Lansare de rachetă - Coreea de Nord

Coreea de Nord s-a ţinut de cuvânt: A efectuat un „test crucial”

186
(reînnoit 07:50 15.12.2019)
Militarii de la Phenian au efectuat un test de la baza de lansare a sateliţilor, cu doar câteva zile înainte de termenul limită stabilit de Coreea de Nord pentru relansarea discuțiilor privind denuclearizare cu SUA.

CHIŞINĂU, 14 dec - Sputnik. Un „test crucial” a fost efectuat vineri de pe Sohae, baza de lansare a rachetelor purtătoare de sateliţi, situat în partea de vest a Coreei de Nord, a informat sâmbătă agenția de știri KCNA.

Potrivit informaţiilor difuzate, testul a fost un succes, iar rezultatul acestuia va fi utilizat pentru „consolidarea în continuare ... a unei descurajări nucleare sigure”.

Aceasta este a doua activitate desfășurată la Sohae în doar o săptămână - precedentul test a avut loc sâmbăta trecută. Ministrul sud-coreean al Apărării, Jeong Kyeong-doo, a declarat că este vorba de un test al unui motor de rachetă.

Noutăţile de la Sohae au declanșat totodată zvonuri despre o renaștere a activității de lansare la baza pe care Phenianul a dezasamblat-o parțial în 2018, pe fondul progreselor în discuțiile cu SUA privind denuclearizarea.

În urmă cu două zile, grupul american de monitorizare „38 North” a prezentat imagini de pe un satelit comercial care arăta aparent baza Sohae și sugerează că pregătirile pentru lansarea unei rachete erau în curs.

​Cel mai recent test vine la o jumătate de lună până la termenul limită pe care Kim Jong-un l-a stabilit pentru un acord nuclear cu SUA. Phenianul a amenințat că va lua o „nouă cale”, nespecificată, dacă Washingtonul nu reușește să-și tempereze poziția cu privire la denuclearizare.

Cu toate acestea, nu există niciun indiciu că discuțiile vor fi reluate în curând - în schimb, părți au început să vină cu amenințări voalate și atacuri verbale.

La începutul acestei luni, Phenianul a promis că va oferi un „cadou de Crăciun” pentru SUA, la care Donald Trump a răspuns prin a-l numi din nou pe liderul nord-coreean „Omul rachetă - Rocket Man”. Cu toate acestea, replicile reciproce nu au atins nivelul amenințărilor cu „foc și furie” pe care le-am urmărit în 2017.

186
Tagurile:
rachetă, test, Coreea de Nord
Tematic
Lansator de rachete multiplu, de mari dimensiuni: Imagini publicate de Coreea de Nord


Загрузка...