Rumen Radev și Dmitri Medvedev

Rumen Radev: Federația Rusă este partenerul nostru strategic în domeniul energetic

112
(reînnoit 13:37 05.03.2019)
Rusia este un partener strategic al Bulgariei în sfera energetică, a declarat președintele bulgar Rumen Radev în cadrul unei întrevederi, la Sofia cu prim-ministrul rus, Dmitri Medvedev.

CHIȘINĂU, 5 mart – Sputnik. Președintele Bulgariei, Rumen Radev, consideră că Rusia reprezintă un partener strategic al Bulgariei în sfera energetică.

Cu o astfel de declarație a venit șeful statului bulgar luni, la începutul unei reuniuni cu participarea delegației guvernului rus, condusă de prim-ministrul, Dmitri Medvedev.

„Consider că există o voință politică și toate condițiile necesare pentru dezvoltarea unei cooperări egale și reciproc avantajoase. Există domenii, precum turismul, unde relațiile sunt durabile și de perspectivă. Rusia este partenerul nostru strategic în sfera energetică, unde există, de asemenea, un potențial major pentru dezvoltarea relațiilor, cu condiția respectării unor principii importante precum oportunitate, competitivitate, transparență și garantarea livrărilor, iar cel mai important lucru e prețul avantajos”, a subliniat Rumen Radev.

Radev a menționat că Bulgaria oferă condiții bune pentru investiții și este deschisă acestora.

„Cred că economia bulgară ar putea oferi mult mai multe lucruri consumatorului rus care cunoaște prețul și calitatea mărfurilor bulgare. În ceea ce privește educația, știința și cultura, avem vechi tradiții și perspective de dezvoltare. Nu în ultimul rând, de menționat este și faptul că dialogul ruso-bulgar contribuie la dezvoltarea relațiilor dintre Rusia și Uniunea Europeană”, a adăugat el.

Președintele Bulgariei a mai subliniat că între popoarele ambelor state există „legături istorice, spirituale și culturale care au fost testate în timp și nu au căzut pradă unor conjuncturi politice”.

Urmăriți Sputnik Moldova pe rețeaua de socializare OK>>>

112
Tagurile:
parteneri, Dmitri Medvedev, Rumen Radev, Rusia, Bulgaria
Tematic
Karasin: Contăm pe dezvoltarea relațiilor dintre Rusia și Moldova
Kosaciov: Rusia trebuie să pregătească experți în istoria țărilor vecine


Загрузка...