Berlin, Germania

Declarație: Germania trebuie tindă spre o cooperare cu Federația Rusă

468
(reînnoit 20:37 12.06.2019)
Germania trebuie să tindă spre o cooperare și menținerea relațiilor cu Rusia, a declarat liderul CDU, Annegret Kramp-Karrenbauer.

CHIȘINĂU, 12 iun – Sputnik. Președintele Uniunii Creștin-Democrate (CDU) din Germania, Annegret Kramp-Karrenbauer, a declarat în cadrul unei conferințe la Berlin că e nevoie de o aspirare spre cooperare și menținere a relațiilor cu Rusia.

Drapelele Federației Ruse și Uniunii Europene
© Sputnik / Владимир Сергеев

“Chiar și în perioada războiului rece am întreținut contacte cu URSS-ul de atunci. Consider că a fost corect. Din punctul meu de vedere, nu e un lucru condamnabil dacă un prim-ministru, indiferent din ce tabără politică este, de asemenea, participă la conferințele din Rusia și se întâlnește cu președintele rus. Pentru noi Rusia este un vecin prea mare pentru a-l ignora. Iată de ce trebuie să tindem ca obiectivul politicii noastre să fie cooperarea și menținerea relațiilor, care în formă ideală s-ar baza pe renunțarea Rusiei la tentativele de destabilizare a vecinilor ei apropiați și a UE în ansamblu, pentru a-și compensa slăbiciunea internă. Acest lucru, de asemene, este în interesele noastre”, a declarat ea.

Potrivit Annegret Kramp-Karrenbauer, este nevoie de o construire a relațiilor cu Rusia, “înțelegerile întotdeauna sunt mai bune decât alternativele lor”, însă Germania „are nevoie astăzi de o poziție clară și consecvență, un semnal clar că suntem în stare și în orice condiții, vrem să ne apărăm de orice influență, de orice tentative de a ne destabiliza”.

Liderul CDU a mai adăugat că Germania trebuie să se conducă de o astfel de abordare în politica internă „în raport cu sistemul (autocratic), în raport cu Rusia”.

“E absolut necesar”, a adăugat liderul CDU.

468
Tagurile:
cooperare, declaratie, Rusia, Germania
Tematic
Rusia acuză Occidentul de „încălcarea drepturilor și libertăților lui Julian Assange”
Lavrov: De ce Rusia nu are altă opțiune decât să-și mențină arsenalul nuclear


Загрузка...