Patrula Poliției militare ruse în Idlib

Siria și Turcia respectă regimul de încetare a focului în Idlib

52
(reînnoit 13:00 06.03.2020)
Ca urmare a negocierilor dintre Putin și Erdogan, regimul de încetare a focului din regiunea Idlib, care a intrat în vigoare începând cu 6 martie, este respectat în totalitate.

CHIȘINĂU, 6 mart - Sputnik. Situația din orașul sirian Sarakib este calmă, părțile respectând regimul de încetare a focului, care a intrat în vigoare încă de la miezul nopții, informează RIA Novosti.

"Noaptea nu au avut loc lupte. Armata siriană respectă pe deplin încetarea focului", anunță RIA Novisti cu referire la o sursă militară.

Cu o oră înainte de intrarea în vigoare a acordului ruso-turc, teroriștii au organizat un bombardament intens. Militarii au atacat atât autostrada M5 (Damasc - Alep), cât și drumul de ocolire. Ca urmare, cel puțin cinci mașini au fost distruse.

Joi, în timp ce negocierile continuau la Moscova, teroriștii au avut o tentativă de atac masiv în zona Sarakib. Lovitura principală a căzut asupra așezării Dadih, situată în apropiere de M5. Au încercat să blocheze o autostradă de importanță strategică și să înainteze spre oraș. Forțele guvernamentale siriene, cu sprijinul artilerie grele, au respins toate atacurile și au forțat militanții să se retragă adânc în teritoriile pe care le-au ocupat.

Acorduri între Rusia și Turcia

Ieri, la Moscova, Vladimir Putin și Recep Tayyip Erdogan au purtat discuții privind Siria. În urma unei discuții de șase ore, liderii au semnat un acord care include următoarele elemente:

  1. Încetarea tuturor ostilităților de-a lungul liniei de contact începând cu miezul nopții din 6 martie.
  2. Rusia și Turcia creează un coridor de securitate pe o lungime de șase kilometri la nord și la sud de autostrada M4 din Siria.
  3. Din 15 martie, Rusia și Turcia depărtează patrularea comună de-a lungul autostrăzii M4.

Moscova și Ankara au subliniat că sunt hotărâte să combată toate formele de manifestare a terorismului, care nu pot fi justificate sub niciun pretext. Părțile au convenit că nu poate exista o soluție militară a conflictului din Siria și își reafirmă angajamentul să respecte suveranitatea Siriei.

52
Tagurile:
încetarea focului, Turcia, Siria, Erdogan, Putin, Idlib
Tematic
Putin și Merkel au discutat despre tensionarea situației în Idlib - detalii
Clinica Charite în Berlin

Unde e sticla din care a băut Navalnîi? Răspunsul Berlinului

122
(reînnoit 22:15 18.09.2020)
Reprezentantul guvernului de la Berlin a refuzat să spună dacă sticla din care a băut Navalnîi într-un hotel din Tomsk se află în Germania.

BUCUREȘTI, 18 sep – Sputnik. Purtătorul de cuvânt al guvernului Germaniei, Steffen Seibert, a refuzat să spună unde se află sticla din hotelul din Tomsk, unde a locuit Aleksei Navalnîi, sugerând să fie adresată această întrebare colegilor activistului rus.

Alexei Navalnîi
© Sputnik / Михаил Воскресенский

Joi, pe contul oficial al lui Navalnîi din Instagram a fost publicată o declarație în care se afirmă că “Noviciok”, cu care ar fi fost otrăvit acesta, a fost descoperit în sticlele din camera din Xander Hotel din Tomsk. De asemenea, se anunță că după ce colaboratorii Fundației pentru Combaterea Corupției (FBK, organizația lui Navalnîi, n.r.) au aflat despre internarea lui Navalnîi, au chemat un avocat, au intrat în cameră, au strâns și au împachetat totul, inclusiv sticlele cu apă.

“Guvernul federal a luat act de înregistrarea video pe care echipa lui Navalnîi le-a publicat. În legătură cu acest video, adresați-vă echipei lui Navalnîi. Tot ce am vrut să spunem am exprimat în comunicatele de presă, în declarații, inclusiv ale cancelarului. Nu mai avem ce adăuga”, a declarat Seibert în cadrul unui briefing organizat vineri. 

Fiind întrebat dacă autoritățile Germaniei vor transmite Rusiei sticla în calitate de „potențială probă”, Seibert a declarat că “la ceea ce au declarat toxicologii din Germania, precum și cei din Franța și Suedia despre natura și originea toxinului nu mai are ce adăuga”.

Fii la curent cu toate știrile din Moldova și din lume! Abonează-te la canalul nostru din Telegram >>>
Privește Video și ascultă Radio Sputnik Moldova

122
Tagurile:
Aleksei Navalnîi, sticlă, Berlin
Tematic
Reacția Moscovei la ideea UE de a numi sancțiunile “Navalnîi”


Загрузка...
Loterie

OMS, avertisment sumbru: Compară COVID-19 cu loteria

22
(reînnoit 22:01 18.09.2020)
Organizația Mondială a Sănătății spune că şansele de a câștiga la loterie sunt mai mari decât cele de a scăpa de infecţia COVID-19.

BUCUREȘTI, 18 sept - Sputnik. Potrivit OMS, şansele de a scăpa de infecţia COVID-19 sunt foarte mici, motiv pentru care organizația insistă pe respectarea măsurilor de protecţie. Avertismentul are loc în contextul în care numărul spitalizărilor la nivel mondial a crescut foarte mult.

Dr. Mike Ryan, director executiv al Programului OMS pentru Urgenţe Sanitare, a declarat că statistic este mai probabil să câştigi la loterie decât să scapi de infecţia Covid-19.

„Dacă nu găsim un vaccin şi nu continuăm să suprimăm acest virus şi presupunem că acest virus se răspândeşte la 60 sau 70% din populaţia lumii, şansele de a scăpa sunt de 1 la 200. Din această perspectivă, gândiţi-vă la şansele dumneavoastră de a câştiga la loterie”, a declarat Ryan.

Reprezentanții OMS au avertizat de altfel că la nivel mondial se înregistrează „creşteri ale numărului spitalizărilor în unităţile de terapie intensivă”.

La această oră, cele mai multe cazuri de coronavirus se regăsesc în Spania, Franţa, Muntenegru, Ucraina, precum şi în câteva state din SUA.

Fii la curent cu toate știrile din Moldova și din lume! Abonează-te la canalul nostru din Telegram >>>
Privește Video și ascultă Radio Sputnik Moldova

22
Tagurile:
loterie, COVID-19, OMS
Tematic
Covid-19: OMS așteaptă creşterea numărului de morţi în octombrie și noiembrie în Europa


Загрузка...