Relația dintre Israel și Palestina

Îngrozitor: Atac asupra Tel Avivului - Mai mulți răniți, printre care și copii (Video)

304
(reînnoit 11:26 25.03.2019)
O rachetă cu rază lungă de acțiune lansată din Fâșia Gaza a lovit luni o casă din Israel, rănind șase persoane, au declarat autoritățile. Aceasta este primul eveniment de acest tip (soldat cu răniţi) din 2014.

CHIȘINĂU, 25 mart – Sputnik. O rachetă lansată din Fâșia Gaza a lovit o casă în orașul Mishmeret, situat la nord de Tel Aviv, ceea ce a provocat un incendiu care a rănit șase persoane, inclusiv copii, au anunţat autoritățile israeliene, potrivit Sputnik France. Acesta este primul eveniment de acest tip, soldat cu răniţi, de după războiul din 2014 în enclava palestiniană.

​Atacul a avut loc pe fondul intensificării tensiunilor, pe măsură ce se apropie aniversarea protestelor de la graniţa cu Gaza. Mishmeret se află la peste 80 de km de Fâșia Gaza, distanță rar parcursă de rachetele palestiniene.

Armata israeliană răspunde sistematic la acest tip de atacuri, ceea ce alimentează tensiunile cu palestinienii.

Prim-ministrul israelian Benjamin Netanyahu este în prezent la Washington, unde urmează să se întâlnească luni și marți cu preşedintele Donald Trump. La scurt timp după atac, acesta a anunțat că vizita sa va fi scurtată și că se va întoarce în Israel pentru a conduce un răspuns militar.

De asemenea, Netanyahu se străduiește să-și păstreze poziția şi după alegerile legislative programate pentru 9 aprilie.

304
Tagurile:
video, copii, raniti, atac, Gaza, Palestina, Tel Aviv, Israel
Tematic
Un cetățean moldovean, ucis în Israel pentru cuvântul „hahol”
Palestina, parte a Convenției privind interzicerea armelor chimice


Загрузка...