Berlin, Germania

Germania respinge solicitarea Statelor Unite de a detașa trupe militare în Siria

426
(reînnoit 08:44 09.07.2019)
Recent, Statele Unite ale Americii i-au solicitat Germaniei să-și trimită trupe terestre în sud-estul Siriei pentru a înlocui parțial contingentul militar american.

CHIȘINĂU, 8 iul - Sputnik. Guvernul german a respins solicitarea Washington-ului de a trimite trupe militare în Siria, declarând că o astfel de mișcare nu corespunde strategiei adoptate de țară privind lupta împotriva grupării teroriste „Daesh” (ISIS).

„Când vorbim de intenția guvernului german de a lupta cu teroriștii Daesh, această intenție nu presupune detașarea trupelor militare terestre", a declarat purtătorul de cuvânt al guvernului german, Steffen Seibert.

Steffen Seibert, a menționat că Germania a avut și are „o contribuție semnificativă și recunoscută la nivel internațional” în lupta împotriva „Daesh” din Siria și a adăugat că guvernul discută despre perspectiva implicării țării în coaliția anti-Daesh cu Washingtonul.

Declarația purtătorului de cuvânt vine ca răspuns la solicitare oficială a Washingtonului, care i-a cerut Berlinului să detașeze trupe terestre în Siria.

Potrivit lui Jeffrey, trupele militare germane ar ajuta aliații și ar oferi sprijin tehnic forțelor kurde în lupta cu gruparea teroristă „Daesh”.

426
Tagurile:
solicitare, respingere, trupe militare, Siria, SUA, Germania
Tematic
Declarație: Diplomat sirian - Siria își va apăra suveranitate asupra „Înălțimilor Golan”
Putin: Succesele combaterii terorismului în Siria se datorează Rusiei, Turciei și Iranului


Загрузка...