Sediul Pentagonului, Washington

Pentagonul este îngrijorat de avansarea Rusiei și Chinei

153
(reînnoit 08:41 13.01.2020)
Unul din oficialii de Pentagon, generalul John E. Hyten, și-a exprimat îngrijorarea față de ritmurile de dezvoltare ale Rusie își Chinei.

CHIȘINĂU, 13 ian – Sputnik. Generalul Forțelor Aeriene ale SUA, adjunctul Comitetului Unificat al șefilor Statelor Majore, John E. Hyten, a declarat că există pericolul ca forțelor armate americane să rămână în urmă față de Rusia și China.

”Trebuie urmărim viteza cu care se dezvoltă Rusia și China, care se mișcă cu o vitează incredibilă. Iată de ce trebuie să fim siguri că evoluăm cel puțin în același ritm cu potențialii adversari”, a declarat Hyten într-un interviu publicat pe site-ul Pentagonului.

Potrivit generalului, armata americană este „avansată în majoritatea parametrilor”, însă acest lucru nu va fi relevant dacă inamicul „se mișcă mai repede”.

Candidatura lui Hyten la funсția de adjunct Comitetului Unificat al șefilor Statelor Majore a fost aprobată de senat în august.Anterior,acesta a condus comandamentul strategic,  care include forțele nucleare,  apărarea antirachetă și forțele spațiale.

153
Tagurile:
Pentagon, China, Rusia
Tematic
Putin, la exercițiile Marinei Ruse în Marea Neagră cu rachete hipersonice Kinjal - Video


Загрузка...