CHIȘINĂU, 16 mart - Sputnik. În această sâmbătă, în timpul protestelor Vestelor Galbene în al 18-lea weekend consecutiv, a izbucnit un incendiu la banca Tarneaud, pe bulevardul Franklin Roosevelt, Paris, conform imaginilor transmise de corespondentul Sputnik prezent la faţa locului.
Potrivit informațiilor AFP, care citează pompierii, în incendiul - pentru stingerea căruia au fost mobilizate zece echipaje - 11 persoane au fost rănite ușori, inclusiv doi polițiști.
"Două persoane au fost salvate din flăcări. O femeie și copilul ei au fost blocate la etajul al doilea", au declarat soldații pentru AFP.
#SputnikPhotos | Acte 18: la Banque Tarneaud en proie aux flammes avenue Franklin #Roosevelthttps://t.co/Du2DPIdRe5 pic.twitter.com/fpbVPZbskF
— Sputnik France (@sputnik_fr) 16 марта 2019 г.
Pe secvența transmisă de corespondentul Sputnik putem vedea flăcări și coloane de fum negru gros, care iese din ferestrele sparte ale băncii. Poliția a creat un cordon de securitate de jur împrejur.
Ministrul francez de Interne a reacționat pe Twitter la incendiul provocat de huligani, numindu-i "asasini".
Les @PompiersParis et nos forces de l’ordre viennent de procéder à l’évacuation de tous les habitants d’un immeuble, délibérément incendié.
— Christophe Castaner (@CCastaner) 16 марта 2019 г.
Le feu est maîtrisé.
Les individus qui ont commis cet acte ne sont ni des manifestants, ni des casseurs : ce sont des assassins. pic.twitter.com/mh0BgZACzf
Prefectura poliției a anunțat că forţele de ordine au făcut deja 64 de arestări în capitala franceză încă de la începutul celui de-al 18-lea act al Vestelor Galbene.
Populația Afganistanului este indignată de decizia lui Biden de a retrage din țara lor trupele americane. Președintele american a declarat că a venit timpul ca soldații "să se întoarcă acasă". Doar ei așa și nu au reușit, în timp de 20 de ani în care au încercat, să ajungă la o înțelegere cu talibanii și să instaureze pacea. Când trupele americane vor pleca definitiv din Afganistan? Și pentru ce SUA, potrivit Ministerului de Externe al Rusiei, vor fi nevoite să dea explicații militanților?
Fii la curent cu toate știrile din Moldova și din lume! Abonează-te la canalul nostru din Telegram >>>
Privește Video și ascultă Radio Sputnik Moldova
Forțele israeliene au bombardat ținte în Fâșia Gaza joi, acestea venind ca răspuns la o rachetă lansată din zona, care a lovit anterior o țintă lângă Sderot, potrivit armatei israeliene.
Nu au fost raportați răniți ca urmare a grevelor care au fost efectuate cu avioane de luptă și elicoptere de atac. Armata israeliană a declarat pe Twitter că atacurile au vizat „un loc de fabricație a armelor Hamas, un tunel de contrabandă cu arme și un post militar”.
Fii la curent cu toate știrile din Moldova și din lume! Abonează-te la canalul nostru din Telegram >>>
Privește Video și ascultă Radio Sputnik Moldova
CHIȘINĂU, 16 apr – Sputnik. Moldova a examinat posibilitatea achiziționării unei cantități suplimentare de vaccin ”Sputnik V”, la lotul de 182.000 de doze care va fi primit în calitate de donație. Comitetul național de coordonare a imunizării împotriva COVID-19 a decis să solicite oferta comercială pentru achiziționarea a 700.000 de doze de preparat. Despre aceasta a informat serviciul de presă al Ministerului Sănătății din Moldova.
”Membrii Comitetului au decis solicitarea ofertei comerciale a producătorului de vaccin Sputnik V de la Fondul de Investiții Directe al Federației Ruse, pentru 700.000 doze de vaccin Sputnik V”, este precizat în comunicat.
Ministerul a comunicat de asemenea că Comitetul național de coordonare a imunizării împotriva COVID-19 a aprobat în ședința din 15 aprilie cantitatea de 2.074.742 de doze de vaccin care urmează să fie achiziționate prin intermediul mecanismului de cost-sharing al platformei COVAX.
Instituția a amintit că la data de 30 decembrie 2020 Ministerul a remis către COVAX cererea prin care a solicitat acoperirea a 50% din populație cu doze de vaccin împotriva COVID-19, dintre care 20% oferite gratuit, iar 30% prin intermediul mecanismului de cost-sharing cu prețuri preferențiale acordate țării noastre.
”Totodată, s-a luat decizia de a fi achiziționate 100.000 doze de vaccin împotriva COVID-19 de tip CoronaVac, prin procedura de contractare directă. Specialiștii au argumentat procurarea unei cantități mai reduse de vaccin CoronaVac, în contextul acoperirii populației cu vaccin în proporție de 50% prin intermediul platformei COVAX, recepționării mai multor loturi de vaccin drept donații, dar și negocierii continue cu producătorii de vaccin”, a menționat ministerul de profil.
Vaccinul rusesc "Sputnik V" este primul preparat din lume destinat prevenirii COVID-19, dezvoltat pe baza unei platforme vectoriale bine studiate de adenovirus uman de către specialiști de la Centrul Național Gamalei cu sprijinul Fondului rus de investiții directe.
Pe 26 februarie, Agenția Națională a Medicamentului și Dizpozitivelor Medicale a confirmat autorizarea condiționată a vaccinurilor utilizate în prevenirea SARS-CoV-2 (COVID-19), cu emiterea Certificatelor de Înregistrare cu termen de 1 an și cu solicitarea prezentării studiilor postautorizare privind siguranța și studiilor postautorizare privind eficacitatea.
Este vorba de autorizarea condiționată a vaccinurilor incluse de Organizația Mondială a Sănătății în lista de utilizare în urgențe Pfizer/BioNTech și AstraZeneca și a vaccinului Gam-COVID-Vac, Vaccin vector combinat pentru prevenirea infecției cu coronavirus indusă de SARS-CoV-2, adică "Sputnik V".
Precizăm că vaccinul rusesc Sputnik V, conform unui sondaj realizat de compania iData, se bucură de popularitate în rândul moldovenilor. Conform studiului realizat, 35,42% dintre respondenți ar prefera să fie imunizați cu vaccinul ”Sputnik-V”.
Vaccinarea împotriva COVID-19 a fost începută în Republica Moldova pe 2 martie. Campania de imunizare va avea trei etape. În prima etapă vor fi imunizați lucrătorii din domeniul medical și personalul/ beneficiarii din cadrul serviciilor de asistență socială. Etapa a doua prevede vaccinarea adulților cu vârsta mai mare de 60 ani, persoanelor cu comorbidități, angajaților structurilor de menținere și asigurare a ordinii publice, apărării și securității statului și lucrătorilor sistemului penitenciar. În etapa a treia va fi imunizată populația generală, indiferent de vârstă, care nu a fost inclusă în primele etape.
Autoritățile își propun, într-o etapă finală, vaccinarea a 70% din populația Republicii Moldova împotriva noului coronavirus.
Fii la curent cu toate știrile din Moldova și din lume! Abonează-te la canalul nostru din Telegram >>>
Privește Video și ascultă Radio Sputnik Moldova