Creier - Imagine Simbol

Savanții trag un semnal de alarmă - Cum modifică Internetul creierul uman

1201
(reînnoit 15:45 28.07.2019)
Un grup de neurologi a dezvăluit modificările care apar în unele zone ale creierului, la persoanele care folosesc foarte mult Internetul. Iată ce funcţii importante ale creierului sunt afectate.

CHIȘINĂU, 28 iul – Sputnik. O echipă internațională de neurologi de la Universitatea Western Sydney, Universitatea Harvard, Kings College (Londra), Universitatea Oxford și Universitatea din Manchester au descoperit că Internetul poate produce modificări substanţiale în zonele creierului unde au loc procesele cognitive, fiind afectate atenția şi capacitatea de concentrare, capacitatea de a memora și de a desfăşura interacțiuni sociale.

Rezultatele cercetărilor au fost publicate în revista World Psychiatry.

„Concluziile principale ale acestui studiu sunt că utilizarea excesivă a Internetului poate afecta într-adevăr multe funcții ale creierului. De exemplu, fluxul neîntrerupt de notificări pe Internet ne determină să avem în mod constant o atenție divizată, ceea ce ne poate afecta capacitatea de a ne concentra pe o singura sarcina”, a declarat neurologul Joseph Firth, conducător al studiului, citat de Sputnik France

Având în vedere că majoritatea știrilor sunt acum la doar un clic distanță, pe de altă parte, acest lucru poate schimba modul în care omenirea stochează și valorifică faptele și cunoștințele atât în plan social, cât și în creier, a spus specialistul.

Potrivit Medical Xpress, Organizația Mondială a Sănătății le recomanda părinţilor, într-un studiu din 2018, să nu îi expună pe copiii mici (cu vârste între doi și cinci ani) la ecrane mai mult decât o oră sau chiar mai puțin pe zi.

1201
Tagurile:
creier, internet, alarma, oameni de stiinta, Lume
Tematic
Alcoolul poate fi benefic pentru creier, o spun savanţii


Загрузка...