Militari ai armatei SUA și avioane militare americane - Imagine simbol

Declarație: Statele Unite ale Americii și-ar putea muta baza militară din Turcia în Grecia

185
(reînnoit 12:13 22.04.2019)
Un senator american nu exclude că SUA și-ar putea muta în Grecia armamentul aflat la baza aeriană Incirlik din Turcia.

CHIȘINĂU, 22 apr – Sputnik. Senatorul democrat american, Bob Menendez, nu exclude că SUA și-ar putea muta în Grecia armamentul păstrat la baza aeriana Incirlik din Turcia, în cazul continuării înrăutățirii relațiilor cu Ankara.

Nu credem că Turcia va merge pe o cale greșită. Dacă acest lucru se va întâmpla, vom face tot ce depinde de noi pentru a asigura securitatea noastră națională și a aliaților noștri, a spus senatorul într-un interviu oferit ziarului grecesc “Kathimerini”.

“Avem astfel de angajamente în conformitate cu articolul 5 al NATO și ne vom respecta obligațiile care ne revin. Vom face tot ce este nevoie, inclusiv mutarea bazelor și forțelor acolo unde este necesar și în țările prietene, care ne vor oferi o astfel de posibilitate. Sperăm că nu vom ajunge în astfel de situație. Turcia trebuie să se determină asupra direcției pe care va urma și asupra propriilor interesele”, a declarat Menendez.

Unii politicieni greci au declarat că SUA ar putea utiliza obiectivele din Grecia pentru păstrarea armelor nucleare, care acum se află la Incirlik. Guvernul Greciei a negat aceste speculații, însă acest subiect continuă să fie în atenția presei naționale.

Menendez se află în Atena, unde urmează să se întâlnească cu președintele grec, Prokopis Pavlopoulos. Mai devreme, senatorul a vizitat Cipru, unde a avut o întrevedere cu președintele Nikos Anastasiades.

Acum câteva zile Menendes, împreună cu senatorul republican, Marco Rubio, a propus congresului american “legea cu privire la cooperare în domeniul securității și energeticii în regiunea Mediterană de Est”, care schimbă strategia SUA în regiune și prevede consolidarea relațiilor cu Grecia și Cipru.

185
Tagurile:
Baza militara, senator, declaratie, Grecia, Turcia, SUA
Tematic
Statele Unite ale Americii renunță la ideea de a amplasa o bază militară în Polonia
Putin a vorbit despre paritatea militară: Să nu se plângă mai târziu


Загрузка...