Kim Jong Un

Kim Jong Un, sfidare la adresa Statelor Unite ale Americii: Nou test cu rachete

151
(reînnoit 10:38 18.04.2019)
Kim Jong Un, președintele Partidului Muncitorilor din Coreea de Nord a supravegheat și a condus un test al unei arme tactice ghidate de tip nou, dirijat de Academia de Științe a Apărării.

CHIȘINĂU, 18 apr - Sputnik. ”Kim Jong Un, președintele Partidului Muncitorilor din Coreea, președintele Comisiei pentru afaceri de stat din Republica Populară Democrată Coreeană și comandantul suprem al Forțelor Armate ale Republicii Populare Democrate Coreene, a supravegheat și a condus un test de armă tactică ghidată de tip nou, dirijat de Academia de Științe a Apărării”, anunță agenția nord coreeană KCNA.

Sursa citată nu menționează decât că este vorba de o rachetă tactică, fără a da alte detalii. Specialiștii americani consideră totuși că nu ar fi vorba de o rachetă cu rază lungă de acțiune.

”Avantajele noii armei tactice sunt modul particular de ghidare a zborului și încărcătura focosului, care au fost perfect verificate în mai multe moduri de tragere la diverse ținte.

Testul este o sfidare la adresa SUA, mai ales că ieri Centrul american pentru Studii Strategice şi Internaţionale, un institut american, ”a menţionat reluarea activităţii la principalul sit nuclear nord-coreean, un semnal care ar putea indica o posibilă reluare de către Phenian a programului său de înarmare atomică”, transmite AGERPRES.

Și chiar despre asta se pare că a vorbit și Kim Jong Un, care ”a stabilit obiectivele etapizate și strategice pentru menținerea producției de muniții și punerea în practică a științei și tehnologiei naționale în domeniul apărării la nivel de vârf și a indicat sarcini detaliate și modalități de atingere a acestora”, transmite KCNA.

151
Tagurile:
rachete, test, Kim Jong Un, SUA, Coreea de Nord
Tematic
Eşec la summitul Trump-Kim de la Hanoi - s-a încheiat fără un acord
Donald Trump: Kim Jong Un mi-a promis să nu mai efectueze teste nucleare


Загрузка...