Sophie Gregoire Trudeau și  Justin Trudeau

Nimeni nu este în siguranță: Soția premierului canadian, diagnosticată cu noul coronavirus

255
(reînnoit 11:44 13.03.2020)
Soția premierului canadian s-a simțit rău miercuri, iar probele prelevate au confirmat contaminarea cu coronavirus.

CHIȘINĂU, 13 mart – Sputnik. Proba la COVID-19 prelevată de la Sophie Gregoire Trudeau, soția premierului Canadei, s-a dovedit pozitivă, aceasta fiind diagnosticată oficial cu noul coronavirus. Boala decurge într-o formă ușoară.

În această situație, premierul canadian, Justin Trudeau, a decis să se autoizoleze, ca măsură de precauție. Totodată, purtătorul de cuvânt al premierului, Cameron Ahmad, precizează că Trudeau se simte bine și nu are simptome de boală, informează RIA Novosti.

Sophie Gregoire Trudeau are 44 de ani, iar simptomele îmbolnăvirii cu COVID-19 au apărut după ce aceasta a revenit în Canada din Marea Britanie, unde a participat la un eveniment organizat la Londra. Soții Trudeau sunt căsătoriți de 15 ani și au împreună trei copii.

În prezent, în Canada sunt 103 cazuri confirmate de coronavirus.

Încă două cazuri confirmate de coronavirus în Moldova>>>

Organizația Mondială a Sănătății a declarat pe 11 martie pandemie de COVID-19. În lume sunt înregistrate oficial peste 128 000 de persoane contaminate cu noul coronavirus, iar peste 4700 au decedat. Cea mai gravă situație se înregistrează în China, Italia, Iran, Coreea de Sud, Franța, Spania și Germania.

255
Tagurile:
Justin Trudeau, Canada, coronavirus
Тема:
Coronavirusul, știri de ultima oră (1244)
Tematic
Încă două cazuri confirmate de coronavirus în Moldova
Șase noi cazuri de coronavirus în Rusia
Joe Biden

Biden a anulat mai multe decrete semnate de Trump, inclusiv cu privire la OMS

27
(reînnoit 10:17 21.01.2021)
Joe Biden, care a devenit miercuri cel de al 46-lea președinte al SUA, a anulat chiar din prima zi mai multe dispoziții ale fostului președinte Donald Trump.

CHIȘINĂU, 21 ian – Sputnik. Printre decretele semnate de Joe Biden miercuri, 20 ianuarie se regăsește și cel cu privire revenire SUA în Acordul de la Paris privind schimbările climatice, informrază RIA Novosti.

De asemenea, el a dispus revenirea țării în Organizația Mondială a sănătății. Procesul de ieșire a Americii din OMS a fost lansat în iulie trecut de Trump, care a învinuit organizația de mușamalizare a adevăratei amplori a epidemiei de coronavirus, în interesul Chinei, și refuzul de a se reforma.

Biden a întors de asemenea SUA în Acordul de la Paris cu privire la climă. Documentul presupune reducerea emisiilor de dioxid de carbon în atmosferă.

Noul președinte a oprit totodată construcția zidului la frontiera cu Mexicul și a anulat regimul stării de urgență în teritoriile din preajma frontierei.

Administrația lui Trump a înăsprit anterior regimul de acces în țară al imigranților, de asemenea, a ridicat un zid pe o bună parte a frontierei cu Mexicul pentru a împiedica pătrunderea ilegală pe teritoriul SUA. Trump a promis să construiască în jur de 720-800 de kilometri de gard, până la 5 ianuarie erau ridicați deja 727 de kilometri. De menționat că Biden a dat de înțeles anterior că nu va dărâma ceea ce a fost construit deja.

În afară de aceasta, Biden a semnat decretul cu privire la anularea restricțiilor de intrare în Statele Unite pentru cetățenii unui șir de țări din Orientul Mijlociu. În 2017, Trump a interzis accesul cetățenilor din Iran, Libia, Yemen, Somalia, Sudan și Irak. După ce câteva instanțe locale de judecată au recunoscut decretul drept ilegal, acesta fost redactat: din listă au fost omise Irakul și Sudanul, dar a fost adăugat Ciad și RPDC. În lista neagră au ajuns de asemenea funcționari venezueleni.

Printr-un alt decret semnat de noul șef al statului este rechemată permisiunea cu privire la construcția conductei Keystone XL la frontiera dintre Canada și SUA, care era susținută de administrația lui Trump.

