Brexit

Unde ar putea fi tipărite pașapoartele post-Brexit din Marea Britanie

501
(reînnoit 09:07 10.07.2019)
Noile pașapoarte post-Brexit din Marea Britanie vor fi printate de o companie franco-olandeză care și-a externalizat de multe ori procesul de fabricație în Polonia.

BRUXELLES, 9 iul - Sputnik, Daniela Porovăț. Britanicii riscă să li se amintească de dependența lor economică de Europa de fiecare dată când călătoresc, de vreme ce Guvernul Marii Britanii a încredințat contractul pentru noile pașapoarte firmei franco-olandeze Gemalto, care a câștigat suma de 260 de milioane de lire sterline pentru a face documentele.

Londra și-a apărat decizia spunând că afacerea a fost eficientă ca preț și că va crea 70 de noi joburi în Marea Britanie, în Fareham și în Heywood, scrie RT în ediția electronică. 

Muncitorii britanici nu sunt mulțumiți de acește știri. Potrivit unui angajat al sindicatului Unite, Louisa Bull, un număr de 170 de joburi calificate vor fi pierdute în Marea Britanie din cauza deciziei.

Compania, care s-a specializat în securitate digitală și în printarea documentele de identitate pentru numeroase țări, a declinat să confirme alegațiile. Totuși, în timp ce componentele pașapoartelor vor fi produse în alte părți, se afirmă că datele personale ale cetățenilor că vor fi mânuite exclusiv de Marea Britanie.

501
Tagurile:
pasapoarte noi, Polonia, UE, Marea Britanie
Tematic
EXCLUSIV: Oportunități de angajare pentru moldoveni în Marea Britanie, după BREXIT
Moldovenii din Anglia post-Brexit: Va fi nevoie disperată de lucrători în acest sector
Moldovenii din Anglia: Produse periculoase în Marea Britanie post-Brexit
Clinica Charite în Berlin

Unde e sticla din care a băut Navalnîi? Răspunsul Berlinului

128
(reînnoit 22:15 18.09.2020)
Reprezentantul guvernului de la Berlin a refuzat să spună dacă sticla din care a băut Navalnîi într-un hotel din Tomsk se află în Germania.

BUCUREȘTI, 18 sep – Sputnik. Purtătorul de cuvânt al guvernului Germaniei, Steffen Seibert, a refuzat să spună unde se află sticla din hotelul din Tomsk, unde a locuit Aleksei Navalnîi, sugerând să fie adresată această întrebare colegilor activistului rus.

Alexei Navalnîi
© Sputnik / Михаил Воскресенский

Joi, pe contul oficial al lui Navalnîi din Instagram a fost publicată o declarație în care se afirmă că “Noviciok”, cu care ar fi fost otrăvit acesta, a fost descoperit în sticlele din camera din Xander Hotel din Tomsk. De asemenea, se anunță că după ce colaboratorii Fundației pentru Combaterea Corupției (FBK, organizația lui Navalnîi, n.r.) au aflat despre internarea lui Navalnîi, au chemat un avocat, au intrat în cameră, au strâns și au împachetat totul, inclusiv sticlele cu apă.

“Guvernul federal a luat act de înregistrarea video pe care echipa lui Navalnîi le-a publicat. În legătură cu acest video, adresați-vă echipei lui Navalnîi. Tot ce am vrut să spunem am exprimat în comunicatele de presă, în declarații, inclusiv ale cancelarului. Nu mai avem ce adăuga”, a declarat Seibert în cadrul unui briefing organizat vineri. 

Fiind întrebat dacă autoritățile Germaniei vor transmite Rusiei sticla în calitate de „potențială probă”, Seibert a declarat că “la ceea ce au declarat toxicologii din Germania, precum și cei din Franța și Suedia despre natura și originea toxinului nu mai are ce adăuga”.

Fii la curent cu toate știrile din Moldova și din lume! Abonează-te la canalul nostru din Telegram >>>
Privește Video și ascultă Radio Sputnik Moldova

128
Tagurile:
Aleksei Navalnîi, sticlă, Berlin
Tematic
Reacția Moscovei la ideea UE de a numi sancțiunile “Navalnîi”


Загрузка...
Loterie

OMS, avertisment sumbru: Compară COVID-19 cu loteria

23
(reînnoit 22:01 18.09.2020)
Organizația Mondială a Sănătății spune că şansele de a câștiga la loterie sunt mai mari decât cele de a scăpa de infecţia COVID-19.

BUCUREȘTI, 18 sept - Sputnik. Potrivit OMS, şansele de a scăpa de infecţia COVID-19 sunt foarte mici, motiv pentru care organizația insistă pe respectarea măsurilor de protecţie. Avertismentul are loc în contextul în care numărul spitalizărilor la nivel mondial a crescut foarte mult.

Dr. Mike Ryan, director executiv al Programului OMS pentru Urgenţe Sanitare, a declarat că statistic este mai probabil să câştigi la loterie decât să scapi de infecţia Covid-19.

„Dacă nu găsim un vaccin şi nu continuăm să suprimăm acest virus şi presupunem că acest virus se răspândeşte la 60 sau 70% din populaţia lumii, şansele de a scăpa sunt de 1 la 200. Din această perspectivă, gândiţi-vă la şansele dumneavoastră de a câştiga la loterie”, a declarat Ryan.

Reprezentanții OMS au avertizat de altfel că la nivel mondial se înregistrează „creşteri ale numărului spitalizărilor în unităţile de terapie intensivă”.

La această oră, cele mai multe cazuri de coronavirus se regăsesc în Spania, Franţa, Muntenegru, Ucraina, precum şi în câteva state din SUA.

Fii la curent cu toate știrile din Moldova și din lume! Abonează-te la canalul nostru din Telegram >>>
Privește Video și ascultă Radio Sputnik Moldova

23
Tagurile:
loterie, COVID-19, OMS
Tematic
Covid-19: OMS așteaptă creşterea numărului de morţi în octombrie și noiembrie în Europa


Загрузка...