Drapelele republicilor URSS. Fotografie de arhivă

Cum ar fi fost URSS acum o privire din China

230
(reînnoit 09:29 29.11.2019)
Potrivit unei publicații chinezești, dacă Uniunea Sovietică ar exista astăzi, este foarte probabil că SUA ar fi mai rezervate și nu si-ar permite provocările la care recurg astăzi.

CHIȘINĂU, 29 nov – Sputnik. Dacă ar fi continuat să existe, Uniunea Sovietică ar fi fost o putere mondială care nu ar fi cedat Statelor Unite. Aceasta este concluzia publicației „Fenghuang wang” din China.

Autorul articolului face comparație între Rusia și Uniunea Sovietică luând ca reper patru aspecte: teritoriul, populația, potențialul economic și militar, încercând astfel să răspundă la întrebarea cum ar fi astăzi URSS – acest „gigant unic” – dacă ar fi reușit, totuși, să evite destrămarea, transmite InoSMI citând publicația „Fenghuang wang”.

În articol se menționează totodată că Uniunea Sovietică era cea de a doua putere economică din lume, iar industria militară constituia circa 80% din producția industrială. Datorită potențialului militar, țara ar fi putut să facă presiuni asupra SUA, în caz de necesitate.

Publicația subliniază că, în privința mai multor indicatori, astăzi Rusia este inferioară URSS, însă, cu toate acestea, rămâne oricum cea de-a doua putere militară în lume. Dacă Uniunea Sovietică ar exista în zilele noastre, SUA, cel mai probabil, „ar fi mai rezervate și nu si-ar permite provocările la care recurg astăzi”, afirmă autorii articolului.

„Dacă Uniunea Sovietică ar exista ca odinioară, aceasta, fără doar și poate, ar fi fost o putere mondială, în pas cu Statele Unite. În afară de aceasta, ar exista totodată, ca și mai înainte, lupta pentru hegemonia mondială între America și URSS”, a concluzionat autorul articolului.

230
Tagurile:
SUA, China, opinie, URSS


Загрузка...