Iran

Iranul și-a prezentat noul sistem antirachetă

55
(reînnoit 18:34 09.06.2019)
Iranul și-a prezentat noul sistem de apărare antirachetă de producție proprie în cadrul unei ceremonii festive la Teheran.

BUCUREȘTI, 10 iun – Sputnik. Ministerul Apărării a Iranului a prezentat duminică noul sistem de apărare antirachetă de producție proprie, “Khordad -15”, anunță agenția Tasnim.

Potrivit sursei citate, ministrul Apărării a Iranului, generalul Amir Hatami, a prezentat sistemul Khordad–15 în cadrul unei ceremonii organizate la Teheran. Noul sistem de apărare antirachetă este capabilă să intercepteze câteva ținte cu rachetele iraniene „Sayyad-3”.

​Potrivit lui Hatami, sistemul este capabil să intercepteze diverse ținte, inclusiv avioanele militare, drone, în raza de 150 de kilometri și să le intercepteze la o distanță de 120 de kilometri. Acesta a mai adăugat că Khordad – 15 este capabilă să identifice ținte mici în raza de 85 kilometri și să le doboare într-o rază de 45 de kilometri.

Noul sistem, conform Hatami, este capabil să intercepteze simultan șase ținte. În afară de aceasta, mobilitatea sistemului permite militarilor să pregătească sistemul antirachetă pentru atingerea a țintelor în cel puțin 5 minute.

Se menționează că Khordad – 15 a fost transmisă oficial în dotarea forțelor de apărare antiaeriană a Iranului.

55
Tagurile:
sisteme antiracheta, Sistem


Загрузка...