Suc - Imagine Simbol

Dezvăluire șocantă: Sucurile de fructe sută la sută naturale cresc riscul de cancer

337
(reînnoit 22:45 18.08.2019)
Sucurile de fructe și băuturile carbogazoase, chiar dacă sunt consumate în cantități mici, pot duce la apariția cancerului, dezvăluie medicii francezi într-un studiu.

CHIȘINĂU, 19 aug – Sputnik. Medicii din echipa NutriNet-Santé au realizat un studiu care a arătat legătura dintre consumul de sucuri de fructe 100% naturale și băuturile carbogazoase și riscul crescut de cancer.

Rezultatele au fost publicate pe site-ul British Medical Journal

În cercetare au fost implicaţi un număr mare de voluntari adulți (peste o sută de mii de cetățeni francezi, a căror vârstă medie era de 42 de ani). Ei au fost chestionaţi cu privire la vârstă, sex, educație, incidența cancerului în rândul membrilor familiei, activitatea fizică și obiceiurile nesănătoase, în special fumatul, potrivit Sputnik France.

Medicii au descoperit o legătură între consumul de băuturi dulci, inclusiv sucurile 100% naturale de fructe, și riscul dezvoltării cancerului, în special a cancerului de sân. De asemenea, ai au subliniat că poate fi vorba chiar de o cantitate mică a acestor sucuri.

„O creştere cu 100 de mililitri a consumului zilnic mediu de băuturi dulci a fost asociată cu o creştere cu aproximativ 18% a riscului dezvoltării cancerului”, se precizează în studiu. Mai mult, „potrivit subanalizelor, consumul de sucuri 100% naturale și de băuturi cu zahăr (…) a fost asociat cu un risc mai mare de dezvoltare a cancerului în general”.

Medicii spun că băuturile îndulcite, consumate pe scară largă în țările occidentale, pot constitui un factor de risc semnificativ pentru dezvoltarea cancerului.

Anterior, experții americani au precizat că sucurile de fructe prezintă un pericol mai mic decât în cazul băuturilor cu zahăr. Potrivit acestora, cantitatea maximă zilnică de suc pentru un adult este 240 de mililitri.

Prin urmare, în ciuda faptului că în general sucurile de fructe 100% naturale sunt considerate sănătoase și a unor studii care sugerează riscuri mai mici pentru sănătate în comparație cu băuturile îndulcite cu zahăr, totuşi, sucurile de fructe 100% naturale conțin, în general, un nivel ridicat de zahăr simplu (10,3 g/100 ml în acest studiu), iar indicele glicemic al acestora este mai mare decât cel al fructelor întregi.

Mai mult, fibrele fructelor întregi încetinesc absorbţia zahărului, iar sucul din fructele proaspăt stoarse nu mai conţine multe fibre.

„Un pahar de suc de fructe, fie el cumpărat de la magazin sau din fructe proaspăt stoarse, conține echivalentul a 8 lingurițe de zahăr la 330ml lichid! Când zahărul este combinat în formă să naturală (în fructul întreg), creează mult mai puține probleme întrucât fibrele conținute de fruct au tendința de a încetini absorbția zahărului și de a preveni supraconsumul de fructe (ceea ce nu se poate spune despre suc)”, scrie site-ul mămica.ro

Potrivit specialiştilor, fructoza din fructe este la fel de nocivă ca și zahărul, întrucât crește nivelul insulinei și al trigliceridelor, conducând la creșterea tensiunii arteriale, a colesterolului şi riscului dezvoltării diabetului de tipul 2.

337
Tagurile:
cancer, risc, suc, dezvaluiri, Lume
Tematic
Cifre alarmante! Peste 10 mii de moldoveni, diagnosticați cu cancer într-un singur an
Cum sunt salvați în Moldova copiii bolnavi de cancer
Alertă în toată Europa: Produs periculos, care poate cauza cancer
Sean Connery

A murit legendarul actor Sean Connery, primul interpret al lui James Bond

110
(reînnoit 16:05 31.10.2020)
Legendarul actor Sean Connery a murit astăzi la vârsta de 90 de ani. A jucat în mai bine de 70 de filme, dar rolul său de agent MI6, i-a adus marea popularitate.

BUCUREȘTI, 31 oct - Sputnik. Actorul britanic Sean Connery a murit sâmbătă la vârsta de 90 de ani, relatează Independent.

"Legendarul actor Sean Connery, care a jucat rolul lui James Bond, a murit la vârsta de 90 de ani", scrie publicația.

