Horst Seehofer

Ministrul german de Interne: Dacă nu se iau măsuri, ar putea fi ”milioane de morți”

361
(reînnoit 08:00 01.04.2020)
Ministrul de Interne al Germaniei, Horst Seehofer, a făcut o declarație controversată, afirmând într-un interviu pentru presa din țară că în lipsa unor măsuri ar putea fi ”milioane de morți” din cauza coronavirusului.

BRUXELLES, 1 apr- Sputnik, Daniela Porovăț. Ministrul de interne al Germaniei, Horst Seehofer, a lansat într-un interviu pentru Bild un avertisment sumbru: el a vorbit despre posibilitatea de a avea ”milioane de morți” dacă nu vor fi luate măsuri sau dacă acestea vor fi insuficiente în contextul pandemiei de coronavirus.

Spitalul ”Kommunarka”
© Sputnik / Press Service of the Moscow Department of Health

”Acesta este scenariul pesimist în cazul în care nu se iau măsuri sau acestea măsuri sunt insuficiente. Pe măsură ce câștigăm mai multă experiență, cu atât mai mult aceste scenarii rămân dar nu se vor materializa. Fără acțiune riscăm milioane de decese. Dar dacă facem ceva, putem evita acest scenariu”, a declarat Seehofer.

Ministrul german de Interne a declarat că scenariul este menționat într-un document al ministerului de resort: ”Le-am cerut subordonaților mei să se gândească liber și a precizat că este vorba despre scenarii despre care ”nu vrei să auzi”, dar cu care ai putea să ai de-a face”.

Seehofer a mai spus că Germania trebuie să facă față acum deficitului de măști și de ventilatoare. El a mai subliniat că și economia este așteptată acum să pregătească măsuri de sprijin pentru populație.

Întrebat dacă industria auto ar trebui să producă ventilatoare, Seehofer a răspuns: ”Nu putem lua locul companiilor, pentru că nu știm ce fel de utilaje, ce capacități, ce materie primă sunt necesare și există în lume. Ideea este că vom utiliza toată forța noastră economică pentru a rezolva această criză”.

El a mai spus că există o competiție foarte, foarte dură pentru achiziția de măști și ventilatoare.

361
Tagurile:
coronavirus, morți, milioane, ministrul de Interne, Germania
Тема:
Coronavirusul, știri de ultima oră (1284)
Tematic
Încă o persoană a decedat din cauza COVID-19 și 55 de cazuri noi de infecție
Alte trei localități intră în carantină, între care și două orașe

Spania: Distrugerea armelor confiscate de la organizații militante

16
(reînnoit 17:12 05.03.2021)
Prim-ministrul spaniol Pedro Sanchez a participat săptămâna aceasta la o ceremonie de distrugere simbolică a armelor confiscate de la grupări militante.

Evenimentul a avut loc la Colegio de Guardias Jovenes „Duque de Ahumada”, în Valdemoro, Madrid.

În actul simbolic au fost distruse aproximativ 1 377 de arme, confiscate în anii '80 și '90 de la grupări militante, majoritatea de la ETA.

Agenți ai Poliției Naționale, Guardia Civil, Erzaintza, Mossos și Policia Foral au putut fi văzuți descoperind o prelată albă mare pe care zăceau armele de foc.

"Importanța acestui act este că oricine predă armele acceptă înfrângerea", a declarat Sanchez în timpul discursului său.

În timpul ceremoniei, premierul a amintit de victimele terorismului spaniol, spunând că "nu putem recupera viețile pe care le-am pierdut. Dar este în puterea noastră să luptăm pentru ca aceste momente să nu fie date uitării".

Fii la curent cu toate știrile din Moldova și din lume! Abonează-te la canalul nostru din Telegram >>>
Privește Video și ascultă Radio Sputnik Moldova

16
Tagurile:
arme, distrugere, Spania
Tematic
Important pentru posesorii de arme: Reguli de care trebuie să ții cont


Загрузка...
Drapel ONU

Sancțiunile impuse de SUA încalcă drepturile omului experți ONU

36
(reînnoit 10:37 05.03.2021)
Sancțiunile unilaterale ale SUA, impuse în baza stării de urgență, încalcă o gamă largă de drepturi ale omului, consideră experții ONU.

