Bond ale lui Ian Fleming, i-a adus popularitatea. Connery a jucat în șase părți ale celebrului film despre Bond.

În același timp, alte roluri i-au adus premii profesionale. În 1988, Connery a câștigat premiul Oscar și un Glob de Aur pentru rolul său secundar în drama The Untouchables. În total, actorul are la activ trei Globuri de Aur.

În același 1988, academicienii britanici de film (BAFTA) l-au distins pe scoțian pentru rolul principal din filmul „The Name of the Rose”. El a primit al doilea premiu de la ei doi ani mai târziu, pentru cel mai bun actor în rol secundar în Indiana Jones și Cruciada Trecută, iar al treilea - în 1998 - pentru contribuția sa în cinematografie.

Fii la curent cu toate știrile din Moldova și din lume! Abonează-te la canalul nostru din Telegram >>>
Privește Video și ascultă Radio Sputnik Moldova

122
Tagurile:
James Bond, rol, a murit, actor


Загрузка...
Asteroid and the Earth

Data când un asteroid ar putea lovi Pământul

156
(reînnoit 22:21 30.10.2020)
Impactul acestui asteroid cu planeta noastră poate produce o explozie care ar fi „echivalentul a 1.200 de milioane de tone de TNT sau aproximativ 80.000 de bombe nucleare ca la Hiroshima”.

BUCUREŞTI, 30 oct – Sputnik, Doina Crainic. Se așteaptă ca o roca spațială masivă să treacă pe lângă Pământ în viitorul nu foarte îndepărtat. De asemenea, oamenii de știință avertizează că există o probabilitate, deşi mică, de a se ciocni cu planeta noastră, relatează The Sun.

Asteroidul denumit Apophis, poartă numele vechii zeități egiptene care simbolizează haosul și are aproximativ 370 metri în diametru, fiind puţin mai mare decât înălțimea clădirii zgârie-nori Bank of America din New York; explozia pe care ar produce-o la impact ar putea fi „echivalentul a 1.200 de milioane de tone de TNT sau aproximativ 80.000 de bombe nucleare de la Hiroshima”.

Potrivit ziarului, în timp ce astronomii crezuseră anterior că asteroidul va ocoli Pământul, ulterior ei au descoperit că „se îndepărtează de traiectoria sa și îşi accelerează viteza”.

„Asteroidul se îndepărtează de orbita pur gravitațională cu aproximativ 170 de metri pe an, ceea ce este suficient pentru a face posibil scenariul impactului în 2068”, a spus astronomul Dr. Dave Tholen, potrivit Sputnik News.

După ce se spune că a fost trecută „în jurnalele lor” data de 12 aprilie 2068 drept „zi de coliziune”, astronomii de la Universitatea din Hawaii au spus că traiectoria asteroidului este afectată de așa-numitul efect Yarkovsky care „apare pe măsură ce asteroidul absoarbe și apoi radiază căldura de la Soare”, ceea ce înseamnă că partea laterală a asteroidului care „radiază mai multă căldură” determină devierea acestuia de la cursul său stabilit de forța gravitațională”.

„Este o forță atât de mică, încât nu este vizibilă în cazul obiectelor mai mari, dar, cu cât obiectul este mai mic, cu atât este mai ușor de detectat efectul”, a precizat dr. Tholen, unul dintre cercetătorii care au descoperit Apophis.

Ziarul subliniază că, în timp ce „ultimele calcule” sugerează că șansele ca asteroidul să se ciocnească cu planeta noastră și să provoace „un dezastru global” sunt de aproximativ una din 150.000, dr. Tholen consideră că „șansele reale ale unui impact în 2068” sunt mai aproape de una la 530.000.

Fii la curent cu toate știrile din Moldova și din lume! Abonează-te la canalul nostru din Telegram >>>
Privește Video și ascultă Radio Sputnik Moldova

156
Tagurile:
Impact, explozia, Pământ, asteroid
Tematic
Cât de periculos este asteroidul 2009 PQ1 pentru Pământ: Iată ce spune un expert rus


Загрузка...
Zinaida Gribincea

Psiholog: Dependența de Internet este precum un drog

0
(reînnoit 18:14 31.10.2020)
Internetul are avantajele lui, dar există și unele dezavantaje ce pot afecta starea emoțională a oamenilor. Psihologii sunt de părerea că Internetul are același efect precum drogul, în cazul în care nu există capacitatea de control a comportamentului.
Dependența de Internet: Consecințe grave asupra sănătății

Internetul a devenit o sursă inepuizabilă de informații, un instrument indispensabil pentru muncă și afaceri, un mod de a dobândi cunoștințe, dar și de a petrece timpul liber sau de a comunica. Beneficiile și avantajele Internetului sunt extrem de multe, însă există și consecințe negative, una dintre care ar fi dependența de Internet.

Potrivit psihologului Zinaida Gribincea, aceasta este o problemă destul de serioasă cu care se confruntă umanitatea în prezent. Este exact la fel de periculoasă ca oricare alt tip de dependență, doar că acaparează pe deplin starea și comportamentul omului.

"Este o tulburare de control al impulsului. Oamenii stau conectați ore în șir fără a avea alte activități. Ei sunt într-o poziție de subordine și pierd autonomia în fața acestuia. Persoanele dependente nu-și pot stăpâni impulsul de a sta pe Internet, care le provoacă plăcere și relaxare. Internetul are același efect ca drogul în cazul în care nu avem capacitatea de a controla comportamentul", a explicat specialistul.

Mai mult, în prezent, în anumite clinici din lume, se folosesc tratamente ale dependentei de calculator precum: psihoterapia, administrarea de medicamente contra stărilor de anxietate și depresie.

Despre metodele și capacitatea de autocontrol a utilizării Internetului fie în scop de serviciu, fie în scopuri personale, aflați din interviul audio atașat.

Mai multe informații aflați din interviul audio atașat.

Fii la curent cu toate știrile din Moldova și din lume! Abonează-te la canalul nostru din Telegram >>>
Privește Video și ascultă Radio Sputnik Moldova

0
Tagurile:
psiholog, Internet


Загрузка...