Sean Connery s-a născut pe 25 august 1930 la Edinburgh, Scoția. Și-a început cariera de actorie în anii 1950, după ce a servit în Marina Regală a Marii Britanii. De asemenea, a jucat fotbal și a făcut culturism.

A jucat în mai bine de 70 de filme, dar rolul său ca agent MI6, un personaj din romanele James Bond ale lui Ian Fleming, i-a adus popularitatea. Connery a jucat în șase părți ale celebrului film despre Bond.

În același timp, alte roluri i-au adus premii profesionale. În 1988, Connery a câștigat premiul Oscar și un Glob de Aur pentru rolul său secundar în drama The Untouchables. În total, actorul are la activ trei Globuri de Aur.

În același 1988, academicienii britanici de film (BAFTA) l-au distins pe scoțian pentru rolul principal din filmul „The Name of the Rose”. El a primit al doilea premiu de la ei doi ani mai târziu, pentru cel mai bun actor în rol secundar în Indiana Jones și Cruciada Trecută, iar al treilea - în 1998 - pentru contribuția sa în cinematografie.

Fii la curent cu toate știrile din Moldova și din lume! Abonează-te la canalul nostru din Telegram >>>
Privește Video și ascultă Radio Sputnik Moldova

110
Tagurile:
James Bond, rol, a murit, actor


Загрузка...
Asteroid and the Earth

Data când un asteroid ar putea lovi Pământul

154
(reînnoit 22:21 30.10.2020)
Impactul acestui asteroid cu planeta noastră poate produce o explozie care ar fi „echivalentul a 1.200 de milioane de tone de TNT sau aproximativ 80.000 de bombe nucleare ca la Hiroshima”.

BUCUREŞTI, 30 oct – Sputnik, Doina Crainic. Se așteaptă ca o roca spațială masivă să treacă pe lângă Pământ în viitorul nu foarte îndepărtat. De asemenea, oamenii de știință avertizează că există o probabilitate, deşi mică, de a se ciocni cu planeta noastră, relatează The Sun.

Asteroidul denumit Apophis, poartă numele vechii zeități egiptene care simbolizează haosul și are aproximativ 370 metri în diametru, fiind puţin mai mare decât înălțimea clădirii zgârie-nori Bank of America din New York; explozia pe care ar produce-o la impact ar putea fi „echivalentul a 1.200 de milioane de tone de TNT sau aproximativ 80.000 de bombe nucleare de la Hiroshima”.

Potrivit ziarului, în timp ce astronomii crezuseră anterior că asteroidul va ocoli Pământul, ulterior ei au descoperit că „se îndepărtează de traiectoria sa și îşi accelerează viteza”.

„Asteroidul se îndepărtează de orbita pur gravitațională cu aproximativ 170 de metri pe an, ceea ce este suficient pentru a face posibil scenariul impactului în 2068”, a spus astronomul Dr. Dave Tholen, potrivit Sputnik News.

După ce se spune că a fost trecută „în jurnalele lor” data de 12 aprilie 2068 drept „zi de coliziune”, astronomii de la Universitatea din Hawaii au spus că traiectoria asteroidului este afectată de așa-numitul efect Yarkovsky care „apare pe măsură ce asteroidul absoarbe și apoi radiază căldura de la Soare”, ceea ce înseamnă că partea laterală a asteroidului care „radiază mai multă căldură” determină devierea acestuia de la cursul său stabilit de forța gravitațională”.

„Este o forță atât de mică, încât nu este vizibilă în cazul obiectelor mai mari, dar, cu cât obiectul este mai mic, cu atât este mai ușor de detectat efectul”, a precizat dr. Tholen, unul dintre cercetătorii care au descoperit Apophis.

Ziarul subliniază că, în timp ce „ultimele calcule” sugerează că șansele ca asteroidul să se ciocnească cu planeta noastră și să provoace „un dezastru global” sunt de aproximativ una din 150.000, dr. Tholen consideră că „șansele reale ale unui impact în 2068” sunt mai aproape de una la 530.000.

Fii la curent cu toate știrile din Moldova și din lume! Abonează-te la canalul nostru din Telegram >>>
Privește Video și ascultă Radio Sputnik Moldova

154
Tagurile:
Impact, explozia, Pământ, asteroid
Tematic
Cât de periculos este asteroidul 2009 PQ1 pentru Pământ: Iată ce spune un expert rus


Загрузка...
Interpretul Alex Cara (Alexandru Carabețchi), în subteran de la Vidacut

Video - Un interpret cântă într-o subterană pentru bătrânii de la un azil din Capitală

0
(reînnoit 17:31 31.10.2020)
La braț cu chitara, cântă într-o trecere subterană pentru o cauză nobilă. Este povestea unui tânăr din Capitală, care vrea să adune mai mulți bani ca să-i ajute pe bătrânii de la un azil.

