Alegeri în Ucraina

Alegeri prezidențiale în Ucraina: Cine sunt favoriții

517
(reînnoit 15:29 31.03.2019)
În cadrul alegerilor prezidenţiale din Ucraina se confruntă 39 de candidaţi, dintre care favoriţii în sondaje sunt: showmanul Volodimir Zelenski, actualu președinte Petro Poroşenko şi fostul premier Iulia Timoşenko.

CHIȘINĂU, 31 mart - Sputnik. Astăzi în Ucraina se desfășoară alegerile prezidențiale. Cu o săptămână înainte de alegeri, în fruntea clasamentului se afla showmanul Vladimir Zelenski care a atins un rating de peste 30%. Actualul șef de stat, Petro Poroșenko, se bucură de susținerea a circa 17 la sută dintre cetățeni, liderul partidului Batkivșcina, Iulia Timoșenko - 12,5%.

Pentru postul de președinte al țării candidează 39 de persoane.

Cetățenii ucraineni care locuiesc sau se află temporar pe teritoriul Republicii Moldova pot alege la ambasada țării lor la Chișinău și la consulatul din Bălți.

Purtătorul de cuvânt al președintelui Federației Ruse, Dmitri Peskov, a declarat anterior că milioane de ucraineni care locuiesc în Rusia sunt lipsiți de dreptul de a participa la alegeri.

”Nu putem decât să ne exprimăm regretul că există câteva milioane de ucraineni în țara noastră care vor fi lipsiți de dreptul de a vota. Există de asemenea câteva milioane de ucraineni care sunt respinși de către țara lor. Acestea sunt fapte pe care este greu să le negi și care, din păcate, reprezintă acea realitate tristă”, a declarat Pescov pentru RIA Novosti.

Câteva milioane de ucraineni sunt privați de dreptul de a participa la alegeri>>>

Sociologii consideră că viitorul președinte va fi determinat în runda a doua. Pentru prima dată în aceste alegeri nu vor exista cetățeni ruși în calitate de observatori. Moscova consideră că refuzul Kievului de a permite observatorilor din Federația Rusă la alegeri pune sub semnul întrebării legitimitatea întregului proces electoral, precum și posibilitatea recunoașterii rezultatelor votului.

517
Tagurile:
alegeri în Ucraina
Tematic
Flota rusă monitorizează navele militare ale NATO, aflate în Marea Neagră
Câteva milioane de ucraineni sunt privați de dreptul de a participa la alegeri


Загрузка...