Droguri - Imagine Simbol

Incredibil: Droguri de un miliard de dolari pe nava deținută de banca americană „JPMorgan”

941
(reînnoit 17:59 09.09.2019)
O navă care îi aparține celei mai mari bănci americane, JPMorgan, a fost confiscată de procurori după ce la bordul ei a fost găsită cocaină de 1 miliard de dolari.

BRUXELLES, 13 iul - Sputnik, Daniela Porovăț. Procurorii federali din Philadelphia, SUA, au confiscat o navă de containere operată de Mediterranean Shipping, la câteva săptămâni după ce autorităţile vamale au descoperit la bordul navei 20 de tone de cocaină, în valoare de 1 miliard de dolari, scrie Business Insider.

Este una dintre cele mai mari capturi din istoria Americii, iar faptul că nava este deţinută de clienţi într-un portofoliu gestionat de JPMorgan Asset Management nu face decât să sporească scandalul.

„Captura unei nave de această dimensiune este complicată şi fără precedent – dar este potrivit în contextul în care circumstanţele sunt fără precedent. Am găsit aproape 20 de tone de cocaină ascunse pe această navă”, spune Procurorul american William McSwain.

Ca urmare a capturii, câţiva membri ai echipajului au fost arestaţi, iar investigaţia este în curs.

Nava a navigat sub steagul Liberiei şi înainte de a ajunge în Philadelphia a călătorit prin Bahamas şi prin mai multe ţări din America de Sud, potrivit sistemului de tracking.

941
Tagurile:
JPMorgan, nava, banca, dolari, miliard, droguri, SUA
Tematic
Îngrozitor: În Moldova și polițiștii sunt implicați în trafic de droguri
Nava sub pavilion moldovenesc ce transporta droguri: Explicațiile Agenției Navale
Te ia groaza! Câți consumatori de droguri sunt în Republica Moldova

De ce SUA vor fi nevoite dea explicații talibanilor în Afganistan?

43
(reînnoit 17:56 16.04.2021)
Populația Afganistanului este într-o stare de neliniște după ce președintele Biden a anunțat retragerea trupelor americane, fără a se ajunge însă la pace în țară - negocierile cu talibanii au ajuns în impas.

Populația Afganistanului este indignată de decizia lui Biden de a retrage din țara lor trupele americane. Președintele american a declarat că a venit timpul ca soldații "să se întoarcă acasă". Doar ei așa și nu au reușit, în timp de 20 de ani în care au încercat, să ajungă la o înțelegere cu talibanii și să instaureze pacea. Când trupele americane vor pleca definitiv din Afganistan? Și pentru ce SUA, potrivit Ministerului de Externe al Rusiei, vor fi nevoite să dea explicații militanților?

Fii la curent cu toate știrile din Moldova și din lume! Abonează-te la canalul nostru din Telegram >>>
Privește Video și ascultă Radio Sputnik Moldova

43
Tagurile:
Afganistan, retragere, SUA
Tematic
Fost consilier al șefului Pentagonului: SUA nu vor ajuta Ucraina într-un conflict cu Rusia
MAE: SUA sunt responsabile pentru ceea ce se întâmplă în relațiile cu Rusia


Загрузка...

Forțele israeliene lovesc ținte în Fâșia Gaza

29
Statul Palestinei: Forțele israeliene au lovit ținte din Fâșia Gaza după un atac cu rachete lângă Sderot.

Forțele israeliene au bombardat ținte în Fâșia Gaza joi, acestea venind ca răspuns la o rachetă lansată din zona, care a lovit anterior o țintă lângă Sderot, potrivit armatei israeliene.

Nu au fost raportați răniți ca urmare a grevelor care au fost efectuate cu avioane de luptă și elicoptere de atac. Armata israeliană a declarat pe Twitter că atacurile au vizat „un loc de fabricație a armelor Hamas, un tunel de contrabandă cu arme și un post militar”.

Fii la curent cu toate știrile din Moldova și din lume! Abonează-te la canalul nostru din Telegram >>>
Privește Video și ascultă Radio Sputnik Moldova

29
Tagurile:
rachetă, Forțe armate, Israel, gaza


Загрузка...
Maia Sandu

Sandu a expediat o solicitare către Federația Rusă privind extinderea aplicării taxei zero

0
(reînnoit 18:18 16.04.2021)
Președintele țării, Maia Sandu, a expediat o solicitare către Federația Rusă pentru a extinde aplicarea taxei zero pentru anumite produse agricole care merg spre piața rusească. Despre acesta, șeful statului a anunțat în timpul unei discuții online.

CHIȘINĂU, 16 apr – Sputnik. Președintele Maia Sandu a avut o discuție online cu reprezentanți ai asociațiilor din sectorul agroalimentar, în cadrul căreia i-a anunțat că a expediat cu câteva săptămâni în urmă o solicitare către Federația Rusă pentru a extinde aplicarea taxei zero pentru anumite produse agricole care merg spre piața rusească.

La fel, ea a precizat că este necesar de valorificat potențialul de export al produselor moldovenești, inclusiv pe piața UE. În context, Sandu a făcut și promisiuni în acest sens.

"Voi negocia cote mai mari de export pe piața Uniunii Europene pentru mai multe tipuri de produse, în special agroalimentare", a declarat Maia Sandu. 

În timpul discuțiilor, agricultorii din sectorul zootehnic și panificație au menționat importanța asigurării cu materie primă, iar una dintre soluțiile propuse a fost eliberarea grâului din rezerva de stat cu titlu de împrumut pentru a ajuta sectoarele date să depășească criza. Se întâmplă după ce seceta din 2020 a adus un prejudiciu enorm.

"Până vom avea un nou parlament responsabil, Guvernul trebuie să asigure un dialog eficient cu agricultorii și fermierii pentru a găsi soluții imediate de depășire a problemelor" , a spus Sandu. 

Un alt subiect abordat a fost solicitarea majorării fondului de subvenționare în agricultură. Șeful statului a precizat că sectorul agrar necesită subvenții mai mari și strategic alocate pentru a permite creșterea competitivității produselor noastre.

"S-a analizat subiectul irigării, extrem de important pentru reziliența la schimbările climatice. Am rugat asociațiile să se implice activ în procesul de elaborare a strategiei pentru irigare care se află la Parlament, întrucât această strategie trebuie să corespundă necesităților agricultorilor și sustenabilității sectorului", a precizat președintele. 

Șeful statului și-a exprimat sprijinul pentru fermieri în dezvoltarea durabilă a sectorului, în special prin aprofundarea discuțiilor cu partenerii de dezvoltare pentru a atrage investiții de calitate în agricultură.

De precizat că Rusia nu a prelungit perioada de valabilitate a taxei vamale zero pentru fructele, legumele, vinul și floarea-soarelui importate din Moldova în Federația Rusă, așa cum o făcea anterior. Taxa zero a fost valabilă până la 31 martie 2021. De la 1 aprilie, exportatorii moldoveni plătesc 0,015 euro pe kilogram de produse de export și o taxă de 20%.

În ianuarie și februarie 2021, conform statisticilor Serviciului Vamal al Republicii Moldova, exportul de mere în Rusia a scăzut la doar 28 de mii de tone față de 54 de mii în primele două luni ale anului 2020.

Fii la curent cu toate știrile din Moldova și din lume! Abonează-te la canalul nostru din Telegram >>>
Privește Video și ascultă Radio Sputnik Moldova

0
Tagurile:
agricultori, declarații, Maia Sandu
Tematic
Ce fac autoritățile pentru ca agricultorii să nu achite taxe la exporturi în Rusia


Загрузка...