Text de Alexandrina Chirtoacă

Ideea i-a venit spontan. Mai mulți oameni, când au aflat despre intențiile lui, s-au alăturat inițiativei.

Pe Alexandru Carabețchi l-am întâlnit în pasajul subteran de la Viaduct. Acesta interpreta melodiile cunoscute ale mai multor interpreți străini. Tânărul susține că la începutul pandemiei a avut suficient timp pentru a se odihni, iar acum a decis să facă ceva util pentru oameni.

„Decât să pierd două, trei ore pe zi, mai bine, cu talentul meu, să ies în stradă și să cânt, să fac niște bani și în același timp să ajut pe cel care are nevoie. Ideea mi-a venit mai devreme, dar am ieșit în stradă chiar de ziua mea și am cântat. Chiar din primele zile oamenii s-au arătat deschiși,” a spus interpretul Alexandru Carabețchi.

Prejudecățile chișinăuienilor: îi privesc pe interpreții stradali ca pe cerșetori

De trei luni, Alexandru reușește, aproape zilnic, să meargă în trecerea subterană și să adune în jur de 300 de lei. Tânărul spune că uneori este nevoit să lupte cu prejudecățile oamenilor, care îl privesc ca pe un cerșetor.

„Nu e prima dată când cânt în stradă. Am fost în Olanda și în România, unde am luat chitara și am cântat. Acolo oamenii sunt diferiți, nu se gândesc la cerșit și reacționează firesc atunci când văd pe cineva cum cântă în stradă. Cei de acolo, când aud melodii în stradă, încep să danseze, să zâmbească. E altceva, nu e ca în Moldova. Uneori, aici poți auzi și comentarii răutăcioase, dar acolo te simți liber. Dar, dacă sincer, nu văd o problemă că interpretez ceva în stradă. Fac ceea ce vreau și asta îmi place,” a menționat interpretul Alexandru Carabețchi.

Tânărul cu chitara are 24 de ani și este originar din satul Lărguța, raionul Cantemir. Totuși, pasiunea pentru muzică o are de mic. La doar cinci ani, Alexandru stătea în fața oglinzii, cânta și se visa pe scenele mari ale lumii. Ambiția l-a dus peste Prut, acolo unde a reușit să încheie un contract cu o casă de producție muzicală. Alex Cara este numele său scenic, iar în România a ajuns ca să-și poată valorifica talentul, lucru ce se face mai greu în Republica Moldova, spune tânărul. Până a ajunge la București, acolo unde și-a început adevărata carieră muzicală, Alexandru a mers la Arad, apoi la Cluj.

„Mergeam pe drum și un bărbat m-a văzut cu chitara și m-a rugat să cânt și am cântat ceva mai patriotic. Apoi mi-a zis să merg cu el până în club, unde s-a dovedit că el este proprietarul acelui local. El mi-a dat microfonul și mi-a zis să cânt cât vreau. Așa a ieșit că am cântat toată seara,” a spus interpretul Alexandru Carabețchi.

Un album: Versurile și melodiile îi aparțin

De curând, Alexandru a devenit pasionat de piesele în limba italiană, iar acum vrea să lanseze și un videoclip. Cea care îl inspiră este dragostea față de tot ce e frumos pe acest pământ. Tânărul spune că și-a luat o pauză pentru a se regăsi și iată că acum lucrează la primul său album pe care vrea să-l lanseze în august, anul viitor, de ziua sa de naștere.

„Ca să cunoști o persoană trebuie să-i asculți povestea, iar ca să cunoști un interpret trebuie să-i asculți piesele. Vreau ca acest album cu 13 piese să mă reprezinte pe mine ca interpret. Versurile și melodiile îmi aparțin, dar lucrez și cu o echipă în spate care mă ajută. Vor fi și trei colaborări cu artiști de peste Prut,” a menționat interpretul Alexandru Carabețchi.

La începutul lunii noiembrie, tânărul intenționează ca, din banii colectați în pasajul subteran, să cumpere mai multe produse alimentare și să le împartă bătrânilor de la un azil din Chișinău.

Fii la curent cu toate știrile din Moldova și din lume! Abonează-te la canalul nostru din Telegram >>>
Privește Video și ascultă Radio Sputnik Moldova

0
Tagurile:
Alexandru Carabetchi, Alexandru Carabețchi, Alex Cara, cântă, subterană, Interpret


Загрузка...