Fii la curent cu toate știrile din Moldova și din lume! Abonează-te la canalul nostru din Telegram >>>
Privește Video și ascultă Radio Sputnik Moldova

27
Tagurile:
Trump, decretele, anulare, Joe Biden
Tematic
Donald Trump, discursul de rămas bun: „Mă voi întoarce într-o anumită formă”


Загрузка...
Imagine din arhivă

Când vor fi abolite restricţiile în Marea Britanie

26
(reînnoit 08:55 21.01.2021)
Ministrul de Interne al Marii Britanii, Priti Patel, a declarat că nu este momentul să se „speculeze” cu privire la când se va sfârşi lockdown-ul. Guvernul trebuie mai întâi să-și atingă obiectivul vaccinării persoanelor cu risc ridicat.

BUCUREŞTI, 21 ian – Sputnik. Priti Patel a declarat că autoritățile se vor axa pe protejarea NHS (Sistemul Naţional de Sănătate) pentru a nu fi copleșit de pacienții cu Covid-19, iar relaxarea restricțiilor va depinde în totalitate de cât de bine va decurge campania de imunizare.

„Este mult prea devreme chiar şi pentru a specula despre momentul când vor fi relaxate măsurile de blocare și vor dispărea restricțiile. Suntem încă într-o situație periculoasă. Având în vedere numărul persoanelor care mor în continuare cu coronavirus, numărul în creştere a internărilor în spitale, nu este momentul să vorbim despre relaxarea măsurilor și nu vom face asta”, a declarat Patel pentru Sky News.

Guvernul a stabilit un obiectiv de vaccinare a 15 milioane de persoane din grupurile cu risc ridicat până la jumătatea lunii februarie.

Sâmbătă, ministrul de Externe Dominic Raab și-a exprimat speranța că lockdown-ul ar putea fi relaxat până în martie.

Când a fost întrebată cu privire la declaraţiile lui Raab, Patel a fost mai puțin optimistă. „Suntem într-un stadiu crucial. Campania de vaccinare este în desfăşurare, dar avem un drum lung de parcurs cu vaccinarea. Nu putem vorbi despre reducerea restricțiilor și a măsurilor până când nu suntem absolut siguri că am vaccinat grupurile prioritare”, a declarat ministrul britanic de Interne, potrivit RT. 

Creșterea numărului de infecții a forțat autoritățile să impună un al treilea lockdown în Marea Britanie la scurt timp după sărbătorile de Anul Nou şi ulterior să plaseze toate serviciile din Londra în regim de urgență. Șeful NHS, Simon Stevens, a declarat duminică pentru BBC că un nou pacient Covid-19 este internat la spital la fiecare 30 de secunde.

Oficialii din domeniul sănătății au raportat marți 33.355 de cazuri noi de infectare cu coronavirus în Marea Britanie și 1.610 decese, aducând numărul total de decese de Covid-19 la 91.470.

Fii la curent cu toate știrile din Moldova și din lume! Abonează-te la canalul nostru din Telegram >>>
Privește Video și ascultă Radio Sputnik Moldova

26
Tagurile:
Marea Britanie, Restricții
Tematic
Bilete neautorizate spre Londra: Ce riscă operatorul


Загрузка...
Primăria Chișinăului

Concurs lansat de Primărie: Câștigătorul va primi 10 mii de lei

0
(reînnoit 10:38 21.01.2021)
Primăria vrea să renoveze două scuaruri din Capitală, iar cel care va propune cel mai bun proiect va fi premiat cu zece mii de lei. Autoritățile au lansat un concurs pentru elaborarea conceptelor de reabilitare.

CHIȘINĂU 21 ian - Sputnik. Primăria Capitalei vrea să reamenajeze scuarul de pe bulevardul Ștefan cel Mare și Sfânt, sin fața clădirii Kentford Business Center, și scuarul „Nicolae V. Gogol", din preajma Palatului Republicii. În acest context, autoritățile au lansat un concurs la care doritorii pot participa și pot veni cu idei și proiecte pentru renovarea celor două scuaruri. 

Cei care vor să participe la concurs și să elaboreze un proiect, vor trebui să țină cont de documentația de urbanism a orașului, normele în vigoare, precum și Ghidul de design al străzilor municipiului Chișinău. Participanții pot depune proiectele până în data de 4 februarie, atunci când va avea loc și prezentarea conceptelor. 

Autorii celor mai bune proiecte vor fi menționați cu premii bănești. Astfel, pentru locul I premiul este de 10 mii de lei, locul II - 7 mii de lei și locul III - 3 mii de lei. 

Premianții concursului urmează a fi desemnați și anunțați în data de 5 februarie 2021.

Detalii despre condițiile concursului le puteți găsi în dispozițiile nr.8 și nr.9.

Fii la curent cu toate știrile din Moldova și din lume! Abonează-te la canalul nostru din Telegram >>>
Privește Video și ascultă Radio Sputnik Moldova

0
Tagurile:
renovare, scuar, Primăria Chișinău, concurs


Загрузка...