Google

Amendă de miliarde pentru Google - Comisia Europeană a aplicat o sancțiune

109
(reînnoit 15:58 20.03.2019)
Comisia Europeană a decis să aplice pentru Google o amendă de 1,49 miliarde de euro pentru încălcarea de către această companie a regulilor europene antimonopol.

CHIȘINĂU, 20 mart – Sputnik. Comisia Europeană (CE) a amendat compania Google cu 1,49 miliarde de euro pentru încălcarea regulilor antimonopol ale UE, se spune într-un comunicat făcut public de CE.

"Comisia Europeană a amendat Google cu 1,49 miliarde de euro pentru încălcarea prevederilor legislației antimonopol al UE", se anunță în comunicat.

Este deja a treia amendă aplicată de Comisia Europeană companiei americane. În luna iulie a anului trecut, CE a amendat Google cu 4,34 miliarde de euro pentru „încălcarea regulilor antimonopol ale UE” și pentru „restricții ilegale” pentru producătorii de dispozitive Android și operatorilor de telefonie mobilă.

La sfârșitul lunii iunie 2017, Comisia Europeană a aplicat amendă Google în valoare de 2,42 miliarde euro pentru abuz de poziție dominantă pe piața sistemelor de căutare, motorul dând preferință propriului serviciu de căutare a produselor – Google Shopping.

109
Tagurile:
Miliarde, amenda, Google, Comisia Europeana, Uniunea Europeana
Tematic
Americanii și europenii consideră că Google și Facebook manipulează informația
Jdanok: UE nu va tolera manipulările companiilor Google și Facebook


Загрузка...