British Prime Minister Theresa May

Ultima oră: Theresa May și-a anunțat demisia - Video

333
(reînnoit 12:50 24.05.2019)
Premierul britanic Theresa May a confirmat demisia sa într-o adresare solemnă în fața fostei sale reședințe, la Downing street nr. 10, vineri, fiind o mișcare mult așteptată.

CHIȘINĂU, 24 mai - Sputnik. Procesul de alegere a unui nou lider ar trebui să înceapă săptămâna viitoare, a declarat ea, după ce a confirmat că a informat-o pe regină cu privire la decizia ei de a se retrage, exprimându-și regretul că nu a reușit să încheie un acord pe Brexit.

Premierul britanic va continua să conducă Cabinetul de Miniștri până la finalizarea procesului de alegere a unui nou lider.

Premierul britanic a spus că este o "problemă de regret personal profund" că ea nu a putut să ducă la bun sfârșit procesul Brexit și a subliniat că succesorul ei trebuie să se străduiască pentru a ajunge la un consens în Parlament și că acest lucru ar fi posibil numai dacă toate părțile sunt dispuse să facă compromisuri.

"A doua femeie prim-ministru, dar cu siguranță nu ultima", a încheiat Theresa May remarcile sale cu o voce șovăitoare.

Pe parcursul săptămânii au circulat informații că prim-ministrul va demisiona vineri, după eșecuri repetate de a obține un acord pe Brexit care să treacă de Parlamentul britanic, în paralele ducându-se negocieri exasperate cu UE la Bruxelles.

333
Tagurile:
Premier, Marea Britanie, demisia, Theresa May
Тема:
Brexit - Marea Britanie vrea să iasă din UE (47)
Tematic
Moldovenii din Anglia post-Brexit: Va fi nevoie disperată de lucrători în acest sector
Moldovenii din Anglia: Produse periculoase în Marea Britanie post-Brexit


Загрузка...