CHIȘINĂU, 5 mar – Sputnik. Sancțiunile unilaterale, autorizate de SUA în baza stării de urgență, încalcă o gamă largă de drepturi ale omului în Rusia, China, Venezuela și alte state, consideră experții ONU în domeniul drepturilor omului.

Potrivit unei declarații a experților ONU, legislația internă îi permite președintelui SUA să declare stare de urgență, care autorizează impunerea de sancțiuni în condițiile unor amenințări pentru securitatea națională, dar și atunci când politica externă sau economia SUA se confruntă cu niște amenințări. În opinia experților, declararea stării de urgență nu poate servi drept pretext pentru aplicarea unor sancțiuni pe o perioadă nedeterminată.

“Sancțiunile impuse de SUA în baza declarării stării de urgență încalcă o gamă largă de drepturi ale omului în China, Cuba, Haiti, Iran, Nicaragua, Federația Rusă, Siria, Venezuela, Zimbabwe și alte state, inclusiv dreptul la libertatea de circulație, asociere, proceduri juridice firești, precum procese echitabile, prezumția de nevinovăție, drepturi economice și sociale și dreptul la viață”, este menționat în declarație.

În context, experții ONU vin cu un îndemn către SUA de a-și respecta deplin și scrupulos obligațiile asumate în cadrul Pactului Internațional cu privire la drepturile civile și politice, pentru a preveni orice efecte negative asupra drepturilor persoanelor vizate de sancțiuni.

Fii la curent cu toate știrile din Moldova și din lume! Abonează-te la canalul nostru din Telegram >>>
Privește Video și ascultă Radio Sputnik Moldova

36
Tagurile:
drepturile omului, sancțiuni, SUA, ONU
Tematic
Fotomodelul rus Natalia Vodianova, desemnată ambasador ONU pe domeniul sănătăţii sexuale


Загрузка...
Centrul COVID-19 Chișinău

Situația devine tot mai alarmantă: Din nou un număr mare de infectări

52
(reînnoit 19:03 05.03.2021)
După recordul înregistrat joi, Ministerul Sănătății anunță că și vineri avem un număr foarte mare de infectării. Mai exact, 1788 de persoane au fost diagnosticate cu COVID-19. Alți 22 de bolnavi au pierdut lupta cu maladia, inclusiv un medic.

CHIȘINĂU 5 mart - Sputnik. Vineri au fost anunțate alte 1 788 de cazuri confirmate de COVID-19. Printre noile cazuri sunt și 11 de import din Ucraina, Germania, Franța, Republica Elenă, România, Spania și Italia. Rezultatele vin după procesarea a 4 859 de teste primare.

Bilanțul cazurilor de COVID-19 în țara noastră a ajuns la 192 985. 

Totodată, 77 de cadre medicale au fost diagnosticate cu COVID-19. Este vorba despre 17 medici, 38 de asistenți medicali și 22 de infirmieri. 

Ministerul Sănătății anunță și decesul a 22 de pacienți. Printre bolnavii decedați se numără și Natalia Catrangiu, în vârstă de 42 ani, care activa în calitate de medic nefrolog la un spital privat. Anterior, ea a activat la Spitalul Clinic „Sfânta Treime”.

Până în prezent, 93 de lucrători medicali au murit din cauza complicațiilor date de noul coronavirus. În total, 4 071 de bolnavi au fost răpuși de boală. 

Conform datelor Ministerului Sănătății, în prezent 322 de pacienți sunt în stare extrem de gravă, iar 65 sunt conectați la aparate de ventilare artificială. 

Totodată, alte 822 persoane s-au vindecat de noul virus. În total, 169 623 persoane au fost tratate de COVID-19.

Fii la curent cu toate știrile din Moldova și din lume! Abonează-te la canalul nostru din Telegram >>>
Privește Video și ascultă Radio Sputnik Moldova

52
Tagurile:
bolnavi, spitale, pandemie, COVID-19
Tematic
Ciocoi: Moldova are bani să procure un milion de vaccinuri anti-COVID-19


Загрузка...