Turnul Eiffel

Declarație: Franța trebuie restabilească relațiile cu Rusia până o va face Donald Trump

102
(reînnoit 22:32 17.08.2019)
Franța trebuie să se grăbească să restabilească relațiile cu Rusia până o va face Donald Trump, consideră fostul ministrul francez al Afacerilor Externe,Hubert Védrine.

CHIȘINĂU, 17 aug - Sputnik. Fostul ministru al Afacerilor Extere al Franței (1997-2002), Hubert Védrine, a menționat importanța îmbunătățirii relațiilor cu Rusia, până o va face președintele SUA, Donald Trump.

“Eul ministru a adăugat că „scopul formulat în mai multe rânduri de Emmanuel Macron, constă în “legarea Rusie de Europa” și în acest fel să corecteze politica inconsecventă a Occidentului din ultimii ani, prin care a împins Rusia spre China”.

Védrine a menționat și importanța cooperării dintre Rusia și Franța în domeniile militar, nuclear, spațial, digital, ecologizării economiei și combaterii terorismului islamic.

“Trebuie se restabilim de la zero politica controlului asupra înarmărilor și a dezarmării echilibrate”, a declarat politicianul.

Védrine a apreciat pozitiv și ideea întrevederii lui Macron cu președintele Rusiei, Vladimir Putin. “E o încercare foarte utilă de a scoate Franța, și, posibil, Europa, dintr-un impas, dintr-o poziție a unui război inutil, care se poartă de mulți ani”, a declarat el.

Potrivit lui, data alCHIȘINĂU, 17 aug - Sputnik. Fostul ministru al Afacerilor Extere al Franței (1997-2002), Hubert Védrine, a menționat importanța îmbunătățirii relațiilor cu Reasă de Emmanuel Macron pentru un astfel de gest este oportună: îl va primi pe Vladimir Putin în ajunul summitului G7 la Biarritz.

Drapele - UE și SUA
© Sputnik / Алексей Витвицкий

Luni, 19 august, președintelui Rusiei va întreprinde o vizită de lucru în Franța, la invitația lui Macron. Întrevederea șefilor celor două state va avea loc la reședința de vară a președintelui francez, în Sudul Franței, la Fort Brégançon.

Din partea Rusiei, la negocieri vor participa Ministrul Afacerilor Externe al Rusiei, Serghei Lavrov, purtătorul de cuvânt al Kremlinului, Dmitryi Peskov, consilierul președintelui rus, Yuri Ușakov, ambasadorul rus la Paris, Alexei Meșkov. De asemenea, sunt planificate negocieri tete-a-tete între cei doi președinți.

Summitul G7 va avea loc la Biarritz, între 24-26 august. Rusia nu participă în acest format de reuiuni din anul 2014.

102
Tagurile:
declaratie, Trump, relatii, Rusia, Franta
Tematic
Șocant: CNA-ul din Franța s-a săturat de amestecul Statelor Unite ale Americii
În timp ce România se izolează, Franța își dezvoltă dialogul politic și economic cu Rusia


Загрузка...