Recep Tayyip Erdogan

Turcia: Recep Tayyip Erdogan amenință Statele Unite ale Americii - „Vom lua măsuri”

196
(reînnoit 15:48 28.07.2019)
Președintele Turciei, Recep Tayyip Erdogan, avertizează Washingtonul că va procura avioane militare, din altă parte în cazul în care țara va fi exclusă din programul F-35.

CHIȘINĂU, 28 iul – Sputnik. Turcia va lua măsuri în cazul refuzului SUA de a-i vinde noile avioane de luptă F-35, urmând să caute tehnică similară în altă parte, a declarat președintele turc Recep Tayyip Erdogan.

Anterior, SUA și-au anunțat decizia de a exclude Turcia din programul F-35, după ce Rusia a început procedura de transmitere către Ankara a sistemului antiaerian rusesc S-400. Participarea părții turce la programul american va fi suspendată în totalitate până la sfârșitul lunii martie 2020.

Șeful corporației ruse de stat Rosteh, Serghei Cemezov a declarat că "Rusia este gata să-i ofere Turciei avioanele multifuncționale Su-35, dacă Ankara își va exprima o astfel de dorință".

“Nu ne dați F-35? Să nu se supere dacă vom lua măsuri la acest subiect și vom căuta alternative în altă parte”, a declarat Erdogan la Ankara.

196
Tagurile:
Amenintare, Erdogan, SUA, Turcia
Tematic
Putin i-a făcut o propunere lui Erdogan în cadrul întrevederii la summitul G20
Trump are îngrijorări: Ce a discutat cu Erdogan la întrevederea de la Osaka
Erdogan anunță când se va încheia livrarea S-400 în Turcia, sisteme care ”vor întări NATO”


Загрузка...